Vorige week werden de horoscopen rond de watersnood van januari 1953, die 65 jaar geleden plaats had , bekeken, waarbij werd uitgegaan van de “mundane radix” van Nederland. Dit is horoscoop van het exacte moment  van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter, die vooraf ging aan de stichting van Nederland als aparte, zelfstandige staat.  Op basis daarvan kunnen gewoon progressies, solaren en lunaren worden gemaakt en ook andere voorspellingstechnieken worden gebruikt, net als in een radix van een persoon. Dat werkt goed en deze techniek gebaseerd op de  Grote Conjuncties is een  echte doorbraak in de mundane astrologie, maar er zijn natuurlijk ook nog andere mogelijkheden om te bekijken wat er met een land gebeurt.

Een daarvan is de horoscoop van de Ram-ingress, van het exacte moment dat de Zon de Ram weer in gaat, astrologisch Nieuwjaar zeg maar. In het verleden was het soms ook zo dat het nieuwe jaar niet in ging op 1 januari maar pas rond 21 maart en daar is ook wel wat voor te zeggen, het is tenslotte ook het begin van de lente. Een Ram-ingresshoroscoop kun je zien als de solaar van een land en wordt gemaakt voorde  hoofdstad van een  land of soms ook voor het centrum van een bepaalde regio. Er bestaat niet alleen een Ramingress,je kunt ook een ingress maken voor de seizoenen en  voor ieder teken dan kun je  zelfs op maandschaal zien wat er gebeurt. De Ramingress waaronder de laatste grote ramp met  het water in Nederland in januari 1953 plaats vond, laat deze ramp duidelijk zien. Zoals altijd zijn de vaste sterren hierbij onmisbaar, een astroloog die zonder vaste sterren werkt , is halfblind, klik op de link hieronder om de ingresshoroscoop  voor de watersnood te kunnen bekijken.

INGRESS WATERSNOOD

Wat direct in het oog springt, is de MC /IC-as die precies op de beruchte sterren-as Aldebaran-Antares valt. Dit zijn allebei koninklijke sterren die dus altijd een zeer sterk effect hebben, en het zijn allebei intens rode sterren met een zuiver martiaal karakter. Dat werkt  dus niet altijd plezierig uit in de wereld, waarbij vooral het Schorpioenshart Antares een bijzonder kwalijke reputatie heeft als de Doodsster. Het is Antares die op het IC staat en het IC is het meest uitgesproken de grond en het land, dat onder water kwam te staan.  De heerser van het vierde huis is Jupiter die in het achtste huis van de dood staat op de vaste ster Baten Kaitos, de buik van het Zeemonster en een ster met een zuivere Saturnus-natuur. Het is het Zeeemonster dat in de mythe van prinses Andromeda grote verwoestingen aan richt in het koninkrijk van de vader van de prinses , het  Zeemonster duikt vaak op in horoscopen rond rampen die met water te maken hebben.

                                         Andromeda 2

Conjunct deze Jupiter/ Heer 4 van het land dat geteisterd wordt door het Zeemonster, staat Mercurius die als Heer 1 het meest uitgesproken staat voor Nederland en deze conjunctie valt via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft / 0 ° Steenbok) op de ascendant. Daardoor worden de activiteiten van het Zeemonster sterk benadrukt waar nog eens bij komt dat Jupiter/ Heer 4 van de bodem en de grond in oppositie staat met Neptunus. Dat is een nauwe oppositie die valt binnen de voor buitenplaneten te gebruiken orb van twee graden, alleen conjuncties en opposities met de buitenplaneten tellen mee in de  duiding.  Weer op het IC valt het antiscion van de Maan, de planeet van het water en de zee , die in zeer slechte conditie is in zijn vernietiging in Steenbok en zich dus van zijn naarste kant zal laten zien. Dat is bijna letterlijk een beeld van overstroming!

 

STEENBOKINGRESS WATERSNOOD

Er zijn in de Ram-ingresshorosoop die geldig is voor het hele jaar, duidelijke aanwijzingen dat er iets gaat gebeuren en als je dat weet, kun je met behulp van de andere ingresshoroscopen de periode vinden dat het gebeurt. Net zoals je met lunaren in een horoscoop van een individu de maand kunt vinden dat iets gebeurt, kun je met de ingressen van de seizoenen meer detail zien. De horoscoop voor de winter, de ingress van het exacte moment dat de Zon de Steenbok in gaat, is inderdaad uitgesproken. Mercurius Heer 1  en 10 in de Steenbok-ingress staat op Antares, de Doodsster die ook al in de Ram-ingress de hoofdrol speelde!

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *