De Engelse verkiezingen verliepen vorige week heel anders dan verwacht. De peilingen wezen op een nek-aan-nek race, de bookies gaven de conservatieven een licht voordeel. Maar David Cameron won, met vlag en wimpel. En eerlijk is eerlijk, in mijn vorige post voorspelde ik weliswaar een nipte zege voor de Conservatieven, maar Cameron zag ik niet door gaan als premier. Dat klopte dus niet. Niet leuk natuurlijk, maar de belangrijkste vraag is altijd waarom? Want daar kun je nog wat van leren. En die reden is simpele slordigheid, die toch een heel interessant kantje heeft. De geboorteplaats van Cameron is namelijk niet Londen maar het niet zo heel ver daarvandaan gelegen Wantage. In de solaar, die altijd wordt berekend voor de geboorteplaats, levert dat een klein, maar doorslaggevend verschil op. Het MC verschuift namelijk een paar graden, klik op de onderstaande link om de juiste solaar te kunnen zien.

CAMERON SOLAAR CORRECT

Het cruciale verschil tussen de solaar berekend voor Wantage, de geboorteplaats en die berekend voor Londen, is de positie van het spiegelpunt van Saturnus solaarheer 10 en dus aanduider van de loopbaan dit jaar. Die positie (gespiegeld in de as nul graden Kreeft / nul graden Steenbok) komt in de voor Wantage berekende solaar op het MC terecht. Dat is een heel duidelijke positieve aanwijzing voor Cameron: de aanduider van de loopbaan pal bovenop het punt van de loopbaan en in een vast teken! In de solaar berekend voor Londen valt het antiscion (spiegelpunt) van Saturnus net te ver weg van het MC om mee te tellen. Dat laat twee interessante dingen zien: dat antiscia van groot belang zijn en dat solaren berekenen voor de geboorteplaats inderdaad de juiste keuze is.

Een ander aspect is de omgang met astrologische data. Er zijn een aantal data-archieven, ook on-line en die classificeren hun data meestal met behulp van de Rodden-rating, die de betrouwbaarheid aangeeft. De hoogste categorie is AA , zeer betrouwbaar, de data zijn afkomstig van een geboorte-acte of een ander document (maar je kunt je afvragen of dat het predikaat “zeer betrouwbaar” wel verdient). De tweede categorie is A, “‘accurate”,  maar dat kan wat misleidend zijn. A wil namelijk zeggen dat de geboortetijd afkomstig is uit een persoonlijke mededeling, bijvoorbeeld in een gesprek of een interview. Om dat A te noemen is misschien niet zo handig, want hoe betrouwbaar is dat nu eigenlijk? Ook de data van Cameron zijn volgens de Rodden-rating Accurate. Maar het MC staat heel dicht bij de tekengrens Kreeft-Tweelingen, met een vier minuten eerdere geboortetijd valt het MC in Tweelingen, waardoor niet langer de Maan Heer 10 is, maar Mercurius. En dat geeft een wel heel ander beeld in de progressies en de solaar! Ook omdat de tijd voor Cameron wordt opgegeven als precies 6:00, lijkt deze afgerond en dus niet echt A .Het classificatiesysteem van Rodden is typisch Amerikaans, op het eerste gezicht handig, praktisch en snel, maar er zitten een aantal gevaarlijke adders onder her gras. De zekerheid die het lijkt te bieden is deels (aantrekkelijke) schijn. Het system is nuttig maar het moet wel met de nodige terughoudendheid  en op een zeer kritische manier worden gebruikt. Maar meestal zijn we als astrologen zo blij met een in ieder geval een tijd dat we niet verder kijken.

Maar goed, als we er  toch van uit blijven gaan dat Cameron zijn MC net in Kreeft heeft, en dus de Maan heer 10 van loopbaan is, blijven de solaar en de progressies voor de komende maanden toch nog erg gespannen. De progressieve Maan loopt zo tegen augustus de Algolzone aan het einde van de Stier binnen, wat meestal op tegenslagen wijst. Ook de lunaar die in gaat op17 juli laat grote spanningen zien. Klik op de link hieronder om de lunaar te kunnen bekijken.

CAMERON LUNAAR JULI 2015

Als je de lunaren die nog resten dit jaar tot aan zijn volgende verjaardag op 8 oktober naast elkaar legt, springt deze er wel uit. Op de ascendant staat Mars op zijn venijnigst in val in Kreeft, conjunct Mercurius lunaarheer 12 van zelfdestructie en geheimen. Deze conjunctie staat in oppositie met de sterachtige factor Hades (Pluto) op de descendant en de oppositie valt via antiscion weer op Mars in de solaar, die op solaarcusp 7 staat. Op het MC van loopbaan en werk staat Poseidon (Neptunus), de kwaadaardige, onberekenbare zeegod, die chaos veroorzaakt. Cameron heeft de verkiezingen dan wel gewonnen, het lijkt er op dat hij nog een hete zomer zal krijgen. Omdat de descendant steeds terugkomt, lijkt het te wijzen op problemen met een partner of een concurrent. In  de post van volgende week zullen we de horoscoop van  de verliezer Ed Miliband bekijken.

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *