In zijn eerste toespraak na het verlies van de verkiezingen, heeft Donald Trump, niet onverwacht, de suggestie gedaan dat hij in 2024  wel weer eens presidentskandidaat zou kunnen zijn. Natuurlijk is dat een uitstekend middel om druk te blijven uitoefenen op de Republikeinse partij, waarin ook de nodige weerstand tegen Trump is. Als hij dat idee niet warm zou houden, zou hij zeker aan invloed verliezen. Maar stel je voor dat wij de huisastrologen van Donald Trump zouden zijn, wat zouden we hem dan zeggen? Even onder de aanname dat hij niet ziek wordt of sterft in de tussentijd en dat hij deze ambitie inderdaad doorzet, zou hij astrologisch gezien dan een goede kans maken?      

Om langere periodes te kunnen beoordelen zijn de Firdaria, de planeetheersers over de levensfases die meerdere jaren duren het beste instrument. Om een indruk te krijgen van de sfeer en de mogelijkheden in zo’n periode, bekijk je de positie van de Firdar-heer in de radix. Toen Donald  Trump in 2016 het presidentschap  veroverde, was zijn Firdarheer de Noordknoop, die conjunct de Zon/Heer 1 staat in zijn radix, de Noordkoop geeft veel succes in de wereld, heel sterk dus. Nu hij verloren heeft, is zijn Firdarheer de Zuidknoop die succes  weg neemt en dwingt tot een pijnlijk offer, en dat is ook precies wat er er zich heeft afgespeeld. Maar de Zuidknoopfirdar is in juni dit jaar voorbij, dan begint zijn Zonne-Firdar en die Zon is die Heer 1 conjunct de Noordknoop, heel sterk dus!   

Op basis van de Firdaria zou het dus zeker goed kunnen dat Trump terug komt in 2024, maar wordt dat bevestigd door de andere technieken? Firdaria zijn in al hun eenvoud een indrukwekkende techniek maar je hebt meer nodig om echt te kunnen voorspellen. Dus wat laten de progressies zien in november 2024 (klik op de link hierboven om deze te kunnen bekijken)? Het eerste dat opvalt, is de primaire directie van het MC (omdat de hoeken van een horoscoop geen secundaire beweging maken zoals de planeten kun je er geen secundaire progressies van berekenen), die over Praesepe beweegt. Volgens de Chinezen is dit de “Uitwaseming van Opeengestapelde Lijken”, niet erg plezant dus, deze Lege Kribbe is een soort tweede Algol die leidt tot chaos en versplintering.

Spica en Regulus

Dat ziet er dus niet zo goed uit, maar de andere progressies zijn een stuk veelbelovender. De directie van het MC valt via antiscion op Trump’s radix-MC en dat is niet gek natuurlijk. De secundaire progressieve Heer 10 / Venus beweegt over de koninklijke Spica , die onverwacht veel succes schenkt en staat conjunct de progressie van de benefic Jupiter. Dat ziet er sterk uit!! Het Pars van de Zon (dat achteruit beweegt in progressie) gaat de Leeuw binnen, activeert daarmee zijn sterke radix-Zon en het staat conjunct Regulus de grote koningsster, die “naar de troon leidt”. Het Pars Fortunae is net in Steenbok gekomen waarmee zijn radix-Saturnus wordt geactiveerd, die in Kreeft zwak staat maar wel in conjunctie is met Heer 10 en op de koninklijke Pollux valt. De Maan loopt door  de Via Combusta wat niet goed is, maar ook door het Maanhuis Al Ghafr, het Gewaad, een huis van succes. 

Hmmm..? De indicaties zijn niet allemaal positief maar dat is zelden zo. De standen op Spica en Regulus echter zijn heel sterk én een herhaling van 2016 toen ze ook beiden actief waren. Met een stevige slag om de arm, onder de aanname dat hij gezond en wel 2024 bereikt en dat er niets onverwachts  gebeurt , kunnen zijn tegenstanders hun borst nat maken. Vanaf juni dit jaar zal hij zich ook weer krachtiger gaan roeren,dan begint zijn sterke  Zonne-Firdar…   

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *