Waar kan het  anders over gaan deze week dan over de schokkende gebeurtenissen in Frankrijk? De horoscopen die betrekking hebben op de aanslagen moeten wel vrij duidelijk zijn, want dit is veel meer dan doorsnee. Er zijn meerdere mogelijkheden om er astrologisch naar te kijken, maar het lijkt in ieder geval ook een goed idee om de progressies en solaar van president Hollande te analyseren. Daarnaast moeten de mundane horoscopen ook de nodige spanningen vertonen. Wel laat dit weer eens zien hoe complex mundane voorspellingen zijn, want geen astroloog heeft hiervoor gewaarschuwd. Er worden wel veel voorspellingen van rampen gedaan, te veel, maar het is eerlijk gezegd vaak weinig overtuigend. Niettemin is het duidelijk dat er een verband is tussen mundane horoscopen en grote dramatische gebeurtenissen zoals deze ingresshoroscoop van Frankrijk laat zien.

INGRESSFRANKRIJK 2014

Een ingress is een horoscoop van het exacte moment dat de Zon de Ram in gaat, gemaakt voor de hoofdstad van een land. Dat laatste is belangrijk want in feite is een ingress niet meer dan een plaatje van het begin van het astrologische jaar voor een bepaalde plaats. Het laat dus zien wat er op die plaats zal gebeuren, maar als die plaats de hoofdstad van het land is, vat het symbolisch alles wat het hele land betreft samen. Zo kun je de Ramingress dus duiden als een soort nationale solaar en die van Frankrijk zag er niet zo goed uit. Natuurlijk verschillen de ingresshoroscopen van dicht bij elkaar geleden hoofdsteden vaak niet al te veel. Dat weerspiegelt dat het bloedbad in Parijs heel Europa raakt, maar ook laat het zien dat een ingress altijd in samenhang met bijvoorbeeld een nationale radix moet worden geduid om hem specifieker te maken.

De sleutelpositie in deze ingress (klik op de link hierboven om de ingress te kunnen zien) is Mercurius heer 1 en heer 10 in Vissen die er in vernietiging en in val zeer beroerd bij staat. Als heer 1 is Mercurius Frankrijk dit jaar en dat heer 1 in het malefic zesde huis van ziekte en tegenslag staat, maakt het er niet beter op. Daar komt nog bij dat Mercurius via spiegelpunt (planeetpositie gespiegeld in de as Kreeft- Steenbok) conjunct een vernietigde retrograde Mars in Weegschaal staat. Dat is een Mars die zich dus van zijn slechtste kant laat zien en de geweldsplaneet krijgt veel kracht om zich te manifesteren door de conjunctie met de Noodknoop. Daar komt nog eens bij dat Mars heer 8 van de dood is in de ingress en dat maakt het plaatje rond.

HOLLANDE SOLAAR

Schakelen we nu naar de solaar van president Hollande (klik op de link hierboven) dan valt direct het MC op. Het staat conjunct Jupiter wat op zichzelf genomen niet dramatisch is, maar de MC/Jupiter conjunctie valt op Prasesepe, de Lege Kribbe. In de Chinese astrologie heet deze ster “de Uitwaseming van opeengestapelde Lijken” en dat is geen woord te veel gezegd. Net als Algol is Praesepe een ster van bloedbaden en moordpartijen, je kunt deze sterrennevel beschouwen als de Algol de Tweede. Jupiter is heer 7 van vijanden in de radix van Hollande, wat samen met de plaating op Praesepe die Jupiter wat minder weldadig maakt. Verder valt in de solaar de positie van Mars op in het eerste huis, maar Saturnus even verderop is de grimmigste indicatie. De Grote Malefic zal zich van een slechte kant laten zien, hij heeft geen waardigheid in Schorpioen en hij staat op de Zuidschaal of wel de Schorpioensklauw. Lucida Lancis zoals de Zuidschaal ook wel wordt genoemd, is een koninklijke zeer krachtige ster met vaak een kwaadaardige, meedogenloze uitwerking. Het is opvallend dat de sleutelpositie van Mars in de ingress precies op de descendant van de solaar van Hollande valt. Omdat je weet dat je naar de radix van de Franse president, het symbool van de natie, kijkt, krijgt dat een extra betekenis. Tot op zekere hoogte is ook Hollande Frankrijk.

LUNAARHOLLANDE

Zoals vaak laat de lunaar op weinig subtiele wijze zien in welke maand “‘het”‘ (dat wat de solaar al aangeeft) zal gebeuren. Op de ascendant van de lunaar staat de martiale en koninklijke doodster Antares en deze as is een omkering van de ascendant / decendant in de radix van Hollande.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *