In de posts van de afgelopen weken werd de Corona-crisis geanalyseerd aan de hand van de Ram-ingresshoroscopen voor diverse plaatsen in de wereld. Het begon allemaal in december / januari 2019-2020 in China en daarna heeft de crisis zich als een golf van Oost naar West over de wereld verplaatst. China is weer voorzichtig aan het opstarten, in Europa lijkt het keerpunt nu bereikt te zijn  maar in de VS is het zover nog niet. Het was malefic Mars in vernietiging op Algol (op de Zwaardhand van Perseus, die de kop van de monsterlijke Medusa afhakt)  in de Ramingress  van 2019 die deze crisis “veroorzaakte” of beter gezegd weerspiegelde.

De Gier

Hoe vernijnig Algol is, wordt duidelijk als we terugkijken naar de Ramingress van 2001 waarin de andere malefic Saturnus op Algol staat en dat was het jaar van 9/11! In deze ingresshoroscoop van 2001 (hier niet afgebeeld) valt deze Saturnus op Algol in de VS in het eerste huis en op het MC  daar staat Altair, de hoofdster van de Adelaar of de Gier, iets waarvan je de rillingen zou moeten krijgen. Het is duidelijk te zien waar het gevaar vandaan komt, van boven uit de lucht waar de Gier zweeft, maar kom er maar eens op. Het is in de mundane astrologie ook van groot belang om een horoscoop te duiden in de context van de horoscopen van een hoger niveau. In het geval van ingresshoroscopen kijk je daarom ook welke verbinding ze maken met de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter, die op dat moment geldig is.

Op het moment is dat de GC van 2000 en de graad van die conjunctie valt op ja: Algol! Dus als een ingress ergens in de 20 jaar dat een GC werkzaam is (van 2000 tot 2020) dat punt activeert, komt het hele crisispotentieel los, zoals in 2001 en ook nu weer. Het is goed om te beseffen dat deze periode van 20 jaar in december aanstaande afloopt en dat er dan een GC gaat werken waarin geen Algol meer actief is. Zoals ik een lezing in januari zei, zijn we dan de crisis voorbij. Deze nieuwe GC brengt ook de definitieve verschuiving van de politieke en economische macht naar het Oosten en deze hele Corona-crisis zal dan ook een rol spelen bij deze verschuiving.

De val van de VS?

Wat ons brengt op de VS, de VS kreeg pas relatief laat te maken met Corona maar lijkt nu wel heel hard  getroffen te worden. In veel landen in China en in Europa (maar niet overal) zag de nieuwe ingress van 2020 die nu geldig is er duidelijk beter uit dan die van 2019, maar hoe zit dat voor Amerika? Klik op de dowload-knop om de Ramingress van 2020 (werkzaam vanaf 20 maart) te kunnen zien. Wat direct opvalt, is dat een van de twee belangrijkste huisheren Mercurius / Heer 10 is die net zijn val en vernietiging in Vissen is binnen gegaan en helemaal onderin de horoscoop staat. De Ascendant valt op de ster Agena uit de Centaur, een constellatie die te maken heeft met de schok dat iets wat eerst niet zo schadelijk leek zo giftig kan zijn!

Heer 1 is Mars die in Steenbok dan wel verhoogd staat, maar ook conjunct Jupiter in zijn val is die weer conjunct Pluto valt. Niet zo heel  fijn. Daar komt nog bij dat de descendant valt op ja weer die Algol (als is de descendant wat minder sterk dan de Asc)! Dus de jaarhoroscoop van de VS activeert ook weer de crisisgraad van de Grote Conjunctie waar we het hierboven over hadden en die tot december dit jaar werkzaam blijft. Is Corona de laatste fase in het machtsverlies van de VS dat wordt aangegeven door de nieuwe Grote Conjunctie in december 2020? Het heeft er alle schijn van.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *