Enkele uren nadat de vorige Paus Benedictus in maart 2013 zijn aftreden bekend had gemaakt, sloeg de bliksem in in de Sint Pieter. Er zijn mensen die dat toen opvatten als een teken van goddelijke toorn, en dat is begrijpelijk want daar was alle reden toe. Niet alleen is Paus Benedictus gedwongen afstand te doen, wat er volgde was de verdere succesvolle machtsgreep van de zogeheten “Sankt-Gallen maffia’’ een groep invloedrijke prelaten. Deze groep kwam in de jaren die hieraan voorafgingen frequent bijeen in het Zwitserse stadje Sankt Gallen. Het was hun doel om paus Benedictus zo snel mogelijk weg te krijgen en te vervangen door hun favoriet de Argentijn Jorge Mario Bergoglio (nu Paus Franciscus).

McCarrick

Een samenzwering kan dus succesvol zijn, deze groep had ook nauwe banden met de inmiddels veroordeelde jongensmisbruiker Theodore McCarrick, ooit een machtige kardinaal. Dit is geen wilde samenzweringstheorie, het zijn feiten en de naam voor de groep, hebben ze zelf bedacht! Heel slim want wat kun je beter zeggen dan dat: ja ja wij zijn een maffia hoor. Bergoglio kan zich door zijn Mercurius op zijn descendant mooi presenteren in de pers, maar hij is diep betrokken bij de duistere intriges van de samenzweerders. Zo hield hij misbruiker McCarrick een tijdlang de hand boven het hoofd.

Het is weinig in het nieuws maar het zijn voor Bergoglio nu spannende tijden. Er dreigen lijken uit de kast te rollen nu zijn voormalige naaste medewerker kardinaal Becciu wordt vervolgd in verband met financiële malversaties. Becciu weet veel, heel veel van het verleden van Bergoglio. In de progressies van de Argentijnse paus zijn de oplopende spanningen ook duidelijk te zien, klik op de downloadknop hieronder om de progressies te kunnen bekijken. 

In het verleden hadden pauzen en bisschoppen altijd een astroloog in dienst en als Bergoglio er een had gehad, zou hij een gewaarschuwd man zijn geweest. Want de oplopende spanningen zijn heel duidelijk te zien. Er is net een progressieve Nieuwe Maan geweest, altijd een keerpunt en de Maan is onderweg naar de progressieve Saturnus die in de radix Heer 7 van tegenstanders is. De Ascendant heeft een oppositie gemaakt met de progressieve Venus die in de radix Heer 10 van de baan is. Het MC loopt toe op Castor de sterflijke Tweeling die naar de Hades verdwijnt, dit zou heel goed Becciu kunnen zijn waar Bergoglio zich nu van moet los maken.

Verder valt op dat Mars op het punt staat zijn eigen teken te verlaten en wat dat ook zeggen wil dat wijst wel op verlies van kracht. Ook het MC gaat nog meer spanningen tegemoet, er is een oppositie op komst met de progressieve Jupiter die val staat en in zijn radix de zo relevante Heer 9 van de kerk is.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *