Vorige week werd de ingresshoroscoop berekend voor Ankara bekeken, die de rampzalige aardbeving weerspiegelde die in het zuiden van Turkije heeft plaats gevonden en onvoorstelbaar leed veroorzaakt. Een van de meest alarmerende standen in die ingresshoroscoop was die van Neptunus, de god van de aardbevingen, die op de Descendant stond. Bij het duiden van ingresshoroscopen is het cruciaal de context als uitgangspunt te nemen, in Turkije betekent Neptunus op een hoek wat anders dan in een land dat niet voor aardbevingen gevoelig is.

Er is een nieuwe ingress op komst in maart en het is natuurlijk een goed idee om die te analyseren, zeker nu de spanningen op het wereldtoneel alleen meer lijken toe te nemen. Vooral China lijkt actiever te worden, er komen misschien wapenleveranties aan Rusland en de irritaties tussen China en de VS lopen op. Dit is de confrontatie tussen de oude wereldmacht en de nieuwe wereldmacht, die we mogen verwachten nu de Grote Conjuncties van Saturnus en Jupiter definitief over zijn gegaan naar het Lucht-element.

Weer Neptunus

Maar om te illustreren hoe een ingress in context moet worden geduid, gaan we eerst terug naar de ingresshoroscoop voor Kiev, waaronder Rusland zijn invasie van Oekraïne begon, dat is die van 2021 (de oorlog begon op 24 februari 2022). Ook deze ingresshoroscoop heeft Neptunus op een hoek maar nu op het MC. De context is nu niet een aardbeving want daar is Oekraïne niet gevoelig voor, maar de agressie uit Rusland. De oostelijke delen van het land waren al jarenlang een strijdtoneel maar er hing natuurlijk meer in de lucht.  Dat is precies de context waarin je een ingress duidt, Neptunus veroorzaakt chaos en die heeft hier dus te maken met oorlog.

Castor

Dat wordt bevestigd door de ster die op de Ascendant, dat is Castor een van de Tweelingen die ook krijgers zijn. Je zou dat ook kunnen zien als een indicatie voor strijd tussen broeders en dat is deze oorlog ook. Maar dat is niet het enige, via antiscion valt vechtplaneet Mars op de Ascendant en Mars staat zelf op de koninklijke Aldebaran die een zuivere Mars-natuur heeft! Aldebaran is ook een ster van een begin, duidelijker kan het niet zijn. Ook het Maanhuis is de Manzil van de krijgshaftige Al Dabaran, die een galopperende ruiter als beeld heeft. 

Venus vernietigd

Heer 1 is de Maan en die staat in het kwaadaardige twaalfde huis op de ster Rigel uit Orion, de Jager. Orion is zeer gewelddadig en loopt het gevaar zich zelf te overschatten, het is duidelijk dat dit op Rusland slaat en niet op Oekraïne. Heer 1 op een ster wil alleen zeggen dat het verhaal verbonden met de mythe die bij de ster hoort zich afspeelt, maar het laat niet zien wie welke rol heeft! Dat zijn dus al vijf (Neptunus, Castor, Aldebaran, Mars, Rigel) aanwijzingen voor geweld, wat nog eens bevestigd wordt in het tiende huis. Daar staat Venus de vrede op het punt naar zijn vernietiging in de Ram te gaan, een heldere samenvatting van wat er gebeurde.   

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *