Eind deze maand is het weer zover en worden de Oscars uitgereikt in Los Angeles. Er zijn vele filmprijzen, palmen, beren en globes, maar de Oscar is en blijft de meest prestigieuze. Voor de beste actrice in de hoofdrol is Isabelle Huppert genomineerd, zij speelt in de film Elle van Paul Verhoeven een vrouw die zich wreekt op haar verkrachter. Huppert is een actrice met een indrukwekkende staat van dienst  en het zou zeer terecht zijn als zij de prijs zou winnen. In haar radix is het succes ook duidelijk te zien, klik op de link hieronder om de geboortehoroscoop van Huppert te kunnen  bekijken.

ISABELLE HUPPERT

Het is meteen het MC dat de aandacht trekt, het valt op de koninklijke ster Spica, die heel veel succes schenkt en met het MC in Weegschaal is Venus Heer 10 van beroep. Nu is Heer 10 niet direct zomaar het beroep dat we uitoefenen, het geeft meer in algemene zin het thema aan wat altijd een rol speelt in een publieke functie. De meest kansrijke en meest bevredigende beroepskeuze wordt aangegeven door de horoscoopheer en dat is meestal de planeet met de meeste essentiële waardigheid in de horoscoop. Maar hoe je het ook bekijkt Venus, de planeet van de kunst, is zowel Heer 10 als horoscoopheer als Heer 5 van creativiteit en het is dus niet zo vreemd dat Huppert actrice werd. Daar komt nog bij dat Jupiter/ Heer 1 vlakbij cusp 5 staat en dus de aandacht van Huppert automatisch sterk uitgaat naar zaken verbonden met het vijfde huis.

                                   ISABELLE HUPPERT 2

Die zo belangrijke Venus staat in de eerste graad van zijn eigen teken, hij is net uit zijn vernietiging “thuis” gekomen, waar hij zich kiplekker voelt . Dat versterkt nog eens het plezier wat ze kan ontlenen aan het gebruik van die Venus, die als het ware een heel veld van aanlokkelijke mogelijkheden, de hele Stier, voor zich ziet liggen. De Stier is een vast teken en een aarde-teken, dus veel neiging van baan te wisseleen zal ze niet hebben, ze heeft het veel te leuk op de plek, waar ze net is thuis gekomen.  In het tiende huis staat ook nog  de sterke Saturnus in verhoging die heerser is van het tweede huis van geld, bezittingen en eigenwaarde, wat natuurlijk niet zo gek is, en zeker bijdraagt aan haar succes.

Intrigerend is de stand van Neptunus op het MC, hoe dan ook, zal het thema verbonden met de mythe rond Poseidon zich gaan tonen in haar beroep. De manier waarop de buitenplaneten worden geduid in een klassiek-astrologisch kader verschilt van de standaard-moderne interpretatie. De focus van de klassieke duiding ligt veel meer op de mythische verhalen, buitenplanten worden gezien als extra factoren en niet als integraal deel van het hele systeem.  Uranus is bijvoorbeeld de oorspronkelijke hemelgod, die het totale potentieel aan mogelijkheden symboliseert en dus de totale zodiak zelf is. Hij kan daarom onmogelijk de heerser van een teken zijn, er is geen plaats in de zodiak waar Uranus zich het meeste thuis voelt. Dat geldt net zo goed voor Pluto en Neptunus, maar om andere redenen. De buitenplaneten zijn zinvol , ze kunnen veel waardevolle informatie verschaffen, zeker ook in de prognose, maar het zijn geen planeten zoals de zeven klassieken.

In de radix van Huppert zal het verhaal van Poseidon beslist invloed hebben en het thema van Poseidon is chaos door onbegrensde, oncontroleerbare begeertes. Het woord begeerte wordt vaak met alleen seksuele begeerte geassocieerd maar het is veel meer dan dat, het zijn alle sterke verlangens die ons als mensen motiveren. Meer filosofisch kun je het woord begeerte vervangen door dualiteit, het afgescheiden zijn van de oorspronkelijke eenheid. Die scheiding maakt begeerte mogelijk omdat er geen begeerte kan zijn als alles één is. In het werk als actrice zal het bij Huppert dus vaak draaien om dit thema van Poseidon en je kunt wel zeggen dat dit in Elle, een film die gaat over een verkrachting, het geval is. Het is in dat verband interessant om de geldige solaar van Huppert te bekijken.

HUPPERT SOLAAR

De ascendant van de solaar valt op Algol, de Gorgonenkop van Medusa. Medusa was een mooie vrouw maar, volgens een versie van het verhaal, zij bedreef de liefde met Poseidon in de tempel van Athene. Athene is bij uitstek de godin van het verstand en zij strafte Medusa voor haar overtreding door het haar van Medusa in een dos slangen (symbool voor dualiteit) te veranderen. Het is een teken dat ze haar beheersing verloren heeft en zich overgaf aan de begeerte waar de zeegod Poseidon voor staat. Uiteindelijk wordt Medusa door de held Perseus onthoofdt, overal komt het thema van geweld, verlies van het hoofd en ongebreidelde begeerte die tot chaos en ellende leidt, terug.

Dat is precies het thema van de film, de verkrachter en Huppert spelen beiden diverse rollen uit dit verhaal. De verkrachter is natuurlijk Poseidon als chaos stichtende schokkende werking van de begeerte, maar ook Medusa. Huppert is als wreekster Perseus, maar speelt ook voor een deel Medusa, die door de zeegod wordt overweldigd. Net als in het echte leven weven de mythische rollen door elkaar, maar alles valt wel binnen één verhaal. In de solaar staat Mars van geweld via antiscion (planeetpositie gespiegeld in 0° Kreeft / 0° Steenbok) dominant op het MC mundaan (“aspect”via gelijke positie in een huis) conjunct de radix-Neptunus. Zoals veel kunstenaars leeft Huppert de thema’s in haar horoscoop ook uit in haar kunst en niet (alleen) in het “echte” leven.

                               ELLE

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *