Afgelopen week overleed Kirk Douglas, een van de grote Hollywood-legendes die maar liefst 103 jaar oud is geworden. Kirk Douglas, inderdaad de vader van acteur Michael Douglas, was de zoon van arme Russisch-Joodse immigranten en belichaamt met zijn grote succes dus de Amerikaanse droom. Amerika als het land van de onbeperkte mogelijkheden, voor sommigen bestaat het echt. De arme immigrantenzoon Issur Danieloevitsj Demsky werd de grote, gevierde Hollywood-ster Kirk Douglas en zijn zoon is hard op weg het familiesucces voort te zetten. In zijn horoscoop moeten wel een aantal buitengewoon interessante standen te zien zijn, klik op de download-knop om de radix van Kirk Douglas te kunnen bekijken.

We mogen verwachten dat er wat opvallends te zien zal zijn rond het vierde huis met het oog op zijn arme jeugd. Op dat punt is er inderdaad behoorlijk wat spanning te zien, Algol staat op het IC dat de familiewortel beschrijft en Algol is de meest kwaadaardige ster aan het uitspansel. Venus is de heerser van het vierde huis en deze Heer 4 staat uiterst zwak vernietigd in Schorpioen op de Zuidschaal, de Klauw van de Schorpioen die je meedogenloos afknijpt. Je kunt dus wel zeggen dat het er moeilijk bij staat, Heer 4 staat ook in het negende huis van het buitenland, wat laat zien dat zijn ouders immigranten waren. Je kunt heel vaak zoals in dit geval, de situatie in het gezin waarin iemand opgroeide op een heldere manier beschrijven. Dat wil dus ook zeggen dat hoe “’slecht”het gezin ook was waarin je op groeide, het nooit domme pech is, anders zou het niet in de horoscoop te zien zijn. Hoe het ook was , het hoort bij jouw leven.

Net zo waar is het dat je familie-achtergrond een belangrijke rol speelt in je leven, maar dat deze niet bepalend is. Er zijn twaalf huizen in de horoscoop en daar is het vierde er maar een van. Mensen kunnen een moeilijke familie-achtergond totaal ontgroeien, je bent je familie niet, zoals de horoscoop van Issur Demsky laat zien. Want op andere punten in zijn horoscoop zien we het succespotentieel, op markante punten staan maar liefst vier krachtige vaste sterren uit de elite van de sterren van de eerste magnitude. Op het MC  de succesvolle Agena uit de Centaur, op de Ascendant de bevlogen Altair uit de Adelaar (Mars-Jupiter) , op de Maan de zeer voortvarende Capella (Mars -Mercurius) uit de Wagenmenner en op de cusp van het vijde huis, relevant voor de creatieve beroepen, Rigel uit Orion de Jager (Jupiter-Mars).

Krachtige vaste sterren op belangrijke punten in de horoscoop dragen sterk bij aan succes, al kunnen ook planeten in hoekhuizen, planeetpunten of de synastrie tussen de radix en de eclips/lunatie voor de geboorte succes laten zien. Iedereen is beroemd  op zijn eigen manier, sommigen omdat ze iets echt goed kunnen, sommigen omdat de tijdgeest weten te pakken, weer anderen omdat ze zich domweg met veel kracht manifesteren. Gezien het hoge gehalte Mars-energie in de sterren van Douglas is het misschien niet zo vreemd dat  een van zijn meest bekende rollen die van de opstandige gladiator Spartacus is (de Jager, de Wagenmenner, de Adelaar). Dat wordt bevestigd door Heer 10 de verhoogde Mars, Heer 10 laat zien waar je in je publieke activiteit “als vanzelf” toe neigt.

De verhoogde Mars staat weliswaar op de cusp van het zeer zwakke twaalfde huis, maar via spiegelpunt (positie gespiegeld in de as 0° Kreeft- 0° Steenbok) valt Mars op Mercurius Heer 5 van creativiteit in het sterke elfde huis en blijft dus niet opgesloten in het gevangenishuis, wat precies het verhaal van Spartacus de opstandige slaaf /gladiator weerspiegelt. De andere malefic Saturnus is Heer 1 en staat zeer zwak in vernietiging en retrograde in het zesde huis van ziekte. Daar mogen we niet al te veel goeds van verwachten en zo was het ook. Douglas had opvallend veel zeer ernstige problemen met zijn rug en een retrograde Saturnus in  het verslappende Water van de Kreeft wijst op een zeer instabiele wervelkolom.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *