Het was al opmerkelijk dat de komiek Volodymyr Zelensky in 2019 president van Oekraïne werd, nog opmerkelijker is zijn  huidige rol als oorlogspresident, die hij zo moeiteloos op zich lijkt te hebben genomen. We bekijken nu niet uitgebreid zijn radix, we concentreren ons op de progressies, maar één stand  uit de radix kan niet onvermeld blijven, Heer 10 van de loopbaan. Heer 10 is Saturnus die op Regulus staat, de ster die je de troon geeft. Toen Zelensky in 2019 tot president werd verkozen was net zijn Firdar (langjarige levensfase bepaald door een planeet)  van deze Saturnus op Regulus begonnen!

Malefic Troon

Deze Heer 1 van de loopbaan komt dus vanaf 2019 heel sterk naar voren, maar dat zal niet alleen maar leuk zijn. Saturnus krijgt wel de koninklijke macht van Regulus, maar dat het niet makkelijk zal zijn blijkt uit het feit dat de Grote Malefic Saturnus in vernietiging in Leeuw staat. Wel een hele hoge positie ja maar de omstandigheden zullen uitermate zwaar zijn. Dat wordt nog eens versterkt door het feit dat deze koninklijke Saturnus in het vierde huis staat, het huis tegenover het tiende huis van de macht. Het geeft het beeld van een koning die niet helemaal op zijn troon kan zitten, maar is terug gedreven van de hoogste plaats af en zo is het natuurlijk ook.

Maken we de focus van de voorspellingstechnieken minder breed dan die van de Firdaria, dan zou het interessant zijn om te bekijken wat de progressies laten zien op het moment dat Zelensky oorlogspresident wordt, de rol van zijn leven zou je kunnen zeggen. Dan wordt  het wel heel duidelijk aangegeven dat er een heel belangrijk keerpunt is bereikt. Het primaire MC loopt namelijk over de progressieve knopenas en in februari als de Russen aanvallen, staat de Maan conjunct de Zuidknoop op het MC. De Zuidknoop heeft te maken met moeilijke situaties waarin je er toe wordt gedwongen om dingen los te laten.

Uit Vernietiging

Mercurius is in zijn radix Heer 1 en is dus extra belangrijk en Mercurius steekt net de tekengrens Vissen-Ram over en komt daarmee uit zijn vernietiging en val. De Russische invasie was voor Zelensky natuurlijk niet fijn, maar het gaf hem wel een hele sterke rol. Dat het opduiken van Heer 1 / Mercurius uit zijn zwakte in Vissen niet alleen maar positief zou zijn, laat de conjunctie van de progressieve Mercurius met de progressieve Venus zien, waarnaar Mercurius in Ram gekomen op weg gaat. Dit is een Venus in vernietiging, vernietigde vrede dus.

De progressieve planeetpunten het Pars Fortunae (Maanpars) en het Pars Solis (Zonnepars)  bevestigen deze voor Zelensky zo dramatische ontwikkeling. Het PF, het Maanpars komt op de radix-Maan, een soort Maanterugkeer dus. Het PS komt via antiscion op de progressieve Asc te staan, de Zonne-essentie, want dat is wat het Zonnepars is, komt naar hem toe. Trekken we de stoute schoenen aan en berekenen we het progressieve planeetpars van Mars, de essentie van de vurige strijdplaneet dan zien we dat het Mars-pars in de maand dat de oorlog begint over zijn al besproken Saturnus/ Heer 10 loopt!  

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *