Vorige week overleed de Oostenrijker Dietrich Mateschitz, een van de “uitvinders’’ van het Red Bull energiedrankje. Van het enorme succes van Red Bull was Mateschitz rijk geworden en met dat geld deed hij aan sponsoring  van sporten, onder meer van het zeer succesvolle Formule-1 team met Max Verstappen als kopman. Dus is het interessant om eens een blik te werpen op zijn geboortehoroscoop, al is zijn exacte geboortetijd niet te achterhalen, valt er toch het een en ander van belang over te zeggen. De horoscoopafbeelding die we hier geven is die van de tijd dat de Zon op het MC staat op zijn geboortedag. Dat wil dus zeggen dat de huisposities en huisheerserschappen geen betekenis hebben.

Red

Het eerste wat op valt in deze Zon-op-het-MC horoscoop is het Maanhuis, dat is Al Sharatain, de Ramshoorn en  het allereerste in de hele cyclus van de Maanhuizen. Dit is het meest vurige Maanhuis dat is verbonden met het heftige doorbreken van de eerste compromisloze impuls, het traditionele beeld bij Al Sharatain is de Krijger. Eigenlijk zegt dit Maanhuis alles al, het drankje, de rode kleur, de betrokkenheid bij de sport en de vernieuwende, eigenzinnige manier waarop hij te werk ging. Een Maanhuis geeft je de kernmythe in een leven die belangrijke keuzes bepaalt maar ook concrete situaties in het leven brengt waarin deze  mythe wordt uitgeleefd.

Bull

Wat verder op valt, is dat Mateschitz maar liefst vier planeten in de Stier heeft staan!! Daar hebben we de “Bull”, en het zou zomaar zo kunnen zijn dat in zijn radix deze planeten rond het MC vallen, dan is groot succes onvermijdelijk. Meestal zal een teken niet zo’n letterlijke uitwerking hebben in het leven als hier, maar met vier planeten in de Stier is het wel heel nadrukkelijk aanwezig. De Zon valt ook nog eens op Alcyone en dat herhaalt het Stier-thema, Alcyone is de hoofdster van de Pleiaden, sterk verbonden met het thema stoffelijkheid en staat aan de hemel in de constellatie Stier in de nek. De exacte plaats van een ster in het beeld van een constellatie zegt ook iets over de uitwerking ervan.

2 x Red

Die Zon maakt een nauw sextiel op een planeet die een bijzondere positie in neemt, Mars die op het punt staat zijn val in Kreeft te verlaten. Zo’n planeet op een tekengrens heeft altijd een speciale rol in een radix omdat er vaak een sterk motief mee verbonden is . Dat motief is er hier ook, Mars wil heel graag voorwaarts stuiven omdat hij dan zijn remmende val in het trage Waterteken Kreeft verlaat om naar de vurige Leeuw te gaan. Een duidelijker beeld van het drankje (en de sport!) kan je je niet voorstellen, een energiestoot die je uit Water naar Vuur helpt. Mars staat ook nog eens op de Noordknoop, “die alles wil en geeft”en onstuitbaar voorwaarts stuwt, waarbij het Water-element laat zien dat het om iets vloeibaars gaat.  

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *