Volgende week op 22 mei worden de verkiezingen voor het Europees parlement gehouden en het zouden wel eens de anti-Europese verkiezingen kunnen worden. Want in heel wat landen zijn er inmiddels partijen opgekomen die je misschien niet meteen allemaal extreem-rechts zou kunnen noemen maar toch wel rabiaat rechts of nationalistisch- populistisch. Een gunstige uitzondering is Duitsland, dat zijn lessen heeft geleerd en verder ontwikkeld en beschaafder is dan de rest van Europa, radicaal rechts van welk pluimage dan ook, wordt er met uiterste argwaan bekeken.

Een van de partijen die flink de wind in de zeilen hebben is het Franse Front National, ooit opgericht door het ongeleide projectiel Jean-Marie Le Pen die inmiddels is opgevolgd door een van zijn dochters Marine Le Pen. Marine Le Pen is in haar publieke optreden gematigd en vermijdt het extreem provocerende  gedrag van haar vader, wat de partij geen windeieren legt. Van de bruin getinte duisternis aan de uiterste rechterkant laveert het FN voorzichtig naar de rechterbinnenkant. Net als in veel andere landen drijft het populistische FN op de angst voor de grote veranderingen in onze tijd en hoewel die angst ook zeker soms terecht lijkt, is de reactie natuurlijk veel te fel en intolerant.

Met de Europese verkiezingen op komst is het interessant om de horoscoop van Marine Le Pen eens onder de loupe te nemen, je mag verwachten dat de invloed van haar vader er in haar radix uit zal springen. Inderdaad is de planeet die de vader aangeeft de eerste die in het oog springt, het is Saturnus in vernietiging in Ram in een hoekhuis die heerser is van het vierde huis van de vader. Saturnus maakt ook een vierkant met de andere malefic Mars die in val staat in Kreeft in een ander hoekhuis. Het hele thema van thuis en vader wordt dus beschreven door de twee malefics in de slechtst denkbare conditie en het geeft een goed beeld van hoe het thuis was met zo’n agressief projectiel van een vader.Veilig is anders het huis van de Le Pen’s werd ook af en toe belegerd door tegenstanders. Klik op de onderstaande link om de radix van Marine Le Pen te zien.

Marine le Pen

Het is duidelijk dat het optreden van haar vader Marine Le Pen geen goed heeft gedaan, Saturnus heer 4 (pa) en Venus heer 1 (Marine ) schaden elkaar via negatieve receptie. Zo’n negatieve receptie wil dus niet automatisch zeggen dat ze een hekel aan elkaar hebben, het wijst er op dat de situatie van de een de situatie van de ander op een of andere manier geen goed doet. Wel is deze Saturnus zeer invloedrijk in haar leven in een hoekhuis en in aspect met Mars in elevatie in het tiende huis. Zo is het natuurlijk ook, zij zet de strijd van haar vader aangegeven door het Saturnus-Mars aspect voort, zij het op haar eigen manier. Deze Saturnus staat op de ster Al Pherg, de enige ster in de constellatie Vissen die in de astrologie relevant is en een van de drie sterren van het noodlot. Je kunt wel zeggen dat haar vader voor Marine en soort noodlot is geweest, Al Pherg is een ster met een zeer duistere kant, hij wordt geassocieerd met de Kop van Typhon, een monster dat totaal bestaat uit slangen.

Op het MC staat de ster Castor uit de Tweelingen, Castor is de sterfelijke broer en dus de zwakkere die wel innig verbonden blijft met de onsterfelijke koninklijke Pollux. Dat gaat zeker op voor het FN waar ze nu leiding aan geeft, de partij is altijd de underdog en het is maar de vraag of het FN een andere rol zou kunnen spelen. Ook het feit dat Castor de duistere broer is die naar de Hades gaat is toepasselijk, het FN bestaat niet uit fanatieke nazi’s maar het “gedachtengoed” is bot en erg onsmakelijk. Heer 1 Venus, Marine zelf bevindt zich op Alphard de enige astrologisch relevante ster in de Hydra, het gifwolken verspreidende monster. Alphard is de essentie van de dodelijke begeertenatuur en kan daardoor een diep inzicht schenken in politieke manipulatie, je weet hoe de mensen denken en vooral hoe de onderbuik bromt en rommelt. Het is heer 1 die hier bovenop staat en dus is deze ster met de mythe van de Hydra haar belangrijkste verhaal, Marine is de waterslang die kan vergiftigen. Ze weet overigens wel hoe ze leiding moet geven met de Zon zeer sterk in eigen teken Leeuw  kan ze de rol van koningin met verve spelen.

Zoals altijd geven de Arabische punten spitse extra informatie, het Punt van  Roem (Asc + Jup – Zon) staat op 11.29 Schorpioen in nauw vierkant met de koninklijke Zon, leider-vader- voorbeeld. Het Punt van Roeping (MC + Maan – Zon), je ideale baan, staat op Antares de ster van de felle strijd op leven en dood en driehoek Mercurius heer 9 van denkbeelden en visies. Het was op 16 januari 2011 dat Marine Le Pen het leiderschap van het FN overnam van haar vader na een behoorlijk felle interne strijd in de partij. Dat zie je terug in de progressies rond dat jaar (klik op de link hieronder), het MC is over de koningsster Regulus (groot succes) gelopen en van teken gewisseld (grote verandering in de loopbaan) net als het progressieve Pars Fortunae.

Marien Lepen PROGRESSIES

De ascendant, het meest persoonlijke punt in de horoscoop, is intussen over de machtige Zuidschaal gegaan, wat je de kracht van Atilla de Hun geeft, je tegenstanders zullen sidderen. De solaar waaronder ze haar vader opvolgde (hier niet afgebeeld) is overduidelijk, Mercurius staat in eigen teken en in verhoging in Maagd als solaarheer 10 pal op het MC: triomf, triomf!!Volgende week zullen we kijken of dat het was of dat er nog meer voor haar in het kosmische vat zit.

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *