Birma, of zoals het nu ook wel wordt genoemd, Myanmar is een van de landen in de wereld waar astrologie en ander traditionele wetenschappen nog steeds intensief worden gebruikt door machthebbers. Het moment dat het land zijn onafhankelijkheid kreeg, is zelfs een electie gemaakt door Burmese astrologen, dat was op 4 Januari 1948 om 4:20, de onafhankelijkheidsceremonie vond plaats in de hoofdstad Rangoon onder helder Maan-licht, in de nacht dus! Een wat eigenaardig tijdstip voor een electie, maar die lijkt verder wel gemaakt te zijn met kennis van zaken. Het is een sterke horoscoop waarin Mars, het leger, een grote rol speelt, het land werd ook lange tijd met harde hand geregeerd door een militaire junta.

Coup-electie?

Daar leek de laatste  jaren positieve verandering in te zijn gekomen, voorzichtig sloeg men de weg naar een democratisch meerpartijenstelsel in en Birma opende zich meer voor de buitenwereld. Gisteren kwam daar abrupt een eind aan met het bericht dat het leger, dat al die jaren een grote factor was gebleven, de macht weer had over genomen. Politieke opponenten, leiders van andere partijen werden gearresteerd en voorlopig is voor een jaar de noodtoestand afgekondigd. Natuurlijk roept dat de vraag op wat er in de progressies van de Birmese radix te zien. De radix zelf wordt hier niet besproken, we kijken direct naar de progressies, klik op de link hieronder om deze te kunnen zien.

Een van de vragen die op de achtergrond speelt, is of de machtsovername door het leger ook een electie geweest zou kunnen zijn geweest? Als de militairen altijd al gebruik maakten van astrologen zou het heel goed kunnen zijn dat dit tijdstip ook astrologisch gekozen is. Dat kan natuurlijk gebeuren door een volledige electie te maken, maar je kunt ook “meezeilen”’ op de kosmische wind en handelen op het moment dat er voor een militaire machtsovername gunstige ontwikkelingen in de radix te zien zijn. Birmese astrologen zullen andere technieken gebruiken dan wij maar dat maakt niet uit, een gunstig moment is een gunstig moment, met welke technieken je er ook naar kijkt.

En het is verbluffend hoe duidelijk de progressies de coup laten zien! Natuurlijk geeft dat geen zekerheid over de vraag of de militairen astrologie hebben gebruikt, maar als je op deze manier een tijdstip voor actie zou willen kiezen, is het wel een goed moment. Want het eerste dat opvalt, is dat het MC van teken wisselt, wat een machtsovername heel goed zou weerspiegelen.  Het tweede punt is het Pars Solis, het omgekeerde “Stier-symbool” in de horoscooptekening dat als het Zonnepars met macht te maken heeft, het staat op de zeer martiale ster Antares die een einde maakt aan cycli!Dit is een snelle factor die met een graad per maand beweegt en waarmee je dus tot op de maand kunt een tijd kunt bepalen.

Zuidknoopfase

Even snel is de Maan die er tegenover staat, uit de Algol-crisizone komt (26° Stier 10 °- Tweelingen) en de machtige koninklijke Aldabaran nadert. Aldabaran is de ster van een nieuw begin, op Antares komt een einde, op Aldebaran start het nieuwe. Het Pars Solis en de Maan lopen op een oppositie toe, dat klopt, er komt een einde aan de democratie het volk (de Maan) en de essentie van de macht (Pars van de Zon ) gaan uit elkaar. De Maan staat ook op het punt het Maanhuis Al Dhabaran binnen te gaan, het beeld dat daarbij hoort, is een cavalerist die in de aanval gaat! Via antiscion gaan Mars (het leger) en Venus (Heer 11 in de radix, dus de middelen van het land), een conjunctie maken wat niet gek is voor de militairen. Als je dit zo bekijkt, zou dit heel goed een electie kunnen zijn, maar het maakt in ieder geval duidelijk dat de Birma-radix uit 1948 prima werkt. Opvallend genoeg zijn ook de Firdaria, de heersers over de langjarige planeetfases, net over gegaan van de expansieve Jupiter-achtige Noordknoop naar de restrictieve inperkende Saturnus-achtige Zuidknoop!        

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *