Afgelopen maandag overleed op 95-jarige leeftijd de Italiaanse actrice Gina Lollobrigida, die in de jaren ’50 en ‘60 wereldberoemd was. La Lollo zoals ze werd genoemd, werd geboren in een klein bergdorpje als dochter van een meubelmaker, maar ze speelde uiteindelijk ook met de grote namen in Hollywood. Ze was het ultieme Italiaanse sekssymbool en ze werd “ de mooiste vrouw van de wereld” genoemd. Haar derde plaats bij de Miss Italia-verkiezing van 1947 markeerde het begin van haar filmcarrière.     

Een astroloog hoeft hier niet zo lang over na te denken, we mogen toch wel wat Venus-energie in haar radix verwachten. We worden niet teleurgesteld en wel op een manier die het grote belang laat zien van een wat verwaarloosde techniek waar ik afgelopen zaterdag nog een workshop over gaf, die van de zeven planeetpunten. Iedere planeet heeft een “Arabisch” punt dat de zuivere essentie van de planeetenergie aan geeft. Als dat punt een conjunctie of oppositie maakt met een radixfactor met een orb van twee graden zal die zuivere planeetenergie zich heel sterk in een leven manifesteren eenvoudigweg omdat het de essentie van die energie is.

Individueel

Het fascinerende van de planeetpunten is dat ze een  heel krachtige werking hebben maar ook zeer individueel zijn. De berekening van de planteetpunten hangt van de Ascendant af en die verschuift snel, dus zijn ze met hun kleine orb heel individueel, ze laten scherp zien wat een ziel die op aarde wordt geboren onderscheidt van de anderen. In de radix van Gina Lollobrigida staat het planeetpunt van Venus op het MC!! Dus ja een planeetpunt kan het verschil maken, want het meisje dat vier minuten later bij de buren wordt geboren heeft het Venuspunt daar niet meer!

Oceanen

Zo’n punt is net die electrificerende energiestoot extra die je boven de rest uit tilt, La Lollo was de Venus-essentie. Natuurlijk werkt zo’n punt in de context van de  rest van de horoscoop en ook daar zien we Venuskracht, die planeet staat in het laatste stuk van de Leeuw conjunct de grote koningsster Regulus “die naar de troon leidt”. Met waardigheden, de Maanhuizen en de antiscia behoren de sterren en de planeetpunten tot de onmisbare technieken. Deze koninklijke Venus staat ook nog eens conjunct Neptunus, wat de vrouwelijke planeet verbindt met de macht van de god van de oceanen. De oceanen en het zoute water zijn symbolisch de begeertes die Poseidon kan los laten op de mens…

Hoe meer planeetpunten zich actief manifesteren in het leven via oppositie of conjunctie met een radixfactor, hoe opvallender het leven zal zijn. La Lollo heeft bijvoorbeeld het Punt van de Zon, ook het Punt van Overvloed  genoemd, via antiscion in conjunctie met de Maan staan, met de andere vrouwelijke planeet. Het Punt van Moed, het planeetpunt van Mars valt op de Ascendant die op de strijdbare Rigel staat,  een combinatie die een grote dosis actieve  levenslust geeft. De Zon op Sirius, de hoofdster van de Grote Hond en een van de allerhelderste sterren – wat ze ook was –  aan het firmament maakt het plaatje van daadkracht en succes compleet.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *