Afgelopen maandag overleed op 70-jarige leeftijd Nikki Lauda, de waarschijnlijk meest bekende Formule-1 coureur. Zijn gezicht was nog altijd gehavend van de brandwonden die hij opliep toen hij in 1976 op de Nürburgring verongelukte en door mede-coureurs uit zijn brandende auto werd gered. Lauda stond bekend als bikkelhard en maakte die reputatie ook toen waar, want in de race die volgde op zijn bijna dodelijke ongeluk kroop hij, gewikkeld in verband, gewoon weer achter het stuur. Snelheid is het eerste dat we in zijn horoscoop mogen verwachten, en we worden niet teleurgesteld,  maar liefst drie van de zeven echte planeten Venus, Mars en Jupiter bewegen aanzienlijk sneller dan gemiddeld (klik op de link hieronder om de radix van Lauda te kunnen bekijken).

NIKKI LAUDA

Snelle jongens

De snelle Venus en Mars staan in het tiende huis van het beroep en Mars staat in sterke wederzijdse receptie via teken en verhoging met de ook zo snelle Jupiter. Jupiter staat in zijn val en zal dus vooral zijn grenzeloze kant laten zien, Mars heeft in Vissen tripliciteitswaardigheid (passend element) en weet dus hoe te vechten. Mars is wel verbrand en dat is niet alleen letterlijk wat er is gebeurd tijdens zijn martiale activiteiten, het beschrijft ook waar het racen, zeker in Lauda’s hoogtijdagen in de jaren ’70  op neer kwam. Voortdurend was er er toen het gevaar voor de coureurs in de verbranding op te gaan, tegenwoordig zijn de veiligheidsmaatregelen stukken beter geworden. De Zon staat ook nog op de ster Fomalhout, de zeer heldere Vissenmond, verbonden met de winterzonnewende, een symbool voor de grens dichtbij duisternis en dood, waaruit je wel weer geboren wordt.

De Computer-Rat

Als bikkelhard werd Lauda gezien, hij had een genadeloze perfectiedrang wat hem zijn bijnamen de Rat en de Computer opleverde. Weinig vlijend, maar het denken Mercurius en de emoties de Maan staan onder dispositie van Saturnus, die zonder waardigheid en retrograde in Maagd staat. Zonder waardigheid laat Saturnus zich van vooral van zijn harde kant zien en retrogradegang duidt erop dat hij daarmee tegen de normale gang van zaken zaken in gaat. Saturnus is de dispositor van nog vier andere planeten en Heer 10 van het beroep, en weer is er die dreiging van de verbranding via de oppositie die Saturnus maakt met de Zon. Even verderop op het IC staat Pluto, wat het hele thema  van de plots opduikende god van het dodenrijk wel heel expliciet maakt, men zei dat in de wilde jaren ‘ 70 in de Formule-1 “de dood altijd mee reed”.

De planeetpunten duiden op sterk geconcentreerde planeetenergie, contactpunten van de geboortehoroscoop die “dit leven” aangeeft met de pure, archetypische planeetkrachten op de achtergrond. Een conjunctie of een oppositie met zo’n punt geeft een speciaal, zeer sterk motief aan, dat zich ook concreet zal manifesteren. Bij Lauda staat het Mercurius-punt (Asc + Pars Fortunae- Pars Solis) pal op het MC, de pure energie van verfijnde beweging en techniek verbindt zich met zijn beroep, de Computer inderdaad. Tegenover de snelle Venus vlakbij het MC staat het Zonnepunt van overvloed, roem ja maar met veel spanning, het herhaalt de Zonne-verbranding die we eerder zagen. Op cusp 3 van het rondjes rijden, valt het Punt van Mars (Asc +PF – Mars) , de pure strijd zonder aan enig aards belang te denken, zelfs niet aan gevaar.

De Zonnewagen

Op het moment dat Lauda op de Nürburgring, ook bekend als de “groene hel”, bijna verbrandde op 1 augustus 1976 laat zijn horoscoop  verbluffende progressies zien Het MC beweegt zich over Achernar, de ster verbonden met het verhaal van Phaeton de zoon van de Zonnegod, die in grote zelfoverschatting besluit de Zonnenwagen door de hemel te sturen om vervolgens de controle te verliezen en neer te storten in vlammen! Klik op de link hieronder om de progressies te kunnen zien.

LAUDA CRAH

Het thema verbranding, zo prominent aanwezig in de radix, wordt dreigend actueel gemaakt door de oppositie van de progressieve Zon en de progressieve Mars via spiegelpunt (planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft-0° Steenbok), terwijl het progressieve Zonnepunt over Vindemiatrix beweegt, de ster die zo sterk verbonden is met schadelijke zelfoverschatting, net als Acheernar.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *