Volgende week  op 3 november is het zover, Amerika gaat naar de stembus, wordt het Biden of nog vier jaar Donald Trump? Op landelijk niveau is het duidelijk, een ruime meerderheid van de Amerikanen heeft genoeg van Trump, Biden staat zo’n tien procent voor in de peilingen. Maar dat is niet beslissend, het gaat er voornamelijk om hoe de aparte staten stemmen en dan in het bijzonder de “swing states”, waar het erom spant wie de meerderheid krijgt. In de meeste van die staten gaat Biden ook op kop, maar de verschillen zijn niet zo heel groot, een gelopen race is het zeker nog niet.

Nu zijn er vele verschillende manieren om de uitslag van de verkiezingen te voorspellen, een van de beste is de duiding van de lunaren van beide kandidaten waaronder de verkiezingen worden gehouden. De lunaar van Trump die geldig is op 3 november ziet er slechter uit dan die van Biden, wat er op zou wijzen dat Trump niet herkozen wordt. Een andere mogelijkheid is de horoscoop van de dag zelf te nemen, berekend voor het exacte begin van de astrologische dag, de zonsopgang in Washington. Die laat zien wat er op die dag in de VS zal gebeuren. Natuurlijk heeft iedere dag een horoscoop, maar dit is wel een heel speciale dag dus is het ook een heel speciale horoscoop. 

Terugkijkend naar vier jaar geleden, toen de verkiezingen op 8 november werden gehouden, levert dat de bovenstaande horoscoop op, klik op de download-knop om deze daghoroscoop te kunnen bekijken. Natuurlijk staat de Zon, de algemene significator voor de koning automatisch op de ascendant want dat is de techniek die we hier gebruiken, en alles wat automatisch gebeurt vanwege de toegepaste techniek heeft geen betekenis.  Het wil dus niet zeggen dat de koning (de Zon) deze dag sterk zal zijn.  Wat wel betekenis heeft, is het feit dat de Zon Heer 10 is en Heer 10 is de zittende macht. Dat was Obama die  echter niet meer kon worden herkozen, maar we kunnen Hilary Clinton zien als zijn “opvolger”.

De  Clinton/Obama Zon op de Asc staat op de Zuidschaal, de Linkerklauw van de Schorpioen, die genadeloos orde op zaken stelt. De Schorpioen doodt Orion de arrogante jager die zich onoverwinnelijk acht, ik denk niet dat Hilary Clinton zich had kunnen voorspellen dat Trump werkelijk zou winnen. Wat verder in het oog springt, is de Maan van het volk exact op het IC tegenover het MC van de macht en in negatieve receptie met de Zon. Het volk rekent af met de heersende elite, de koning en zijn kroonprinses. Trump is Saturnus Heer 4 de tegenstander van de zittende macht die via antiscion op Pluto staat. De Heer van de Hades duikt plots onverwacht en overweldigend op en gaat er met de buit vandoor, en zo was het ook. De Volksmaan houdt heel veel van Saturnus / Heer 4, de uitdager van de elite.

Maar hoe ziet dat er volgende week uit? Trump is nu de koning en dus Heer 10 op de Ascendant die dit keer niet op de Zuidschaal valt, dat is positief voor hem want hij speelt nu de rol van Orion. Via antscion echter valt deze Trump-Zon / Heer 10 nu op het IC het laagste punt in de horoscoop tegenover de troon op het IC. De koning valt dus van zijn troon op 3 november. De Algemene Significator van het volk lijkt dat te bevestigen de Maan staat in de tripliciteit van Saturnus die als Heer 4, Biden de tegenstander van de zittende macht, aanduidt.  Ze vinden hem wel redelijk  sympathiek dus, terwijl deTrump-Zon hen onverschillig is. De Volksmaan staat bovendien in het achtste huis van de dood, wat aan zou kunnen geven dat ze het nu wel genoeg vinden. Volgende week zullen we weten of dat inderdaad zo loopt.   

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *