Iedereen zal het drama van de Fyra via de media de afgelopen maanden wel hebben gevolgd. Ook astrologisch is er het nodige te zeggen over de hippe internationale trein die uiteindelijk ongeveer een jaar na zijn eerste rit definitief aan de kant werd gezet. Een horoscoop voor het begin van de bouw van de trein is er helaas niet om die te kunnen maken zou je minstens moeten weten op welk dag het bouwen begon, maar dat valt niet te achterhalen. Wel is bekend wanneer de Fyra de eerste rit maakte die officieel tot de dienstregeling behoorde en die horoscoop kan ook worden gebruikt, het is immers het begin van het “publieke functioneren” van de trein. Klik op de onderstaande link om de horoscoop van de eerste rit  (ER-horoscoop) van de Fyra te kunnen zien.

FYRA

Bij het duiden van een mundane horoscoop zoals deze maar ook bijvoorbeeld als het om een horoscoop van een bedrijf of een land gaat, is het altijd slim om het “electieperspectief” aan te nemen. Dat wil zeggen welke factoren  zou jij, als je een tijdstip had moeten kiezen voor de eerste rit van de Fyra als astroloog, zeker sterk hebben gemaakt? Als je zo naar een mundane horoscoop kijkt komen de zwakke punten al snel naar voren, het focust je op de factoren die er echt toe doen. In een electiehoroscoop moet je er altijd in ieder geval voor zorgen dat heer 1 sterk staat accidenteel en essentieel, de heerser van het eerste huis is immers een soort “‘samenvatting” van de activiteit waar het allemaal om gaat. Verder is het uitermate belangrijk om de algemene significator die hoort bij de activiteit of gebeurtenis sterk te maken, kwaadaardige sterren op hoeken of op relevante significatoren te vermijden en het huis waaronder de activiteit specifiek valt vrij te houden van afflicties.

Als de Eerste Rit-horoscoop van de Fyra op deze manier wordt geduid, blijk direct dat er grote problemen dreigen. De heerser van het eerste huis is Jupiter die vernietigd in het zevende huis staat, weliswaar op de zeer krachtige koninklijke ster Aldebaran, het Oog van de Stier, maar een ster moet ook passend zijn en niet alleen krachtig. Het intens rode Oog van de Stier heeft een pure Mars natuur en is behoorlijk woest, niet iets wat je graag zou zien bij een hypermoderne trein, het is teveel botte kracht. Dat zal nog sterker naar voren komen omdat Mars, die als planeet de aard van de ster omschrijft in de horoscoop vernietigd is net als Jupiter heer 1 zelf die er op staat. Dit is een groot minpunt, waar nog bij komt dat de algemene significator van treinen en vervoer Mercurius uitermate zwak is in de horoscoop. Dat kan echt niet en het zou electie-astrologisch gezien reden zijn geweest om de zaak uit te stellen bijvoorbeeld tot Mercurius in Maagd zou zijn aan beland.

De positie van Mercurius is zo extreem beroerd dat dit de Fyra  direct kansloos maakt. De planeet staat retrograde en combust wat op zichzelf al genoeg zou zijn om de zaak tot stilstand te brengen maar deze hele Zon/Mercurius conjunctie staat ook nog eens op de rampzalige Praesepe (de Lege Kribbe), de “Tweede Algol”, een ster van rampen en bloedbaden. Even voor de lezers met teveel Maagd-invloed in hun horoscoop, Mercurius zelf staat inderdaad niet exact op de Lege Kribbe, maar de Zon de planeet die Mercurius uitschakelt wel en dat maakt de Zon zo extreem kwaadaardig.

Dat is meer dan voldoende om de Fyra te diskwalificeren al zijn er ook positieve punten, zoals de sterke heer 3 van routinebewegingen, een verhoogde Saturnus op de lieflijke beschermende Spica. Je kijkt hier naar het derde huis en niet maar het negende omdat de Fyra weliswaar naar het buitenland gaat, maar met een routineuze beweging en de dagelijkse sleur valt onder het derde huis, het is het negende huis dat aan de routine ontsnapt, daarom staat het ook voor vakanties. In de astrologie gaat het altijd om de symbolische essenties.

Hoe dan ook, de sterke heer 3 is in zijn eentje niet in staat de Fyra te redden en wanneer zal het dan afgelopen zijn? Een solaar maken op basis van deze horoscoop is op zo korte termijn wat onhandig maar een lunaar kan heel goed. De lunaar waaronder 3 juni valt, de dag waarop de Fyra defintief stil kwam te staan, laat het duidelijk zien met 5 planeten in het twaalfde huis in oppositie met de Maan lunaarheer 1. Klik op de link hieronder om de lunaar te zien.

FYRA LUNAAR

 

Nog een andere mogelijkheid op een zo korte termijn zijn tertiaire progressies, met de sleutel 1 dag = 1 maand. In deze tertiaire progressies loopt de ascendant over de doodsster Antares en is de retrograde Mercurius uit de “radix” ER horoscoop net helemaal tot stilstand gekomen en zo was het dus ook.

FYRA TERTIAR

 

Om alle verwarring te voorkomen: er rijden ook nu nog enkele treinen met Fyrawagons, maar geen complete treinen met locomotief meer.  

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *