In de VS wordt de komende verkiezingsstrijd uit gevochten tussen twee hoogbejaarden, in Frankrijk is juist de jeugd aan de beurt. Kort geleden werd Gabriel Attal (34) premier, bij de belangrijkste oppositiepartij, het populistische Rassemblement National (RN) is de 28-jarige Jordan Bardella de rijzende ster. Hij is de lijsttrekker bij de Europese verkiezingen en op de langere duur duidelijk de beoogde opvolger van partijleidster Marine Le Pen. Het lijkt er op dat Bardella een grote winst zal gaan binnen halen, in de peilingen staan de populisten ver voor op de liberalen van de zittende president Macron.  

Jordan Bardella

Venus

Bardella ziet er uitermate strak uit en heeft daarom de bijnaam, “le Cyborg” gekregen van de journalist die hem ooit media-training gaf. Hij was altijd obsessief  bezig zijn das precies goed te schikken en zijn haar perfect in vorm te krijgen. Dat is direct te zien in zijn horoscoop, de Maan (emoties) en Mercurius( gedachten)  staan allebei in een teken van Venus.  Dat maakt Venus gedragsaanduider. Venus heeft natuurlijk met de uiterlijke verschijning te maken, zeker als hij in val staat zal Venus deze wat meer oppervlakkige kant sterk laten zien.

Banlieu

Zoals zijn achternaam doet vermoeden komt hij uit een familie van Italiaanse immigranten en en een overgrootvader was Algerijn. Dat is wel wat pikant, Bordella is immers voorzitter van een partij die zich fel keert tegen migratie, sterker nog hij groeide op in Seine Saint Denis, een beruchte  banlieu – achterstandswijk – bij Parijs. Je kunt ook zeggen dat hij de harde kanten van de migratie uit eigen ervaring kent en dat zijn achtergrond in de banlieu hem heeft gevormd tot de rechtse populist die hij nu is. Dit is geen elitekindje geboren met een gouden lepel in zijn mond.

Zuidknoop

Dat is goed te zien aan het vierde huis van de familie-afkomst, daar staat het Pars Solis (het goud, de Zonne-essentie) conjunct de Zuidknoop die op zeer pijnlijke wijze beperkt. Deze conjunctie valt op Al Pherg, een van de drie sterren van het noodlot, een stand op zo’n ster geeft aan dat het thema verbonden met de planeet op de ster een bepalende invloed in het leven zal hebben. Mars is de heerser van het vierde huis en staat heel sterk in eigen teken in het tiende huis van de loopbaan. Wat hij in zijn jeugd heeft gezien, heeft hem tot de overtuigde politieke vechter gemaakt die hij nu is.

De Ramshoorn

Het succes wordt ook aangegeven door het MC dat op de koninklijke Spica staat, de ster die je vaak veel verder brengt dan verwacht mocht worden. Heer 1 is Jupiter die in eigen teken op de koninklijke vecht-ster Antares staat. Ook sterk maar verre van optimaal, Jupiter staat in het verzwakkende twaalfde huis, maakt geen aspecten of recepties met een andere planeet en blijft dus wat geïsoleerd. Zijn Maanhuis spreekt boekdelen het is Al Sharatain, het eerste onverbiddelijke Ramhuis, extreem vurig en strijdbaar, de zuivere bikkelharde kracht van de hoorn. De sterke Maan in Stier  – het volk –  in verhoging wordt in 2026 Firdarheer, dat ziet er veel belovend uit voor hem!  

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *