Afgelopen week werd bekend gemaakt dat voor het eerst een Pool een van de topfuncties in de Europese Unie gaat bekleden: Donald Tusk wordt voorzitter van de Europese Raad van ministers. Tusk is op het moment premier van Polen en zijn vertrek naar de EU wordt, zeker door zijn partij, betreurd, hij is behoorlijk populair. Want Tusk lijkt de enige  te zijn in Polen die een echt tegenwicht  kan bieden tegen de rabiaat-nationalistische partij (de “PiS”) die geleid wordt door de overgebleven helft van de infame Kaczynski-tweeling. Kaczynski is een voorstander van een bruut-autoritair bewind, wat zijn pijlen richt op alles wat niet Pools en niet-katholiek is, een soort Poolse Wilders. In de post van volgende week zullen we nader ingaan op  de horoscopen deze charismatische politieke tweeling waarvan er een om kwam bij de beruchte Poolse vliegtuigramp.

Bij Tusk vind je geen confronterend boerenkoolnationalisme hij wordt juist geprezen om zijn diplomatieke kwaliteiten. Hij is de meester van het compromis en al heel lang een groot voorstander van toenadering  tussen Oost en West. Nu de Russische beer steeds schaamtelozer gromt en zijn vlijmscherpe gele tanden heeft ontbloot, zijn de diplomatieke kwaliteiten van deze Pool welkom. Ook is het natuurlijk een sein aan Rusland om van Polen niet het volgende slachtoffer van het hernieuwde Sovjet-imperialisme te maken. De horoscoop van Tusk laat heel duidelijk de eigenschappen zien waar hij zo om geroemd wordt. Klik op de link hieronder om de geboortehoroscoop van Donald Tusk te kunnen bekijken.

DONALD TUSK

Een van de meest effectieve “toegangsdeuren” tot een horoscoop zijn de planeten op de hoekpunten. Deze krijgen daardoor veel kracht om zich te manifesteren, ze hebben dan zoals men in de klassieke astrologie zegt, veel accidentele waardigheid. Wat direct op valt bij Tusk is de conjunctie op het IC  van Venus en de Zon, die hem zijn diplomatieke kwaliteiten schenkt. Venus is ook innerlijk heel sterk, hij heeft veel essentiele waardigheid in eigen teken Stier wat wil zeggen dat de essentie van Venus optimaal functioneert. De conjunctie van Venus met de Zon, de macht van de koning, laat direct zien waar hij deze Venus met optimale essentie zal gaan inzetten. Venus wordt niet verzwakt  door de nabijheid van het zonnevuur, de planeet is technisch niet combust (verbrand) omdat Venus in eigen teken staat en dus ook de dispositie (macht) heeft over de Zon. Venus krijgt daarom de volle steun van de koningsmacht in de rug en zo zegt deze conjunctie dat hij macht zal kunnen verwerven via vredelievende activiteiten.

Deze Venus kan zich ontplooien binnen een sanguinisch- flegmatisch temperament ofwel een lucht-water temperament. De analyse van het temperament is in de klassieke astrologie de basis en beschrijft het gedrag. Een mengsel van lucht en water, beide vochtige elementen duidt op gedrag waarin het verbinden centraal staat, de kwaliteit vocht is psychologisch contact maken en afstemmen. Temperament beschrijft het gedrag en dat is wat psychologie moet doen. Deze temperamentsanalyse werkt beter dan de wat te simpele duiding waarin het Zonneteken zo centraal staat. Tusk is dus geen hardnekkige trage, koppige, sensuele Stier, en ieder die zijn biografie leest zal zien dat een lucht-water temperament hem beter beschrijft. Probeer het eens uit, het is een prima psychologisch instrument.

Zoals altijd geven de Arabische punten verhelderende accenten. Het Punt van Roeping(MC + Maan  – Zon) wat toont wat je ziel in de wereld tot stand wil brengen, staat op 6 graden Leeuw vierkant de Zon-Venus conjunctie. Het Punt staat ook op de chaos/bloedbad-ster Praesepe, hij wil dus vrede brengen in conflictsituaties. Zijn Punt van Roem (Asc + Jupiter – Zon)  maakt ook een aspect met deze diplomatie-conjunctie. Dat is typisch hoe de Arabische punten werken, via nauwe aspecten met planeten geven ze duidelijk herkenbare accenten in het leven aan. Maar het is niet allemaal pais en vree bij Tusk, hij zit tenslotte in de politiek en dat is een bikkelhard bedrijf. Hij wordt ook omschreven als een opportunistische politieke killer die concurrenten hardhandig weet weg te werken. Dat zien we in een andere hoekplaneet, Mars heer 10 van de loopbaan wat een zeer strijdbare, scherpe kant van Tusk toont. Dat wordt nog eens herhaald door de positie van Venus op de vurige Sharatan, een van de Ramshorens die te maken heeft met het juist gedoseerde gebruik van vurige strijdkracht. Mars als heer 10 van de loopbaan en het contrapunt van Venus in deze horoscoop, staat pal op een andere Hoorn, die van de Stier, de ster El Nath. El Nath heeft als een van de weinige sterren aan het uitspansel een zuivere Mars-natuur. De beide in deze horoscoop dominerende planeten Venus en Mars op Horens geeft aan dat Tusk ook de ruwe slagkracht heeft die de politiek van je vraagt.

TUSK SOLAAR

De bovenstaande solaar van Tusk laat duidelijk zijn promotie naar Brussel zien. De solaar-ascendant valt pal op het MC van de radix! De as Asc/descendant activeert zijn Zon-Venus conjunctie met de Zon als solaarheer 10 van de loopbaan dit jaar op de descendant.

TUSK PROGRESSIES

De progressies zijn al even duidelijk over de grote verandering in zijn loopbaan. Het MC wisselt van teken, dat gebeurt maar eens in de pakweg 30 jaar, geen progressie om over het hoofd te zien dus! Verder beweegt het progressieve Pars Fortunae zich over Antares, de zeer krachtige ster die het einde van een cyclus aan geeft in oppositie met de progressieve Mercurius op Aldebaran, de al even krachtige en koninklijke ster van een nieuw begin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *