Een van de meest flamboyante en succesvolle Nederlandse voetbaltrainers, Louis van Gaal, was de afgelopen week weer herhaaldelijk in het nieuws. Van Gaal is trainer in Engeland bij Manchester, maar onder zijn leiding behaalt de topclub tot nu toe weinig successen. Onvermijdelijk komen op de persconferenties dus de vragen hoe lang het zal duren voor zijn kop gaat rollen. Even onvermijdelijk is de reactie van Van Gaal, getergd gaat hij in de tegenaanval en schrikt er niet voor terug de journalisten de volle laag te geven. In de geboortehoroscoop van Van Gaal is te zien waarom deze man zich vaak zo ondiplomatiek uit laat. Klik op de link hieronder om de radix van Van Gaal te kunnen zien.

LOUIS VAN GAAL

In de klassieke duiding van de horoscoop beginnen we niet met het Zonne-teken, wat een innovatie is die pas aan het einde van de 19e Eeuw in de astrologie werd ingevoerd door Alan Leo. Om de algemene gedragslijn beschrijven, duiden we daarentegen het temperament, het mengsel van elementen waaruit de persoon basaal is opgebouwd. Om dat te bepalen, wordt niet simpelweg gekeken naar de elementen waar de meeste planeten in staan, er is een speciale methode voor, waarin het seizoen, de Maanfase en het teken op de ascendant belangrijke bepalende factoren zijn. Als deze methode op de radix van Van Gaal wordt losgelaten, is direct duidelijk hij vrij snel kan ontvlammen. Hij is namelijk dominant cholerisch, dat wil zeggen dat het vuurelement in zijn constitutie de boventoon voert. Het tweede element is het lucht-element, dus is Van Gaal opgebouwd uit een nogal explosief vuur-lucht mengsel, de koude elementen water en aarde, die de hitte zouden kunnen temperen, ontbreken totaal.

LOUIS VAN GAAL

Daarmee ligt de basislijn van zijn gedrag vast, hoewel er in de klassieke psychologische duiding ook altijd een planeet zal zijn die het gedraag verder mede bepaalt.  Vaak is dat een planeet die veel invloed heeft op de Maan (de emoties) en Mercurius (het routinematige denken). Nu staat de Maan in een Venusteken en Mercurius in het aarde-element, waar Venus in daghoroscopen de elementheerser van is. Dus zou je strikt volgens de methode op Venus komen als gedragsplaneet, maar in een temperament dat zo overloopt van extreme hitte, kan dat niet. De Maan maakt ook een vierkant met kleine orb met Mars en de rode krijgsplaneet staat in het zevende huis van het contact met anderen. In dit door vuur bepaalde temperament zal daarom voornamelijk Mars het gedrag verder bepalen.

Dit is geen aangename Mars, hij staat in val in Kreeft en hij zal dus zijn minder plezierige kanten laten zien. De vechtplaneet staat op de koninklijke ster Pollux, die een zuiver martiaal karakter heeft. Pollux is de onsterfelijke helft van de Tweelingen en kan veel succes schenken, Pollux is een zeer actieve en krachtige krijgerster. Het feit dat van Gaal in de “voetballerij” werkt, wordt natuurlijk heel mooi weerspiegeld doordat Mars van sport ook heer 10 is. Zijn succes wordt hem geschonken door deze Mars op de koninklijke Pollux, maar evenzeer door de Maan die op een andere koninklijke ster staat, op Spica in het negende huis, wat vrij letterlijk succes in het buitenland aangeeft. Dat buitenland een grote rol zal spelen in zijn leven is duidelijk uit de sterke dispositie van Heer 9 / Mercurius die de drie planeten in Maagd controleert, terwijl er twee andere planeten in het negende huis zelf staan. Bij elkaar zijn dat vijf planeten die met huis 9 verbonden zijn.

Het buitenland mag dan wel een grote rol spelen in zijn leven, zijn taalvaardigheid, houdt daar geen gelijke tred mee. Er wordt altijd hartelijk gelachen om zijn extreem beroerde uitspraak van het Engels en zijn creatieve vertalingen. Nu is het buitenland zelf in de horoscoop natuurlijk het negende huis, maar de uitspraak en het woordgebruik, vind je in het derde huis. In het derde huis wordt de inhoud van het negende huis in een concrete vorm gegoten en op aarde gebracht. Op de as 3/9 staat Saturnus zonder veel waardigheid, wat weinig gepolijst maakt, op de cusp van het derde huis staat de malefic ster Scheat, die geen leiding accepteert en heer 3 is Jupiter zonder waardigheid, die retrograde staat en dus tegen de stroom in gaat.

LOUIS VAN GAAL TAAL

Natuurlijk is ook de Zon in Leeuw belangrijk, het is essentieel zijn sterkste planeet en dus zijn grote talent. Van Gaal weet dus hoe je een leider moet zijn, al zal zijn sterk cholerische aard altijd meespelen. Op de ascendant staat nog een ster die het er niet beter op maakt, het is Aculeus, een nevel uit de Schorpioen, die giftige steken combineert met blindheid. Deze man zal zijn gal wel spuien!

VAN GAAL SOLAAR

Zijn (tot augustus) lopende solaar (klik op de link hierboven) laat inderdaad grote spanningen zien. Solaarheer 1 is weliswaar de sterke Zon in Leeuw, maar deze Zon staat in het eigen eerste huis, wat hem nog eigengereider maakt. Heer 7 van anderen is Saturnus, in niet al te beste conditie, en deze Saturnus maakt maar liefst vier aspecten, een vierkant met Venus en Jupiter, een driehoek met Mars solaarheer 10 van beroep in het isolerende twaalfde huis en een oppositie met de Maan, Heer van het twaalfde huis in de crisiszone aan het einde van de Stier staat (in de Pleiaden: tegenslagen en teleurstellingen). Bij dat alles staat de sterachtige factor  Oeranos, verbonden met pijnlijke beperkingen (mythisch de castratie van de hemelgod) pal op het MC! Geen wonder dat  het Van Gaal op het moment niet bepaald mee zit.

 

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. De horoscoop is inderdaad een geheel, doch in het geval Van Haal komen we met de Zon conjunct Pluto Leeuw VIII al een heel eind. En nemen we zijn Asc Boogschutter in ogenschouw met retrograde Jupiter Ram III Midpunt Maan-Neptunus Weegschaal IX, dan is zowat de basis van zijn structuur gelegd.

    Zon conjunct Pluto Leeuw VIII is van nature creatief en expressief, gaat ervoor met hart en ziel, tot op het bot als het moet. Leren om deze vulkanische energie te beheersen maakt van hem een feniks, if not, een gevallen engel.

    Asc Boogschutter met Jupiter Ram III Midpunt Maan-Neptunus Weegschaal IX heeft enthousiasme en drive te over, volgt zijn neus en rekent erop dat anderen in zijn goedbedoelde motieven meegaan. Leren om deze mediamieke gave te begrenzen maakt hem tot een begiftigd coach, if not, een arrogante kwast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *