Het Eurovisie-songfestival verliep dit jaar uitermate dramatisch. De Nederlandse Joost Klein, die een goede kans maakte op de winst, werd gediskwalificeerd door de organisator EBU wegens een onduidelijk incident en er waren veel protesten tegen de deelname van Israël. Die protesten werden zorgvuldig buiten beeld gehouden door de EBU, hoezo hebben we hier een vrije pers in West-Europa? Het hele festival is al jaren heel sterk gepolitiseerd, een op een onduidelijke gronden benoemde “vakjury”, die 50 % van de punten verdeelt, stuurt bijvoorbeeld het geheel in de gewenste richting. De EBU is net zo corrupt als de FIFA.

MC

Wat kunnen we op basis van de horoscoop van het begin van het festival zeggen over dit dramatische verloop van dit evenement, dat maar gedeeltelijk over muziek gaat? Er komen daarbij twee vragen op:  is in de horoscoop te zien wie er zal winnen en is te zien dat het dit keer niet bepaald van een leien dakje zal gaan? Om de eerste vraag te beantwoorden heeft John Frawley ooit voorgesteld te kijken naar het eerste aspect dat het MC – de prijs – maakt als je het vooruit schuift. Dat eerste aspect laat de winnaar zien, de planeet beschrijft het liedje, het teken waarin die planeet staat, het land dat wint.

Eurovision 2024

Stier

Omdat het festival altijd in mei wordt gehouden met de Zon in Stier en een kans dat ook Mercurius en Venus in Stier staan, zouden Stier-landen als Ierland en Zweden vaker winnen. Dat is ook zo, beide landen wonnen al zeven keer en zijn daarmee de recordhouders. Toch is de methode verre van ideaal, wat het liedje betreft (planeet) lijkt het vaak wel te kloppen, maar het winnende land (teken) vinden is moeilijker. Welk land welk teken krijgt, is soms ook een probleem, welk teken hoort er bij Moldavië of Bosnië bijvoorbeeld?

Niemand

In de horoscoop van dit Songfestival is het eerste aspect dat het MC gaat maken een driehoek met de Maan in Stier. Zwitserland heeft gewonnen en dat land wordt bijvoorbeeld door Lilly onder de Stier geclassificeerd. In dit geval werkt de methode en dat is vaker zo, maar niet altijd dus. De Maan die op weg is naar een Nieuwe Maan, een conjunctie van de mannelijke en vrouwelijke energie Zon en Maan, laat duidelijk zien dat het winnende liedje ging over non-binaire identiteit (politisering!) , je bent geen man of vrouw maar een mengsel zonder duidelijke aard. De naam Nemo van de winnende zanger weerspiegelt dat, het is Latijn voor niemand. Het liedje van Joost Klein had als titel Europapa, en dat kun je niet makkelijk associëren met de Maan, het was niet Euromama! Dat zou wel gepast hebben bij de Maan (een mogelijkheid voor een electie van de titel) .

Opposities

Het is dus te zien wie er wint. Maar hoe zie je de vele problemen dit jaar ? Er staan vier planeten in Stier in oppositie met de Ascendant, waaronder die applicerende Nieuwe Maan – altijd een moment van  verhoogde spanning – en Jupiter op crisisster Algol. Dat is uitzonderlijk, dat is zeker niet ieder jaar zo!

Workshop: op 1 Juni geef ik weer een workshop medische astrologie over medische electies, medische prognoses, het effect van behandelingen, medisch-astrologische preventie, vruchtbaarheid en andere medisch onderwerpen, online in het Engels met vertaling via Kyiv.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *