Mijn excuses voor de mailtjes die u deze week heeft ontvangen, dit waren testmailtjes in verband met het onderhoud aan de site dat nu afgerond is.

Als je al zo lang op de troon zit als de Engelse koningin Elisabeth, zie je onvermijdelijk alles wel een keer aan je voorbijtrekken. Afgelopen week besloten kleinzoon prins Harry – zesde in lijn van troonopvolging-  en zijn Amerikaanse vrouw Meghan Markle een stap terug te doen in hun verpichtingen als volwaardige leden van de Engelse koninklijke familie. Zij wilden meer eigen leven gaan leiden en dat deels buiten Engeland, ook omdat de altijd zo giftige boulevardpers Meghan Markle het afgelopen jaar zo op de huid zat. De koningin besloot er een “harde Megxit” van te maken, het kan maar Harry en Meghan verliezen wel hun koninklijke titels, krijgen geen geld meer van de overheid en ze moeten de kosten voor de recente renovatie van hun huis in Londen van 2,8 miljoen terugbetalen. Her Majesty was not amused.

Zo’n breuk zal natuurlijk wel in de relevante horoscopen te zien zijn en het is interessant om het eens te bekijken van de kant van de horoscoop van Meghan Markle. De geboortehoroscoop zullen we hier nu niet bespreken, dat is al eerder gedaan, het is een goed idee om de geldige solaar te bekijken. Voor een goed begrip van de solaar, wat te zien is in de jaarhoroscoop krijgt gestalte binnen de ontwikkelingen die de progressies /directies aangeven. In die zin hebben de progressies/ directies het primaat in de voorspelling, zij geven het kader aan waarbinnen de solaar zal uitwerken.Op het moment loopt de progressieve  Mars/ Heer 10 van publieke activiteiten in de horoscoop van Meghan Markle de crisizone bij Praesepe (“de tweede Algol”) binnen en het Pars Fortunae gaat over Terebellum, een van de sterren van het noodlot en over de inperkende Zuidkoop (progressies worden hier nu niet getoond)

In de solaar (die inging in augustus 2019) is ook direct te zien dat er een aantal belangrijke dingen zullen gebeurenmet betrekking tot familie. Het is goed je te realiseren dat het duiden van de ontwikkelingen die je in de horoscoop ziet, altijd gebeurt mede op basis van de kennis van de context. Als je weet dat Meghan Markle veel geleden heeft onder de giftige aanvallen van de boulevardpers en je hebt de reacties van het paar gezien, dan ga je wel op een beplaade manier naar een solaar kijken. In de jaarhoroscoop (klik op de downloadknop hierboven om deze te kunnen zien)  valt direct op dat Jupiter Heer 4 en Heer 7 in de solaar retrograde op het IC staat. Letterlijk kun je hier het terugtreden uit de familie lezen, Jupiter als Heer 7 brengt de relatie ook in beeld.

Een Kleine Hond

Via antiscion (positie gespiegeld in de as 0° Kreeft- 0° Steenbok) valt de opvallende conjunctie van de retrograde Saturnus en de de Zuidknoop op deze retrograde Jupiter op het IC. Het thema beperken en terugtreden wordt wel heel nadrukkelijk herhaald hier, Saturnus is inperken, Zuidknoop is radicaal offeren en retrograde is terug gaan. Op de descendant staat Neptunus, de woeste zeegod Poseidon die altijd veel chaos en tumult veroorzaakt, de buitenplaneten kun je klassiek meeduiden als mythische thema’s. Planeten die het teken wisselen in een solaar zijn ook altijd extra aandacht waard en het is de Maan die hier net de Weegschaal is in gegaan, de Maan is Heer 1 (Meghan) dus dat duidt op een grote verandering. Ook Mercurius heeft als Heer 1 en heer 10 een belangrijke rol te spelen en Mercurius staat conjunct het Punt van de Zon (ik) op de ster Procyon conjunct de radix-Ascendant. Procyon is de hoofdster van de Kleine Hond die de autoriteiten uitdaagt en het op zijn eigen manier doet. Het is duidelijk: ze kiest nu voor zichzelf.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *