De afgelopen weken bekeken we de ingresshorocopen, die de zware overstromingen in Slovenië begin augustus aan gaven. Ingresshoroscopen zijn horoscopen van het exacte moment dat de Zon een nieuw teken binnen gaat, berekend voor een bepaalde locatie, meestal de hoofdstad van een land. De ingress laat zien wat er gaat gebeuren in die tijd die de ingress beslaat, dat kan een jaar zijn (Ramingress), een seizoen (Kreeftingress voor de zomer bijvoorbeeld) of een maand (Leeuwingress voor augustus).

Lunatie

Maar er zijn in de mundane astrologie nog meer mogelijkheden, een daarvan heeft te maken met de cyclus van de Lichten, de Zon en de Maan. De Lichten zijn het symbool voor het hele astrologische systeem, de Zon geeft de scheppingsimpuls af en de Maan brengt deze op aarde, realiseert deze scheppingsimpuls in aardse vormen. Dat is de reden dat hun cyclus van de lunaties (Volle en Nieuwe Manen)  en de speciale lunaties conjunct de knopenas, de eclipsen, zo’n grote invloed hebben in de wereld. De knopen zijn de punten waar Zon- en de Maanbaan elkaar kruizen, een lunatie op die plek heeft dus een extra grote invloed, het is een soort dubbele lunatie.

Duidelijk

De lunatiehoroscoop van de Volle of de Nieuwe Maan die vooraf ging aan de overstromingen,  geeft inderdaad duidelijke aanwijzingen dat er iets gaat gebeuren in Slovenië. Als je dit soort horoscopen duidt, moet je je goed realiseren dat je uit kijkt naar duidelijke aanwijzingen, er moeten een aantal standen echt uit springen, want als je maar diep genoeg door graaft naar details vind je altijd wel wat. Een gevoel voor verhoudingen en relevantie  is essentieel voor goede astrologie en daar heb je meer voor nodig dan alleen het droge, rationele denken.

Vloeibare Maan

In de horoscoop van de de Volle Maan die direct vooraf ging aan het begin van de overstromingen, berekend voor de Sloveense hoofdstad Ljubljana, is direct zo’n aanwijzing te zien. De Volle Maan zelf staat conjunct de belangrijkste as van de horoscoop, de Asc-Desc -as!! Alles wat in deze lunatiehorocoop wordt aan gegeven, zal zich dus specifiek in Slovenië manifesteren, want de plaats van de Ascendant verschuift snel als je de horoscoop berekent voor een andere locatie. Het is de vloeibare Maan, de algemene significator van Water, die op de Ascendant staat!  Maar ook de Zon aan de andere kant, ziet er niet zo fijn uit. De Zon staat namelijk op Praesepe een zeer kwaadaardige ster, die ook de “uitwaseming van opeengestapelde lijken” wordt genoemd.

De Vissenmond

Dat geldt natuurlijk voor alle locaties in de wereld maar vooral in Slovenië waar de Volle Maan  precies op de Ascendant valt. Een andere belangrijke stand in een lunatiehoroscoop is altijd de positie van Heer 1, dat is het land in de periode waarover de lunatie iets zegt. Dat is in deze horoscoop Saturnus, die inderdaad in een Waterteken staat en retrograde loopt, maar belangrijker is de ster die in het spel is. Dat is Fom Al Hut, de Mond van de Zuidelijke Vis, in deze Vissenmond wordt de stroom water uitgegoten, afkomstig uit de kruik die de Waterman op zijn schouder heeft!  

Al Sa’ad Al Dhabi

Ook het Maanhuis kan het nodige toevoegen, de Maan staat maar een dag in een Manzil en dat is dus ook vrij specifiek. Het Maanhuis is Al Sa’d al Dhabhi, het Oog van de Steenbok. In dit huis word je geconfronteerd met een crisissituatie die je  dwingt tot grote offers, het Oog van de Steenbok kijkt immers door de dood  heen naar de volgende wereld. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *