De afgelopen weken werden hier de horoscopen van Frankrijk bekeken in verband met de aanhoudende grote sociale onrust in het land. Maandag was het 1 mei en dat bracht een menigte demonstranten op de been, in diverse plaatsen liep het uit op grof geweld, in Frankrijk kan het er heet aan toe gaan. De horoscoop die werd gebruikt  om deze  onrust te bekijken was die van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter van voor de Franse Revolutie en die bleek prima te werken als radix voor het moderne Frankrijk.

Franken-rijk

Maar natuurlijk, en dat wil de moderne mens nog  wel eens vergeten, er is veel meer dan alleen de moderne tijd. Landen zijn ontsproten uit wortels in een ver verleden en het is bij uitstek de astrologie die dat zichtbaar kan maken. De oorsprong van Frankrijk ligt in het oude Franken-rijk dat in de negende eeuw in drie delen werd opgedeeld, het oostelijke deel werd uiteindelijk Duitsland, het middelste deel groeide niet uit tot een een land en het westelijke deel werd Frankrijk, toen nog  onder de naam West-Francia.  In 887/88 werd West-Francia een onafhankelijk rijk, eerst nog onder de karolingische koningen en later onder de Capetingische vorsten.

Regulus

In feite kwam er pas een einde aan West-Francia met de Franse Revolutie, maar de radix – Latijn voor de wortel – werkt natuurlijk altijd door. Die radix is dus de horoscoop van het exacte moment van de Grote Conjunctie  van Saturnus en Jupiter, die vooraf ging aan aan de onafhankelijkheid van West-Francia in 887/888 en dat is die van 28 december 868, 19:01:02 UT in Parijs met een Asc van 13.16 Leeuw. We zullen nu deze Franse radix niet in detail bekijken maar de Asc valt op de koninklijke Regulus, heel passend voor een machtig land dat altijd zo’n grote rol speelde in Europa!

 Bij het bekijken van dit soort horoscopen is het of je een deur open doet en je plots een adem benemend uitzicht krijgt. Want een horoscoop uit 868 is nog altijd relevant en toont nog altijd wat er in Frankrijk gebeurt. Nog altijd is Frankrijk West-Francia! Om dat te illustreren nemen we de lunaar gemaakt op basis van deze Franse radix uit 868 voor november 2015 toen de dramatische aanslag onder meer op de Bataclan plaats vond in Parijs. Zo’n bloedige gebeurtenis moet zichtbaar zijn in een geldige horoscoop.

Brute Hond

En dat blijkt zo te zijn!! In de lunaar waaronder de aanslag plaats vond, staat de geweldsplaneet Mars op het IC conjunct Jupiter, Heer 8 van de dood uit de Franse radix. Pluto, de Heer van de Onderwereld die zo plots op duikt om zijn slag te slaan staat op de descendant en de brute intimiderende Sirius op de Ascendant. Je hoeft de aanwijzingen er dus niet uit te persen. Ze liggen er zelfs dik bovenop. Dit is het duizelingwekkende perspectief op de tijd van de astrologie. Een horoscoop uit 868 laat nog in detail zien wat er in november 2015 gebeurt. Dat is de essentie van de astrologie, in het begin is alles al aanwezig. En voor degenen die het niet geloven: de directie van het MC staat op dat moment op Mars (progressies worden hier niet afgebeeld)!!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *