Een van de meest succesvolle “‘sociale”‘ media in onze tijd is facebook, waarop iedereen naar eigen smaak een nieuwe versie van zijn leven kan aanmaken. Het maakt niet uit hoe de realiteit is, op facebook heb je je leven in de hand en kun je het presenteren zoals je wilt. Als anderen het dan geloven, ga je het misschien zelf ook wel geloven, een soort auto-suggestie via de computer, een dwaaltocht door een heerlijke digitale spiegelzaal. De bedenker van dit zeer populaire instrument voor auto-suggestie is de Amerikaan Mark Zuckerberg, van wie de naam cynisch genoeg al boekdelen spreekt. Facebook ziet er lekker uit, maar als je veel van deze hapklare, mierzoete brokjes in je mond steekt, is dat niet al te gezond voor je verstand.

Het is natuurlijk uitermate interessant om de radix van deze zeer succesvolle digitale innovator eens nader te bekijken. Over de exacte geboortetijd van Zuckerberg bestaat helaas geen zekerheid maar er zijn zeer goede redenen om de tijd aan te houden die in diverse publicaties wordt genoemd, daar zullen we later in deze post nog op terug komen. Om de radix van Mark Zuckerberg  te kunnen bekijken, kunt u op de onderstaande link klikken.

MARC ZUCKERBERG

Het eerste dat direct in het oog springt, is dat we in deze radix een Volle Maan hebben, waarbij de Zon op de beruchte vaste ster Algol staat. Een Volle Maan is het grote triomfmoment van de Zon in de solair-lunaire cyclus. De Maan wordt dan totaal gevuld door het licht van de Zon en heeft geen eigen koers of richting meer, alles waar de Maan voor staat wordt totaal overstraald door de Zon. In de radix van Donald Trump bijvoorbeeld treffen we deze stand ook aan (in zijn radix is het zelfs een eclips, wat de werking nog sterker maakt). Bij Trump is de Zon Heer 1 en dus Trump zelf, wat wil zeggen dat hij het volk kan verblinden met zijn dominante Zonne-persoonlijkheid. In de radix van meneer Suikerberg werkt het ongeveer op de zelfde manier, al is de Zon hier niet Heer 1 en is dus is de energie die het volk overstraalt en verblindt, niet zijn indrukwekkende persoonlijkheid zoals bij Trump.

Wat het volk wel verleidt tot face-booken, is de energie van Algol, die door de Zon werkt. Algol is een rampzalige ster, een afzichtelijk mythisch monster met slangen als haren (een Gorgoon), maar ze kan ook verschijnen als een onweerstaanbaar aantrekkelijke vrouw. Algol schenkt een grote dosis glamour en daardoor is het ook een zeer krachtige ster van succes en niet alleen van rampzalige onthoofdingen en waanzin. Dat alles heeft te maken met de symboliek van de slang, die het grote symbool is van de dualiteit en dus van de begeerte. Wie de slangen (begeertes) op zijn hoofd heeft, verliest zijn verstand en wordt onweerstaanbaar aangetrokken door de begeerte naar de schone schijn. Dat is de energie die werkt door de Zon van Suikerberg en waarmee hij het volk totaal verblindt.

MARK ZUCKERBERG

Dat volk staat er heel zwak bij, in de Schorpioen werkt de Maan helemaal verkeerd uit. De essentie van de Maan als waterplaneet is het reguleren van het waterelement, en dus van emoties en verlangens. Maar Schorpioen is het teken van het vaste water, de diep ingesleten verlangens, te diep en te vast voor de Maan om nog te kunnen reguleren. Dat wordt nog eens versterkt doordat de Maan conjunct de tekenheer van Schorpioen staat en de tekenheer destabiliseert de Maan nog verder via negatieve receptie. Want iedere planeet in een horoscoop heeft een negatieve invloed op de planeten die in het teken, waar deze planeet in staat hun val of vernietiging hebben. Dus Mars in Schorpioen schaadt de Maan, omdat de Maan in val is in Schorpioen.

Het al zwakke, instabiele volk wordt zo dus nog verder verzwakt door Mars die Heer 12 van ellende, bedrog en eenzaamheid is. De digitale spiegelzaal van facebook is compleet. Dat de Algol-Zon in het vijfde huis van creativiteit en plezier staat samen met een sterke Venus, laat zien dat Suikerberg het talent heeft om dingen mooi en aantrekkelijk te maken. Op het MC staat een andere onaangename maar heel toepasselijke ster, Vindemiatrix of wel de tovenaarsleerling, die grote onbeheersbare krachten los kan maken, wat gepaard gaat met een compleet gebrek aan zelfreflectie. Dit zijn mensen die menen veel kennis en inzicht te hebben, maar die in feite niet door hebben wat ze aan het doen zijn.

Via antsicion staat Jupiter op de ascendant en Jupiter is heer 3 van communicatie en heer 1  en dus ook Suikerberg zelf. Dit spiegelt het narcisme van facebook, het ik (heer 1) komt via een omweg (antiscion) toch weer bij zichzelf terug. Als Heer 3 geeft deze Jupiter exact aan wat facebook is, veel (Jupiter) gebabbel van weinig kwaliteit (Jupiter in val). Omdat deze Jupiter via antiscion op de ascendant staat, geeft het een dominant thema aan in het leven van Suikerberg. Je zou kunnen zeggen dat Jupiter / Heer 3 het “book” is en Venus de “face”.

Dat Suikerberg precies weet mee te deinen op wat men in zijn tijd wil, wordt duidelijk uit de horoscoop van de eclips, die aan zijn geboorte vooraf ging. Als er een sterke synastrie is tussen de radix en de prenatale eclips, is er ook sterke synergie tussen het persoonlijke leven en de tijd, waarin de persoon leeft. Klik op de link hieronder en kijk naar de hoeken.

ZUCKERBERG PRENATAAL

De hoeken zijn hetzelfde!! Optimale synastrie =  optimale synergie. En ook laat dit zien dat de geboortetijd klopt, want dit is te opmerkelijk.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *