Binnenkort zullen de Britten in een referendum besluiten of ze bij de EU willen blijven of dat ze hun eigen weg willen gaan. In de UK is de ontevredenheid over het lidmaatschap van de EU al sinds het begin een onderstroom gebleven, die nu krachtig aan de oppervlakte komt. Vooral binnen de conservatieve partij van premier Cameron leeft de anti-EU stemming, die de partij verscheurt.

                         BREXIT2

Premier Cameron en Boris Johnson,  leider van het Brexit-kamp (beiden Conservatief)

Maar niet alleen de conservatieve partij, ook het land is sterk verdeeld. Kunnen we met behulp van de relevante mundane horoscopen iets zeggen over de afloop van het Brexit-referendum? De horoscoop die voor de UK kan worden gebruikt, is die van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter, die vooraf ging aan de totstandkoming van het “moderne”‘ Engeland. Dat was de verovering van het land door het Normandische leger in 1066. Dat was een hele grote omslag in de geschiedenis en de cultuur van het eiland en deze mundane radix is te zien door op de onderstaande link te klikken.

UK GC

Direct is eigenlijk de bron van het eiland-gevoel en het Brexit-sentiment te zien, de Asc valt op de koninklijke Regulus, het Leeuwenhart. Dat verbindt de UK dus heel nadrukkelijk met al het koninklijke succes dat Regulus schenkt en het verklaart de grote invloed die het land op de wereld heeft gehad. Maar meer als mentaliteit brengt het alle trots, ambitie en heerszucht verbonden met de mythe van de Leeuw, ze willen de baas zijn en niet aan anderen hoeven luisteren. Het laat ook zien waar het befaamde Britse conservatisme  en gevoel voor traditie vandaan komt, de Leeuw is trots op zijn glorieuze verleden. Natuurlijk geeft het ook de kritiekloze zelfoverschatting, waarop de Engelsen patent hebben. Ook in de astrologie doet deze Britse arrogantie duidelijk zijn invloed gelden. Regulus meent in zijn blinde heerszucht en ambitie dat hij de beste is en dat iedereen, als het er allemaal eerlijk aan toeging, dat ook zou moeten toegeven.

Het eiland-gevoel wordt nog eens versterkt door de sterren op het MC, Menkar en Almach, die beiden deel uitmaken van de Andromeda-mythe. Andromeda is de aan de rots geketende prinses, die bedreigd wordt door het zeemonster. De constellatie heeft als centraal thema het bewaren van iets moois (de prinses) onder moeilijke omstandigheden (het zeemonster). De prinses is vast geketend op een eiland, wat verbluffend genoeg de Britse situatie letterlijk weer geeft! Andromeda is ook nadrukkelijk verbonden met de schone kunsten, en daarin zien we de enorme invloed van de popmuziek, die in feite in Engeland werd geboren. Er staan ook maar liefst vier planeten in het vijfde huis van spel, plezier en creativiteit, waaronder Venus Heer 10.

                                     Andromeda 1

Andromeda  op het eiland en het zeemonster

Nog een opvallende stand is die van de Maan die in de vaste Schorpioen in zijn val staat en dus bepaald niet goed functioneert volgens zijn eigen natuur. Het uiten van emoties zal dus niet echt soepel vloeien, hier is de befaamde “‘stiff upper lip” te zien, het altijd strak in de plooi blijven. Via antiscion staat de Maan op de descendant en de emoties worden dus ook ervaren als een bedreigende tegenstander. Het feit dat de stijve Saturnus drie planeten in het vijfde huis disponeert, doet de “upper lip ” nog verder verstrakken (“no sex please, we are British”).Verder is nog opvallend dat het Arabische Punt van Roeping (datgene dat je in de wereld neer wilt zetten) in het negende huis staat onder dispositie van Mars en in een nauwe driehoek met Mars. Het lijkt dus de roeping van de UK om de wereld (Huis 9 ) te veroveren (Mars) en je kunt wel zeggen dat ze dat gedaan hebben!

UK SOLAAR

In de geldige solaar, berekend op basis van de GC uit 1047, zijn de spanningen en de verscheurdheid goed te zien. Mars de planeet van de scheiding, staat op het IC in vernietiging. Daarmee toont Mars zich van zijn slechtste kant en hij heeft als planeet vlakbij een hoek heel veel invloed. Saturnus Heer 7 van partners staat dicht in de buurt van Antares, de ster die cycli afsluit. We zien het thema, maar wil dat ook zeggen dat er een Brexit komt? Want het is ook het grote  thema van dit jaar en dus zie je het. Dat is de complexiteit van het voorspellen, hoeveel aanwijzingen zijn genoeg om de gebeurtenis echt te laten plaatsvinden?Wat sterk tegen een grote verandering pleit, is de Maan die Heer 1 is, en dus bij uitstek het land en die heel goed in verhoging staat midden in het vaste aarde-teken Stier. Mijn idee is daarom: geen Brexit.

UK LUNAAR

De lunaar waaronder het Brexit -referendum wordt gehouden, lijkt hetzelfde te zeggen. Het land is Mars Heer 1, die retrograde in het eigen vaste teken staat. Dat wijst eerder op het handhaven van de status quo, dan op een hele grote verandering. We zullen zien.

                             BREXIT1

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *