De afgelopen week was er weer veel aandacht voor Herman Brood, bij leven en welzijn onze nationale knuffeljunk en enige echte Nederlandse rock’n roller. Zijn weduwe Xandra Bood bracht een boek over hem uit `Rock´n Roll Widow` en in maart begint ook de musical `Chez Herman` over het leven van Brood. In de radix van een zo bijzondere figuur mogen we wel wat opvallende standen verwachten, klik op de link hieronder om de geboortehoroscoop van Herman Brood te kunnen zien.

HERMAN BROOD

Inderdaad is er iets aan deze horoscoop dat direct sterk in het oog springt, er staan maar liefst vijf planeten in het zesde huis!  Dat wil in ieder geval zeggen dat dit iemand is die in zijn hele leven sterk met ziekte en tegenslag te maken zal hebben. Hij zit met zijn hele hebben en houwen in dat malefic-huis en het is misschien niet zo verwonderlijk dat hij naar krachtige middelen als de spuit en de fles greep om het een beetje dragelijk te maken. Er bevinden zich maar twee planeten buiten het zesde huis, de Maan in het elfde huis en Saturnus in Leeuw en dus in vernietiging onderin de horoscoop.

Saturnus is ook Heer 10 en heeft dus te maken met zijn publieke functioneren en dat is wel heel treffend voor iemand die alles aan zijn laars lapte. In vernietiging kan Saturnus niets geven van zijn normale discipline en beperking en deze Saturnus aspecteert ook nog eens drie planeten in het zesde huis. De Grote Malefic staat bovendien in de Praesepe/ Ezel-zone, die sterk te maken heeft met chaos, veroorzaakt door niet te beteugelen begeertes.

HERMAN BROOD

Zijn motto ” beter opbranden dan uitdoven” past daar natuurlijk prima bij. Brood maakte een einde aan zijn leven door van het Hilton in Amsterdam te springen en ook dat laat Saturnus goed zien. Saturnus is namelijk als Heer 8 anareta, dat wil zeggen de dodende planeet die de omstandigheden rond het sterven beschrijft. Van het dak van een heel duur hotel springen wordt treffend beschreven door Saturnus in de Leeuw, het teken van de koningen.

Maar het is natuurlijk niet alleen maar kommer en kwel, er zit ook kracht in. Anders hadden we nooit van Herman Brood gehoord. Zijn Zon staat namelijk op de koninklijke Zuidschaal en valt via antiscion op het MC! Dus de Zon, de koningsplaneet, kan zich wel degelijk krachtig uiten, een planeet neemt altijd de invloed van een ster op zijn oorspronkelijk positie mee naar zijn antiscion. Een antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Kreeft / nul graden Steenbok) geeft soms iets verborgens aan, maar vaak ook iets dat niet gaat op de meest directe of voor de hand liggende manier. Dat kun je wel zeggen natuurlijk!

Een andere manier waarop Herman Brood uit het zesde huis kan komen is via de Maan. De Maan als een van de Lichten (Zon en Maan zijn de Lichten) in het gunstige elfde huis maakt een driehoek met zijn essentieel sterkste planeet Mars. Zo wordt populariteit verbonden met zijn talent, en dat is een ruig talent, je zult hem niet snel Bach horen spelen. Deze ruige rock’n roll Mars staat ook op de ster Bungula uit de Centaur, die behoort tot de elite van sterren van de eerste magnitude die succes schenken. Het is specifiek de Linkerpoot van de Centaur Pholus , sterk verbonden met zelftoegeeflijk gedrag en seks, drugs en rock´n roll.

Pholus pakte uit nieuwsgierigheid een pijl op die ingesmeerd  was met het gif van de Hydra en verwondt zichzelf daar dodelijk mee. Het gif van de Hydra is een symbool van de begeertes die je ziek maken en kunnen vergiftigen. Het zal duidelijk zijn dat de Centaur als half/mens half-paard een uitdrukking is van een sterke spanning tussen animale begeerte en bewuste controle.Zijn Pars Fortunae, zijn diepste zielswens, staat conjunct Jupiter heer 7, hij wil zich aan de ander, zijn publiek laten zien. Jupiter is ook de dispositor van zowel zijn Maan, zijn emoties, als van Mercurius, zijn denken en heeft dus heel veel invloed.

Jupiter wil ook zeggen grensoverschrijding en exces en dat zal eens extra sterk naar buiten komen, omdat Jupiter een nauw aspect maakt met de boven al beschreven grenzeloze Saturnus in vernietiging. Zijn leven was in feite een gevecht om uit dat zesde huis te blijven, maar gelukkig kan je niet zeggen dat hij daar niet ook veel lol bij heeft beleefd.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *