Kort geleden vierde het land dat nog steeds de Volksrepubliek China heet en waar nog steeds, met veel rood vlaggenvertoon, een “communistische” partij aan de macht is, het 70-jarig bestaan van haar leger dat, ja nog steeds het Volksbevrijdingsleger heet. Ooit opgericht door Mao om de machtsgreep van de communisten in China mogelijk te maken, is het Volksbevrijdingsleger in onze tijd uitgegroeid tot de grootste, maar nog niet de sterkste, legermacht in de wereld. De Chinezen hielden daarom een enorme parade, niet in de hoofdstad Peking ,maar in een woestijngebied, als om aan te geven dat ze bereid en in staat zijn ver buiten hun vertrouwde thuishaven te opereren.  De economische macht is sterk gegroeid en dan zal de militaire macht altijd volgen.

                        CHINA MILITAIR 1

Deze verschuiving van de macht van West naar Oost past bij de traditionele duiding van de Grote Conjuncties van Saturnus en Jupiter (GC’s), die in 2020 het Aarde-element definitief verlaten en vanaf dan zo’n 240 jaar lang in Lucht-tekens zullen vallen. De overgang van de GC’s van het ene element naar het andere brengen altijd een verschuiving van het machtsevenwicht met zich mee, een nieuwe wereldmacht staat op . We hebben op deze blog al vaak over deze verschuiving geschreven, maar nu 2020 langzamerhand in zicht komt, is het interessant om dit eens wat meer in detail te onderzoeken. Je kunt namelijk GC’s niet alleen gebruiken om het ritme van de grootschalige ontwikkelingen in de wereld door de eeuwen heen te volgen, je kunt ook door een GC echt te duiden, voorspellen hoe de 20 jaar dat een GC geldig is er in grote lijnen uit zullen zien.

Om dat te bekijken, kies je als tijd natuurlijk het exacte moment van de conjunctie en als plaats de hoofdstad van het land of het deel van de wereld dat je wilt onderzoeken. Je hoort wel eens, vooral van Engelse astrologen, dat een GC altijd voor Greenwich moet worden gemaakt om een voorspelling voor de hele wereld te doen. Dat is onzinnig want het feit dat de meridiaan van dat dorpje op de rand van Londen wordt gebruikt om de tijdzones in te delen en lengtegraden te bepalen, is volstrekt arbitrair en heeft geen enkele werkelijke betekenis . Er zijn voor dat doel  diverse meridianen (onder meer die van Parijs) in gebruik geweest en het werd alleen ooit  Greenwich (=Londen) omdat Engeland politiek domineerde. Het is dus niet meer dan een politieke conventie zonder waarde, waar de altijd zo trotse Britten blij mee zijn, maar ook Britse astrologen zouden er goed aan doen eens verder te kijken dan hun nationale neus lang is.  Een GC maken voor Greenwich  zal alleen laten zien hoe het dorpje Greenwich wordt geraakt door een GC en daar zullen niet veel mensen interesse voor hebben.

CHINA GC 2020

Goed, er bestaat dus geen GC voor de hele wereld maar wel voor de diverse delen van de wereld en om te zien hoe het de nieuwe wereldmacht China zal vergaan in de jaren 2020-2040,maken we dus de GC 2020 voor Peking. Dat levert de bovenstaande horoscoop op (klik op de link hierboven) , waarin direct een verontrustende stand in het oog springt. Want met het oog op de opbouw van het militaire apparaat, de claims van China op grote delen van de Zuid-Chinese Zee en de dreigende taal tegen Taiwan, is de strijdplaneet Mars op een hoek niet iets waar je blij van wordt. Mars staat bovendien niet zomaar op een hoek , maar op nota bene op de descendant , de plaats die aangeeft hoe je met anderen om gaat!  De ster waar Mars op staat, geeft nog meer te denken, het is Baten Kaitos uit de constellatie van het Zeemonster, ook wel de Walvis genoemd.

Het Zeemonster is het ondier dat op weg is om de prinses Andromeda te verslinden en Andromeda is vast geketend aan een eiland. Dit is een wraakactie van de altijd slecht zo geluimde zeegod Poseidon, de moeder van Andromeda had namelijk  gezegd dat haar dochter mooier was dan de dochter van Poseidon en dat kon niet onbestraft blijven. Helemaal verontrustend is dat het beeld van ketening op een eiland bijna letterlijk Taiwan weergeeft. Taiwan is het eiland waar de tegenstanders van de communisten hun toevlucht zochten, die zo ontsnapten aan de moorddadige rode knoet van Mao. De Chinezen zien Taiwan daarom nog altijd als een opstandige provincie die weer bij China moet gaan horen.

Een andere opvallende stand is de koninklijke Spica op de ascendant, Spica brengt je verder dan je had mogen hopen en dat is niet zo gek voor China natuurlijk. Venus Heer 1, het meest uitgesproken het land zelf) staat ook nog eens op een koninklijke ster, op de zuiver martiale Antares , die de arrogante Jager Orion, die meent iedereen de baas te zijn, dood steekt.  Dat is een bevestiging van de krijgshaftige Mars op de descendant en een waarschuwing aan de VS, die moeten oppassen met hun Orion-rol van sterkste militaire macht.  Op het IC, staat heel opvallend  de GC zelf, in oppositie met het MC wat wijst op meer binnenlandse weerstand tegen de regering (MC), de GC staat op Altair, een krachtige ster uit de Adelaar met een Jupiter-Mars natuur, die sterk bevlogen is. De Zon Heer 10 van de regeringsmacht is net de Steenbok ingegaan en onder de dispositie (dispositie = macht) van Saturnus Heer 4 gekomen, wat dus zou kunnen duiden op een verzwakking van de greep van de partij.

CHINA GC SOLAAR

Om te onderzoeken wanneer het een en ander zal gaan gebeuren, kun je solaren maken vanaf de GC en dan springt die van december 2022 (die dus aangeeft wat er in 2023 zal gebeuren) eruit. Uranus staat op de ascendant, Pluto op het MC, het MC op de noodlotster Terebellum, de knopenas op de Asc/Desc-as, de descendant op de genadeloze Zuidschaal die de verstoorde balans herstelt (Taiwan weer bij China?),en de Maan-Mars oppositie op de cuspenas 2-8 (dood) op Venus Heer 1 in de GC op de bij uitstek martiale as van de koninklijke sterren Antares/Aldebaran. Pffff, dat is niet niks, de buren van China zijn gewaarschuwd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *