Vorige week waren de spanningen in Amerika het onderwerp, maar deze week is er ook onrust in eigen land. De instelling van de avondklok afgelopen zaterdag leidde ertoe dat zondag de  opgekropte frustratie over de Corona-crisis tot uitbarsting kwam, relschoppers mengden zich met demonstranten tegen de Corona-maatregelen en gingen zich te buiten aan plunderingen en vernielingen. De politiegreep hard in, dit zijn geen gewone opstootjes, het is allemaal wat heftiger. Het is dus interessant om te kijken of wat er  te zien is in de horoscopen van Nederland op dit moment. We gaan dan weer uit van de Grote Conjunctie-radix, de horoscoop van het exacte moment dat de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter vol is en die direct vooraf gaat aan de stichting van Nederland.

Deze radix van Nederland zelf zal hier niet worden besproken, dat is al eerder gebeurd, voor diegenen die de horoscoop willen onderzoeken, de gegevens zijn 4-9-1563, 18:15:30 LMT, Amsterdam, Asc 28.55 Waterman. Het verbluffende is dat in die tijd de ster Fum Al Hut, de Mond van de Vis op de Ascendant viel. Fum Al Hut ofwel Fomalhout vangt het water op dat door de Waterman wordt uitgegoten uit zijn beroemde kruik. Het water uit die kruik is zoet water, dat wil zeggen getemd water, het is geen zout wild  water uit de zee meer, een van de grote thema’s van Nederland wordt hier dus aangegeven!    

Maken we op basis van deze horoscoop een lunaar voor deze maand, meer dan 450 jaar later, dan is de bovenstaande lunaar het resultaat (klik op de donwload-knop om de lunaar te kunnen zien). Deze lunaar ging in op 9 januari en loopt tot 5 februari, hij geeft aan hoe het met Nederland gesteld is in deze maand. Wat direct in het oog springt, is de Zon die pal op de Ascendant staat, de Zon is de algemene significator van het gezag dat zich dus heel sterk doet gelden deze maand. Dat kun je wel zeggen, voor het eerst sinds de Duitse bezetting  in WO-2 is er een avondklok ingesteld. Dat roept een sterke reactie op want die Zon van de overheid in Steenbok is in “negatieve receptie” met de Maan, iedere planeet in Steenbok “schaadt” de Maan omdat in Steenbok de Maan zijn vernietiging heeft.

Die Maan is de algemene aanduider van het volk dat zich duidelijk zal manifesteren, de Maan staat op het MC! Die Maan is in sterke wederzijdse receptie met Mars, de Maan staat immers in het teken waar Mars heerst en Mars in het teken waar de Maan zijn verhoging heeft. Mars is net van zijn eigen teken Ram naar zijn vernietiging in Stier gegaan en laat zich daar dus van zijn allergemeenste kant zien. Het is die gemene gewelddadige Mars, net vers in zijn vernietiging gekomen, die via die sterke receptie zo verbonden is met die Maan van het volk op het MC, rellen dus.

Mars maakt ook weer een vierkant met de opvallende conjunctie van Mercurius, Saturnus en Jupiter in het eerste huis. Mercurius is Heer 8 wat niet zegt dat er doden zullen vallen maar prettig is anders, Heer 8 kan ook op vernieling wijzen. Saturnus van beperkingen is Heer 1 (het land) waarin de vrije beweging van Jupiter is  ingeperkt (avondklok), via antiscion staat dit geheel weer op het MC dus deze lunaar laat door al die opvallende plaatsingen op de hoeken zien dat er deze maand iets opmerkelijks zal gebeuren. Veel hoekposities wil altijd zeggen dat er iets speciaals gebeurt.

Het is intrigerend hoe de Maanhuizen, waar we de afgelopen week al aandacht aan besteedden, hier ook weer een rol spelen. De transit-positie van de Maan in een Maanhuis geeft de algemene sfeer op die dag aan en de Maan bewoog op zondag toen de rellen tot uitbarsting kwamen door het Maanhuis Al Dabaran, een zeer martiaal en vurig huis , met als beeld een galopperende cavalerist die in de aanval gaat.

In februari en maart geef ik twee totaal unieke workshops over het werken met de traditionele Westerse Maanhuizen, je kunt me mailen als je er meer informatie over wilt, het levert verbluffende resultaten op. De Maanhuizen zijn terug!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *