Mega-rockster Robbie Williams bracht kort geleden zijn eerste kunstwerken naar buiten, het hoofdthema van de schilderijen is de psychische balans. Dat die bij veel rocksterren niet optimaal is, is duidelijk maar bij Williams is dat wel heel sterk, hij moet een gevecht leveren om overeind te blijven. Verslavingen liggen altijd op de loer, al gebruikt hij nu al jaren geen pillen, cocaïne of alcohol meer. De vraag is natuurlijk hoe dat te zien is in de radix van de net 50 geworden megaster?

Robbie Williams

Het eerste wat op valt in zijn radix, is het gebrek aan essentiële waardigheid. De Zon en Mars zijn in vernietiging, de Maan is in val, Mercurius is in val en vernietiging en de overige drie planeten zijn peregrien. Dat wil zeggen dat hij geen anker heeft in zijn leven, er is geen enkele planeetenergie die stabiel functioneert en waar hij altijd op kan rekenen.  Waar je ook kijkt, overal is zwakte te zien en uit wat hij zegt kun je concluderen dat het inderdaad ook zo voelt.

Leeuwenhart

Zijn succes wordt dus niet zozeer aangegeven door een sterke planeet, maar het is wel heel duidelijk te zien op de Ascendant. Regulus de meest koninklijke ster ster “die je de troon geeft”, valt op de Ascendant en dat alleen al is een garantie voor succes, als hij een minuut later was geboren (met de Asc in Maagd)  hadden we nooit van hem gehoord, dan was hij een anonieme snuiver en drinker gebleven. Verder springt de Maan in het oog die op een hoek staat en dus veel invloed in zijn leven zal hebben. De Maan is de planeet van de emotionele toestand, staat in Schorpioen in val en is daarom uitermate kwetsbaar.

Cazimi

Deze kwetsbare Maan staat in het vierde huis van het gezin waarin je op groeit en laat zien dat het daar aan emotionele warmte, stabiliteit en bescherming heeft ontbroken. De Maan in val is ook nog in oppositie met de malefic Mars in vernietiging, en de rauwe vechtplaneet is wel de laatste die zorgt voor een emotionele ondersteunende omgeving. Dat is al heel veel spanning op die toch al gevoelige Maan, die nog verder druk komt door het vierkant met de Zon/Jupiter-conjunctie. Deze conjunctie staat in het zesde huis van ziekte, maar het is ook een cazimi-stand, onmogelijk te stoppen dus.

Bokkestaart

De Zon die Jupiter zo onstuitbaar lanceert via cazimi, is in vernietiging en Heer 12 van verslavingen, tegelijkertijd is Jupiter is ook Heer 5 van creativiteit. Je ziet hier de verstrengeling van de gekte en de kunst. De zo belangrijke cazimi-Jupiter valt op de ster Deneb Algedi, de Staart van de Steenbok, de grens van leven en dood. De Steenbok is de Geit-Vis en de Geit-Vis brengt een waarbij je alleen kunt overleven door van Geit (te aards) naar Vis (meer geestelijk en onthecht) te gaan. Dat de kunst hierbij belangrijk zal zijn, is niet alleen te zien aan de onstuitbare cazimi Heer 5 maar ook aan de sterk expansieve  Noordknoop pal op de creatieve cusp 5 en aan Venus, de planeet van de kunst die in Huis 5 staat en via antiscion conjunct het Pars van de Zon of wel Overvloed.         

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *