Nog geen maand geleden schreef ik hier dat ik opgelucht was dat de overgang van de Grote Conjuncties van Saturnus en Jupiter naar Waterman alleen maar Corona had gebracht, maar geen oorlog! En nu zijn we toch in dit afschuwelijke conflict beland. Vorige week keken we al naar de actuele lunaar van Oekraïne waarin Pollux op de Ascendant stond en wat geduid werd als een goed teken voor Oekraïne , Pollux is de onsterfelijke Tweelingbroer en inderdaad heeft het Russische leger het tot nu toe veel moeilijker dan verwacht. 

Het is nu tijd om ook naar de Russische horoscoop te kijken, maar de vraag is natuurlijk welke dat is. De beste mogelijkheid is de horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter van 23 juli 1444 (6:01:50 LMT Moskou, Asc  21.12 Leeuw) die vooraf ging aan het moment dat Ivan de Grote zich na de val van het Byzantijnse Rijk “Tsaar aller Russen” begon te noemen. Hij zag zichzelf als opvolger van de laatste Romeinse (Byzantijnse) keizer en in de jaren die volgde, vestigde hij de macht van Moskou door rivaliserende staten uit te schakelen.

Regulus

Een eerste aanwijzing  dat dit een goede horoscoop is voor Rusland is het feit dat de Ascendant op Regulus staat. Regulus is het Leeuwenhart dat verteerd wordt door heerszucht en ambitie, het hele probleem in een notendop. We zullen deze radix van Rusland nu verder niet duiden, maar direct naar de progressies kijken, daar moet, als deze radix inderdaad effectief is, wel het een en ander te zien zijn. Dat is inderdaad het geval, klik op de onderstaande download-link om de progressies te kunnen bekijken.

Het is niet te missen, er is een progressieve Volle Maan te zien, altijd een aanwijzing voor grote spanningen. De Zon is ook nog eens Heer 1 in de Russische radix dus dat maakt de spanning nog sterker, waarbij de Maan over de huidige positie van de heerszuchtige Regulus loopt die zo’n prominente rol speelt in de radix van Rusland. Een progressieve Volle Maan leidt automatisch tot een conjunctie van de Parsen van Zon en Maan op de progressieve Descendant wat dus geen betekenis heeft, maar ze lopen ook over Saturnus, die Heer 7 van tegenstanders en strijd is in de radix! Zowel de radix-positie als de progressieve positie van Pluto staan er vlakbij, wat het allemaal niet veel beter maakt.  

De oorlog is dus heel duidelijk te zien, maar wat gaat er gebeuren als we de progressieve factoren vooruit schuiven? De Volle Maan heeft zijn punt van hoogste spanning nog niet bereikt, dat duurt nog wel twee maanden voor dat wat minder wordt. Het progressieve PF zal de komende drie maanden over de progressieve Heer 7 en dan over Pluto lopen, de directie van de Ascendant maakt aan het einde van dit jaar zijn oppositie met de progressieve Heer 7 vol. Het progressieve Pars van de Zon loopt op een vierkant met oorlogplaneet Mars toe, dat over een maand of twee vol is.  Er  zijn alleen maar toenemende spanningen te zien voorlopig.  En wij maar denken dat raketman Kim Jong-Un van Noord-Korea een gevaarlijke, gestoorde brokkenpiloot was!    

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Ik zag in de horoscoop van Poetin dat hij volgend jaar maart een secundaire nieuwe maan heeft. Ook een aanwijzing dat Poetin nu in volle vaart nog een nieuwe actie in zijn leven inzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *