Vorige week was het een jaar geleden dat de aanhangers van Donald Trump het Capitool bestormden, daartoe aangezet door de aftredende president zelf. Trump was al lang voor zijn verlies van de verkiezingen in november 2020 begonnen het gerucht te verspreiden dat er fraude zou worden geplaagd bij het tellen van de stemmen. Zijn aanhangers geloofden dat en sommigen waren echt van mening dat ze de democratie verdedigden door de bestorming. Tot op de dag van vandaag verkondigt het Trump-kamp dat er gefraudeerd is, hoewel daarvan nooit enig bewijs geleverd is.

Trump loopt zich intussen nadrukkelijk warm voor zijn herverkiezing in november 2024 en ziet toe hoe Joe Biden steeds verder in de problemen raakt. Biden gleed stevig uit bij de aanpak van de ontruiming van Kaboel en slaagde er niet in zijn zeer ambitieuze plannen om Amerika een nieuwe toekomst te geven door het Congres loodsen. Eind dit jaar in november zijn bovendien de “midterms”, verkiezingen halverwege de presidentstermijn waardoor de zetelverdeling in het Huis en de Senaat stevig kunnen verschuiven. Dat zou wel eens heel kwalijk kunnen uitpakken voor Biden en de Democraten.

In de progressies van Joe Biden (hier niet afgebeeld) is duidelijk te zien waarom het hem niet goed gaat, de Ascendant is in toenemende conjunctie met de progressie van de Zuidknoop. De Zuidknoop neemt weg, brengt zware tegenvallers en dwingt tot pijnlijke offers, in november als de midterm-verkiezingen worden gehouden is deze conjunctie nog nauwer. Dat ziet er dus niet al te hoopgevend uit voor Biden en zijn lunaar waaronder de verkiezingen in november worden gehouden, lijkt dat te bevestigen.

In deze lunaar is Mercurius Heer 1 en Heer 10 , de loopbaan en de persoon, en Mercurius is combust conjunct de Zuidknoop en staat op de Zuidschaal. Dat kan bijna niet zwakker, de Zuidschaal is dan wel een koninklijke ster, maar het is ook de Schorpioensklauw die je genadeloos doodknijpt. In deze context kan dat niet veel goeds betekenen. Op het MC staat Rigel, een krachtige ster uit Orion, de Jager die door de Schorpioen wordt omgelegd. In het tiende huis staat Mars die de electorale strijd aan geeft, op cusp 8 van het einde staat het Pars Solis, de essentie van de energie van de Zon, wat relevant is voor een president. Het ziet er naar uit dat dat het Trump-kamp (Trump is dé man bij de Republikeinen) zich terecht verheugt op november.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *