De klok luiden is een zeer te prijzen actie, maar het is ook bloedlink. Wie smerige praktijken van overheid of bedrijfsleven naar buiten brengt, wordt keihard aangepakt, ook in de zogenaamde vrije Westerse wereld. Dat geldt dus net zo goed voor ons eigen land, ook hier probeert de overheid regelmatig met alle middelen dappere eenlingen die huis en haard op het spel zetten, het zwijgen op te leggen door botte intimidatie, manipulatie en bedrog. Macht corrumpeert en een staat wenst niet door een onafhankelijk individu gecorrigeerd te worden. Je mag dus wel verwachten dat in een horoscoop van een grote klokkenluider de nodige kracht te zien zal zijn. In de horoscoop van Eward Snowden, de man die de Amerikaanse afluisterpraktijken aan het licht bracht, is dat inderdaad het geval. Klik op de onderstaande link om de radix van Snowden te kunnen zien.

RADIX SNOWDEN

Het is direct duidelijk dat er flink wat eigengereidheid in dit leven zal zijn. Mercurius, ook de planeet van computers en data, staat in eigen teken Tweelingen op de koninklijke ster Aldebaran op de ascendant! Een machtige concentratie van kracht, op een ster die heel veel succes schenkt en die ook nog eens een puur martiaal karakter heeft. Omdat de ascendant het meest persoonlijke punt in de horoscoop is, is dit iemand met durf, hij schrikt niet terug voor actie. Daar komt bij dat Mercurius Heer 1 is, Snowden zelf dus, die in eigen teken staat. Dat geeft onafhankelijkheid, hij is sterk op zichzelf gericht. Pal op de ascendant staat opvallend genoeg ook het planeetpars van Saturnus, het Arabische Punt van Gevangenschap en Ontsnapping (Asc + Saturnus – Pars Fortunae).Dit is een van de zeven planeetparsen, ieder planeetpars symboliseert als het ware de essentie van de planeetenergie. Je kunt wel zeggen dat dat zich heeft gemanifesteerd.

Op het MC bevindt zich een ster uit uit de staart van de Steenbok, een constellatie die te maken met grote veranderingen onder hoge druk. Het verhaal van de Steenbok is dat van de bosgod Pan (het gewone, aardse leven) die onverwacht oog-in-oog komt te staan met de monsterlijke Typhon, de dood, en ontkomt door de gedaante van een vis aan te nemen en in de rivier te springen. De VS spelen hier de rol van Typhon en Snowden is de Geit-Vis, die er als een haas vandoor gaat om het vege lijf te redden. De Zon van Snowden staat op de krachtige ster van de eerste magnitude Betelgeuze uit de constellatie Orion, die heel veel succes kan schenken.Het Pars Fortunae van Snowden, zijn grote honger zou je kunnen zeggen, staat conjunct Saturnus Heer 10 die sterk en verhoogd staat in Weegschaal. Dit geeft waarschijnlijk een beeld van zijn diepere motieven. Hij verlangt ten diepste (PF) naar rechtvaardigheid (Saturnus als Heer 9 en 10) en kan daarbij makkelijk vrij ver gaan. Saturnus is immers retrograde en gaat dus tegen de normale gang van zaken in en hij is verhoogd en kan dus behoorlijk overdrijven.

Maar er is nog meer dat op mogelijk zeer doortastende actie wijst. Mars staat opvallend in het eerste huis op de ster Al Hecka, die een puur martiale natuur heeft en sterk verbonden is met heftige, impulsieve daden. Al-Hecka is een van de horens van de Stier wat de uitwerking van de ster duidelijk illustreert.

SOLAAR SNOWDEN

In de solaar van 2013, als Snowden toeslaat (klik op de link hierboven), zien we directe grote beroemdheid samen met grote ramp. De Ascendant staat op de koninklijke Reguus en het MC op de rampzalige Algol.

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *