De afgelopen weken bekeken op deze blog de horoscopen die de overstromingen in Slovenië begin augustus lieten zien. Die waren ernstig en veroorzaakten veel veel schade. Afgelopen week kwam er nog meer natuurgeweld in het nieuws, een rampzalige aardbeving in Marokko ten zuiden van Marrakesh en een vernietigende orkaan die leidde tot de doorbraak van twee dammen in het oosten van Lybië. Een modderstroom was het gevolg die de stad Derna in tien minuten met de grond gelijk maakte.

Eclips

Deze rampzalige gebeurtenissen maken de noodzaak om heldere voorspellingen van natuurrampen  te kunnen doen met astrologie  alleen nog maar dringender. De ramp in Lybië is er een van bijna apocalyptische proporties, en als we horoscopen moet kiezen om de ramp te onderzoeken lijkt het een goed idee om te beginnen op het niveau van de eclipsen. Dan moeten we kijken naar de eclips van 20 april, de laatste voor deze ramp. Ook is het belangrijk om oog te hebben voor de precieze plek want in het westen van Lybië is er geen schade. Op 5 mei was er overigens nog een eclips maar dat was een “appulse”, waarbij de Maan alleen door de halfschaduw van de Aarde gaat en niet echt helemaal donker wordt, die “halfeclips” laten we buiten beschouwing.

Knoop

De eclips wordt dus berekend voor de stad Derna, maar natuurlijk als je denkt aan voorspellen, weten we niet van tevoren dat het juist daar zo erg zal worden! Wat wel kan natuurlijk is dat astrologen voor hun regio en locatie de relevante horoscopen in de gaten houden. Ook bestaat er een programma waarmee je kunt zien waar een eclips of lunatie een sterke uitwerking zal hebben door een belangrijke positie op de hoeken. In de eclipshoroscoop die vooraf ging aan de ramp in Derna wordt het gevaar heel duidelijk aan gegeven. De eclips zelf staat weliswaar net niet op de Ascendant maar de knopenas wel! En de knopenas is een heel belangrijk deel van een eclips.

Mars in val

Dat  is een teken dat de volle kracht van de eclips in Derna neer zal komen en dat is, nog afgezien van de verdere standen geen goed teken. In een eclips gaat een van de Lichten uit en dat blijft een crisissymboliek. De Ascendant met de Knoop staat op Sharatan de gewelddadige Ramshoorn en Venus / Heer 1 op  de koninklijke zeer martiale Aldebaran. Mars is in de horoscoop in val en laat dus zijn naarste kant zien wat ook wil zeggen dat sterren waarin een Mars-energie werkt een  venijniger effect hebben. Mars staat op de heftige Sirius die en Jupiter/Mars -natuur heeft en via antiscion valt die nare Mars op Venus, Heer 1.

Vissenmond

Heer 10 – met Heer 1 de belangrijkste huisheer – is Saturnus die op Fomalhout staat, de Mond van de Zuidelijke Vis waarin het water wordt uitgegoten! Via antiscion maakt deze Heer 10 een oppositie met Jupiter die Heer 8 van de dood is. Er is dus heel wat dreiging te zien in deze horocoop. Maar de beslissende stand is de Knopenas die hier op de Ascendant/Descendant valt en dus in Derna dit hele dreigende potentieel los laat. Volgende week zullen we de lunatie bekijken die aan de ramp vooraf ging. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *