Al jaren roepen we op deze blog dat Donald Trump in november dit jaar niet herkozen zal worden als president van de VS. Dat was mede gebaseerd op een belangrijke wisseling van de Firdaria vorig jaar juni, de vaak zo succesvolle Noordknoopfase liep af en de fase van de Zuidknoop, die meestal vol tegenslagen zit, begon. Natuurlijk wil dat op zichzelf nog niet zeggen dat Trump niet herkozen kán worden, maar het is duidelijk dat Don’s  teflon sindsdien steeds diepere krassen heeft opgelopen en als we de peilingen mogen geloven, heeft Trump nu zo’n dramatische achterstand op Joe Biden dat hij kansloos zou zijn. Amerikaanse commentatoren zeggen zo’n verschil tussen kandidaten nog nooit te hebben gezien.

Dat is de werking van de sterk remmende Zuidkoop-Firdar die bij Trump ook nog eens heel ongelukkig conjunct de Maan van het volk staat, hij verliest de gunst van het volk. Zijn reacties op het Corona-virus en de demonstraties van Black Lives Matter lijken hem de das om te doen, hij komt niet meer weg met zijn incompetentie. Mensen zien hoe door het Coronavirus, waarvan Trump de ernst zo lang ontkende, ook familieleden ziek worden en sterven. De toestand in de VS is dramatisch en chaotisch, Trump toont geen leiderschap. Zijn MC beweegt nu over (de progressieve) malefic Saturnus die vernietigd staat in Leeuw, en dus zijn venijnigste kant laat zien.

Een onwaarschijnlijk scenario lijkt zich toch te gaan afspelen. Trump’s concurrent Joe Biden, die het  totaal ontbreekt aan charisma   – door Trump  daarom “Sleepy Joe” genoemd – en die weinig campagne kan voeren, hoeft alleen maar zijn mond een stukje te openen om het gebraden duifje van het presidentschap binnen te laten vliegen. Dat maakt het toch wel erg interessant om eens een blik te werpen op zijn progressies, rond de verkiezingen op 3 november dit jaar, klik op download-knop hieronder om deze  te kunnen bekijken (zijn geboortegegevens zijn 20 november 1942, 8:30, Scranton, Pennsylvania, Asc 3.11 Boogschutter).

Biden zit overigens in een Firdar van de Zon, die bij hem heel zwak in het twaalfde huis staat maar daar wel goed uit kan komen via een driehoek met Jupiter zijn Heer 1, die verhoogd in Kreeft staat op de krachtige, zeer heldere Procyon. Procyon is de hoofdster van de Kleine Hond, die veel succes kan brengen, een zwakke planeet in het twaalfde huis kan uit dat huis verlost worden door een aspect of een receptie met een sterke planeet. Zijn progressies / directies lijken op het eerste gezicht wat minder overtuigend. De Ascendant nadert de remmende Zuidknoop die vooral weg neemt en inperkt, maar de afstand tot die conjunctie is nog te groot, de Ascendant beweegt een graad per jaar en pas in 2022 staat hij op de Zuidkoop. Dan mogen we een groot probleem verwachten, maar zover is het nu nog niet.       

Het MC maakt wel een opvallende conjunctie met een koninklijke ster, het hart van de Schorpioen Antares! Maar hoe moet je dat nu duiden, koninklijk ja dat kan hem de winst brengen. Alleen is Antares ook een ster die het einde brengt van een cyclus, duidt dat er dan niet op dat zijn politieke loopbaan nu eindigt omdat hij verliest? Een moeilijke vraag, alleen de context kan de oplossing  brengen. In de astrologie gaat het niet om het individu, maar altijd om het individu in een situatie. Het mythische verhaal van Antares is dat van de giftige Schorpioen die de overmoedige, opschepperige maar zeer succesvolle Jager Orion dood steekt. Hmmm, dat verhaal is wel herkenbaar. Wordt Sleepy Joe de Schorpioen die Orion -Trump de giftige genadesteek geeft, dat zou heel goed kunnen.      

De  Asc maakt in november een vierkant met radix-Heer 10 van de loopbaan en het Pars Solis gaat over de krachtige Altair. De progressieve Mercurius/ Heer 10 beweegt over de ster van het noodlot Terebellum, wat allemaal goed  zou kunnen passen bij een winst. Het is nog lang tot november, maar zijn progressies sluiten winst zeker niet uit.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *