In de post van vorige week keken we naar de horoscoop van Barbie, de film is op het moment een enorme kaskraker en de progressies in de radix van Barbie lieten dat ook duidelijk zien. Vaak combineren mensen de Barbie-film met een andere film die over het leven van Robbert Oppenheimer gaat, de vader van de atoombom. Deze wat onwaarschijnlijke cocktail heeft zelfs een naam gekregen “Barbenheimer”, tsja je moet wat deze zomer. In Japan is er boosheid om de combinatie, het nucleaire trauma zit daar nog steeds heel diep.

De geboortetijd van Oppenheimer is niet te achterhalen, maar de precieze tijd van de geboorte van zijn “kind” is natuurlijk wel bekend. De eerste atoombom ging af in New Mexico, de test had de onheilspellende codenaam “trinity” gekregen van Oppenheimer. Toen hij de bom zag afgaan, dacht hij : “Now I am become Death, destroyer of worlds”, een citaat uit de Bhagavad Gita. In de horoscoop van de geboorte van de Bom, is dat direct te zien. Saturnus de algemene significator van de dood, is Heer 8 van de dood en staat op de Ascendant, in Kreeft in zijn vernietiging laat hij zich van zijn venijnigste kant zien.

Grote Hond

Ook op een dieper niveau is de symboliek treffend. Saturnus is de stoffelijke structuur die hier in vernietiging op een essentieel niveau wordt opgelost. De energie van de atoombom is de energie van de materie zelf die door die kernsplitsing wordt vrijgemaakt, radio-activiteit hoort bij de ontbinding van de materie. De Saturnus-structuur  lost op in het Water van de Kreeft,  de Heer van Kreeft,  de Maan maakt dat acuut door een nauw vierkant met Saturnus.

Tsei He

De Ascendant staat treffend op de grootste bullebak-ster aan de hemel Sirius, de intimiderende Bek van de Grote Hond. Inderdaad staat intimidatie en afschrikking centraal, de Zon staat op de al even krachtige Procyon in de Kleine Hond. Dat geeft de enorme invloed van nucleaire wapens aan, de Honden moeten altijd strak geleid worden en mogen niet zelf bepalen wat ze gaan doen, ook dat is waar. Mars, de algemene siginificator van bommen staat op – waar anders? –  Algol de meest kwaadaardige ster aan het uitspansel, ook Tsei He genoemd, opeengestapelde lijken.

Oplossen

De krijgszuchtige Mars is in vernietiging en maakt een driehoek met  de vergrotende Jupiter Heer 6 van ziekte en tegenslag in vernietiging, beide planeten laten zich dus van hun slechtste kant zien. Op het MC staat Scheat uit Pegasus, verbonden met het verhaal van Bellerophon die op eigen initiatief naar de godenwereld probeerde te vliegen en daarvoor zwaar moest boeten. Hij viel uit de lucht en bleef kreupel en eenzaam achter, in Hiroshima weten ze waar dat over gaat. De planeetpunten herhalen het wezen  van de Bom, het Punt van de oplossende kracht van de Maan staat conjunct het Punt van Saturnus, de essentie van de stof op Neptunus,  die alles weg vaagt met de woeste kracht van zijn water. I am become Death, Destroyer of Worlds.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *