De Grote Conjuncties (GC) van Saturnus en Jupiter, die eens in de twintig jaar plaats vinden, geven aan wat er in die twintig jaar zal gebeuren. Horoscopen worden echter gemaakt voor een bepaalde tijd en voor een bepaalde plaats en dus zal een GC-horoscoop altijd specifiek iets zeggen over een bepaalde regio van de wereld. Het kan zijn dat dezelfde Grote Conjunctie er voor een bepaald deel van de wereld rampzalig uit ziet, maar voor een ander deel redelijk onschuldig. Er bestaat geen horoscoop voor de mensheid of voor de wereld, de aardse realiteit is immers dat we in de tijd leven maar ook in de ruimte (door het lichaam). Astrologie weerspiegelt die metafysische waarheid.

Die metafysica  kun je direct heel praktisch maken, want de horoscoop van de komende GC van december 2020 berekend voor de Chinese hoofdstad Peking heeft de vurige, krijgshaftige Mars op de descendant, het punt van de omgang met de ander. Dat behoeft waarschijnlijk geen verdere uitleg, de  rode strijdplaneet valt ook nog eens op Baten Kaitos, een kwaadaardige ster uit het Zeemonster. Het Zeemonster is op weg om prinses Andromeda te verslinden, de prinses die aan de rotsen op een eiland is vastgeketend. Het is nog geen december geweest maar het is niet moeilijk om te zien hoe dat zal gaan uitwerken, deels is voorspellen extrapoleren van ontwikkelingen die al gaande zijn. Voor Taiwan, het eiland dat China ziet als een opstandige provincie, ziet dat er zorgwekkend uit.

De oude vlag van Brits Hong Kong

Het lijkt of er wat er de afgelopen maand in Hong Kong is gebeurd een proloog is van wat we mogen verwachten de komende jaren. China heeft met nieuwe wetgeving de teugels in Hong Kong strak aangetrokken en het lijkt nog maar een kwestie van tijd voor de stad, ooit een Britse kolonie, zijn vrijheden verliest en eenvoudigweg wordt ingelijfd bij de Volksrepubliek. Maar zeg eens eerlijk, mochten we werkelijk verwachten dat China Hong Kong op de langere duur met rust zou laten nadat de Britten er afstand van hadden gedaan?  En kunnen we werkelijk verwachten dat China Taiwan/prinses Andromeda niet ook zal willen opslokken, ergens in de komende twintig jaar?

Hong Kong werd op 1 juli 1997 (middernacht, Asc 3.51 Ram) door de Britten terug gegeven aan China maar de stad zou lange tijd (semi-)autonoom en vrij blijven, zo was afgesproken. Je ziet direct in die horoscoop (hier niet afgebeeld) dat dat een illusie is, Heer 1/ Hong Kong staat in vernietiging op de descendant, dus onder dispositie ( in de macht van) van Heer 7, de ander (China). Die Heer 1 op de descendant is ook Mars, wat aan geeft dat er veel strijd zal worden gevoerd. De progressies gemaakt op basis van de geboortehoroscoop van het autonome Hong Kong na de Britse tijd zijn te bekijken door op de onderstaande download -knop te drukken.

Een van de bewegingen die direct op valt, is de progressieve Maan die over de altijd zo beperkende Zuidknoop gaat, dit geeft de nieuwe  restrictieve wetgeving aan. De Zon, het grote symbool van de imperiale macht is net zijn eigen teken Leeuw binnen gegaan. In de context van Hong Kong kan de Zon alleen maar China aanduiden, dat zich steeds openlijker doet gelden in de stad, in Leeuw zijn eigen teken komt de Zon al het ware ”thuis”, en in Chinese ogen is Hong Kong ook thuis. In de radix is Venus Heer 7, de ander, ook een aanduider van China, maar nu meer als de tegenspeler, Heer 7 beweegt zich over Regulus de absolute konnigsster, de ander neemt de touwtjes  stevig in handen. Ja Heer 7 gaat ook naar zijn val want de strijd is nog niet gestreden, Hong Kong is hiermee nog geen gewoon deel van de Volksrepubliek geworden. Nog niet.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *