Gisteren werd er over hem gestemd in zijn partij, maar hij heeft het overleefd, gehavend maar toch, Boris Johnson – BoJo, BoZo, the Blond Goblin-  zit er nog. Al eerder keken we op deze blog naar zijn progressies, solaar en lunaren en bleken er in maart en april dit jaar grote spanningen te zijn. Die zijn ook wel naar buiten gekomen, Johnson staat het hele jaar al onder druk vanwege de borrels op 10 Downing Street tijdens de lockdown, maar het kostte hem nog niet de kop, in april en ook nu niet. Zijn progressieve Maan is nu net voorbij doodsster Antares, zijn PF staat nu in oppositie met Pluto en zijn Zonnepars loopt naar een conjunctie met Praesepe, de “opeenstapeling van lijken”. Die laten dus goed zien wat er nu gebeurt.

Nieuwe solaar

De vraag is natuurlijk of hij nog lang zal kunnen aanblijven, er zal een jaar lang niet over zijn positie gestemd mogen worden volgens de partijregels, maar er zijn andere manieren om druk uit te oefenen. Stel je voor dat er bij tussentijdse verkiezing  wordt verloren. Nu is Johnson binnenkort jarig, hij krijgt op 19 juni een nieuwe solaar, zijn oude solaar zag er nogal gespannen uit, de vraag is of die nieuwe solaar verbetering gaat brengen. In dat geval zou hij nu misschien het ergste gehad hebben, maar de nieuwe solaar lijkt daar niet op te wijzen.

Wat in het oog springt in de solaar, is Mars die prominent als Heer 7 in het zevende huis van anderen staat, dat is bepaald geen teken dat alles nu koek en ei zal zijn. Die positie van de vechtplaneet wordt nog eens benadrukt door de oppositie die Mars via antiscion maakt met de Maan, Heer 10 van de baan in de solaar en in de radix, strijd rond de baan dus. Een tweede punt is de plaatsing van Heer 1 Venus, die niet alleen in het achtste huis van dood en einde staat, maar ook nog eens op de rampzalige Algol, de ster van de onthoofding. Venus maakt een nauw vierkant met Saturnus, Heer 5 wat “de dood  van de baan” zou kunnen zijn, het vijfde huis is gedraaid het achtste (einde) vanaf het tiende (baan).  Mercurius die in zijn radix zo’n centrale rol speelt, staat ook in het achtste huis op de Hyaden die met teleurstelling te maken hebben, met beloftes die niet worden waar gemaakt. 

Algol

Deze solaar heeft dezelfde hoeken als de radix en dat is wel bijzonder, maar het is de vraag of je dat in deze context als een teken van kracht mag duiden of dat het gewoon een belangrijk keerpunt markeert. Het enige echt positieve in de solaar is dat het Pars van de Zon, de “koningsessentie” op het MC staat via antiscion, maar dat alleen maakt deze solaar niet sterker dan de vorige. Boris Johnson lijkt dus nog niet veilig, de lunaar van juli heeft Algol op de Ascendant dat zou nog wel eens interessant kunnen worden.  

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *