De traditie is er duidelijk over, bij je geboorte krijg je een bepaald aantal jaren toegewezen en als het op is, is het op. Daar kan gezond leven niet veel aan veranderen, al kan dat natuurlijk wel bijdragen aan meer welzijn, maar een langer leven krijg je er niet mee. Er worden in de traditionele astrologie  methodes beschreven waarmee je de lengte van het leven van zou kunnen bepalen op basis van de geboortehorocoop alleen. Een van de bekendste is de roemruchte Alcocoden-methode, waarvan er vele varianten bestaan, geen van die varianten werkt op een overtuigende wijze. Wat veel beter werkt, is de analyse van de progressies, als daar een opeenhoping (het moet echt een opeenhoping zijn!!!)  van negatieve indicaties in te zien is, zou het moment wel eens gekomen kunnen zijn.   

De man met de zeis kent geen onderscheid, rijk of arm, beroemd of onbekend, jong of oud, hij komt langs om zijn werk te doen op de afgesproken tijd. Deze astrologische zienswijze verklaart de zo totaal onverwachte sterfgevallen, mensen die helemaal niets mankeren en die plots overlijden aan een hartstilstand waarvoor medisch gezien geen enkel verklaring is. Als de tijd  gekomen is  en de zandloper is leeg, vindt de kosmos een weg om om te laten gebeuren wat er moet gebeuren. Een voorbeeld van zo’n schokkend sterfgeval is de recente dood van Olivier Dassault, steenrijke telg uit de Franse familie Dassault, eigenaren van een groot concern met als kernactiviteit de productie van gevechtsvliegtuigen.

Olivier Dassault was zeker een levensgenieter, maar de man met de zeis kent geen genade, de dood toont ons, de wezenlijke onmacht en de essentiële zwakheid van de mens. Hij was niet niet ziek, hij was niet oud, hij was niet roekeloos maar hij kwam om bij een ongeluk met een helicopter, geproduceerd door het eigen bedrijf. In de radix is in het achtste huis van de dood te zien hoe de dood komt, in de geboortehoroscoop van Olivier Dassault is huis 8 bezet door Mars van ongelukken in het lucht-teken Tweelingen op de machtige koninklijke Aldebaran, het rode  puur martiale Oog van de Stier verbonden met ongelukken en geweld. Zijn radix wordt hier verder niet besproken,  we kijken naar de progressies, klik op de link hierboven om deze te kunnen zien.

Het Zonnepunt

Het eerste dat opvalt is dat het Pars Solis, dat vanwege de berekeningswijze in progressie achteruit door de dierenriem beweegt, net de Maagd is in gegaan en dus de heerser van Maagd Mercurius activeert. Mercurius  is Heer 8 van de dood in de radix, ook beweegt het Pars Solis over Saturnus, de Algemene Significator van eindes. Het Pars Solis, de essentie van de Zon, symbool van de goddelijke oorsprong staat in oppositie met het Pars Fortunae, de essentie van de Maan,  symbool van het aardse leven, die gaan dus uit elkaar, hij gaat terug naar zijn oorsprong. Het Pars Fortunae staat op het punt Ram binnen te gaan en daarmee Ram-heerser Mars te activeren, die in de radix in het achtste huis van de dood staat.

Pegasus

Er zijn van die momenten in het beoefenen van onze hemelse kunst dat de rillingen je over de rug lopen en dit is zo’n moment. Het PF loopt namelijk over Scheat, een kwaadaardige ster in Pegasus waarvan het verhaal te maken heeft met een fatale val van het Vliegende Paard!! Het PF beweegt een graad per maand, dat is dus heel exact, zonder vaste sterren is een astroloog halfblind en kreupel. De progressieve Maan, die net zo snel beweegt is in oppositie met radixheer 8 van de dood en staat conjunct de machtige koninklijke Zuidschaal de Schorpioensklauw, die zo genadeloos hard kan toeslaan. Of dat allemaal nog niet genoeg is, loopt de Zon over Pluto in zijn radix, de Heer van de Hades zal op zijn gebruikelijke, plotselinge overweldigende manier opduiken. Dit is een hele grote opeenhoping van grimmige indicaties, de tijd was dus gekomen om te gaan.   

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *