In augustus 1945 werd Japan tot overgave gedwongen na de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. Het is 70 jaar geleden dat dit gebeurde en daarom was er de afgelopen weken extra aandacht voor. Omdat het, God zij dank, de enige twee atoombommen zijn gebleven die ooit daadwerkelijk in een oorlog zijn gebruikt, gaat om een gebeurtenis van grote betekenis. De vraag is wat je daarvan kunt terug zien in de horoscopen van Japan? Nu is het natuurlijk altijd de vraag weke horoscoop je dan moet nemen, er zijn vele mogelijkheden. Maar de meest fundamentele horoscoop, zou die radix (Latijn voor “wortel” ) moeten zijn, die vooraf gaat aan het ontstaan van het keizerrijk. Dat kwam tot stand aan het begin van de achtste eeuw, toen er voor het eerst een permanente keizerlijke hoofdstad werd gekozen (Nara). De truc die je nu kunt uithalen, is om de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter, voorafgaand aan dat moment als vervangende geboortehoroscoop, als  “mundane radix” van het land te nemen. De Grote Conjuncties vormen de belangrijkste hoofdlijn in de mundane astrologie en in de praktijk werkt dit meestal heel goed. Klik op de onderstaande link om de mundane radix van Japan te kunnen zien.

JAPAN MUNDANE RADIX

Wat meteen in het oog springt, is de conjunctie Saturnus in vernietiging met Jupiter in verhoging, in het eerste huis, waar ook nog eens Mercurius bovenop staat. Verder maakt deze constellatie een sextiel met Venus en valt ook nog eens de Zon via antiscion op dit punt, terwijl de sterachtige factor Uranus er tegenover staat. Uranus is de gecastreerde hemelgod en brengt dus pijnlijke beperkingen. Het zal duidelijk zijn dat dit zo’n concentratie van planeetkrachten is, dat dit punt geraakt zal worden, als er iets echt belangrijks gebeurt. Jupiter is heer 10 en Saturnus is heer 8 van de dood, een samenballing van hele positieve en hele negatieve krachten. Saturnus in vernietiging zal zijn slechtste kant laten zien, dit is de Japanse kadaverdiscipline die zoveel ellende veroorzaakt. Het aspect van Venus, heel sterk in eigen teken Stier, geeft het zeer verfijnde Japanse gevoel voor esthetiek aan, het antiscion van de Zon vanuit het twaalfde huis, toont de rol van de keizer.

Dat is allemaal mooi en aardig, maar als dit hout snijdt, dan moeten er in 1945 in de solaar, afgeleid van deze mundane radix, duidelijke tekenen van drama te zien zijn. Klik op de link hieronder om de solaar te kunnen bekijken.

JAPAN SOLAAR

Het is verbluffend! De hoeken van de solaar uit 1945 zijn dezelfde als die van de mundane radix uit 650. Dat is het duizelingwekkende van de mundane astrologie die 13 eeuwen overbrugt en het laat zien dat een radix (een “wortel” dus) echt een wortel is, waaruit het al het andere groeit! In de solaar is Saturnus als heer 8 van de dood weer in vernietiging en laat zich dus van zijn slechtste kant zien. Saturnus staat conjunct de extreem uitvergrotende Noordknoop en conjunct heer 1, de Maan, het land dus. Het laat zich helder vertalen in gewone mensentermen, het land krijgt te maken met extreem veel doden. Deze “bom-conjunctie”‘ valt bovenop de hier boven al besproken Grote Conjunctie uit de mundane  radix. Heer 10 van de solaar, Jupiter, staat in vernietiging in Maagd, gevallen vanaf zijn hoge plaats op het MC  en vuurplaneet Mars op zijn venijnigst vernietigd in Stier, maakt een nauw sextiel met de ascendant.

De sterren laten, zoals meestal, ook het een en ander van belang zien. Om dat in de solaar te bekijken, gaan we uit van de posities van de sterren in 1945, niet die in de horoscoop van 650. Dat blijkt in de praktijk het beste te werken. De Maan heer 1 staat op de intimiderende brute Sirius, de zeer krachtige hoofdster van de Grote Hond, met een Jupiter (overdadig) -Mars (geweld) -karakter. Sirius is een ster die vooral leiding nodig heeft, anders gaat hij zich al snel te buiten aan grof geweld. Saturnus heer 8 van de dood (en heer 7 van tegenstanders) staat op Alhena, ook wel bekend als het Brandmerk.

Maar op het MC staat wel de meest verbluffende ster, de zeer heldere Achernar uit de constellatie de Rivier. Achernar is verbonden met mythische verhaal van Phaeton die uit overmoed de Zonnewagen kaapte. Hij bleek deze wagen echter niet onder controle te kunnen houden en stortte neer in vlammen. Het land werd vervolgens in een storm van vuur gedompeld. Dat laat ook duidelijk zien dat astrologie uit boekjes niet werkt, Achernar heeft meestal een goede pers, maar in de praktijk zien we vaak heel want anders!

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *