Niet alleen in de VS, in Duitsland en in Frankrijk zijn er binnenkort belangrijke verkiezingen, ook in Nederland wordt er in maart komend jaar gestemd voor een nieuw parlement. Politici zijn al bezig zich te profileren, vooral bij de liberalen klinkt ronkende taal, die tegen het nationalistische aan schurkt. Ongetwijfeld om te voorkomen dat de populisten van  Geert Wilders nog meer rechtse kiezers in hun kamp weten te lokken.  Ook de socialisten van de PvdA zijn positie aan het kiezen , maar de sociaal-democraten hebben weinig reden om de verkiezingen met vertrouwen tegemoet te zien. In de peilingen staan ze op dramatische verliezen en het lijkt onwaarschijnlijk dat ze de komende maanden nog veel van deze verliezen goed zullen kunnen maken.

Ooit beleefde de PvdA gouden tijden, in 1977 bezette de partij nog 53 van de 150 zetels in de Tweede Kamer , een derde van de bevolking stemde op de sociaal-democraten! In de jaren ‘ 60 brak links door en die invloed bleef in de hele jaren ’70 groot. De hoogtijdagen van de socialisten zijn goed te zien in de oprichtingshoroscoop  van de PvdA, klik op de onderstaande link om de radix van de socialisten te kunnen zien. Natuurlijk strijden de socialisten altijd voor de verheffing van het gemene volk en dat wordt goed weer gegeven door de sterkste planeet  in de horoscoop, de Maan de algemene significator van het volk, die verhoogd staat in Stier. De aardse Stier is ook toepasselijk, het socialisme is van oudsher sterk  op het verbeteren van economische omstandigheden gericht.

pvda

Jupiter, de planeet van idealen, ontwikkeling en verbetering, staat heel prominent in het zevende huis en in sterke wederzijdse receptie met Saturnus / Heer 10. Die receptie tussen Jupiter / Heer 9 en Heer 10 is een receptie via exaltatie, een waardigheid waarin altijd een  flinke dosis onwerkelijke bevlogenheid in zit. De idealen van Jupiter proberen die Saturnus, zo zwak en zo laag in de horoscoop, uit het slijk  van de armoede te trekken. Het “rode”’ strijd-karakter zie je terug in de felle Zon/Mars-ster Facies op het MC, de retrograde Mars als Heer 1 en natuurlijk de felle Ram-ascendant. Als we nu het systeem van de firdaria, zoals dat werd uitgelegd in de post van vorige week  toepassen, mogen we verwachten dat  in de fase van de Maan, de partij goed zal scoren. De Maan is immers de horoscoopheer, de sterkste planeet , waarvan je veel positiefs mag verwachten.

                                sdap

En inderdaad, als in 1977 de socialisten een derde van de zetels in de Tweede Kamer veroveren, is net de hoofdperiode van die sterke Maan begonnen. Dat is de afgelopen jaren wel anders geweest, deze jaren werden beheerst door Mars als faseheer en de rode planeet staat erg zwak in de PvdA-radix, in val, retrograde en conjunct de vernietigde malefic Saturnus. Deze fase is sinds februari dit jaar voorbij, de komende 5 jaar worden beheert door de Noordknoop en de Zuidknoop, wat vaak een soort overgangstijd aan geeft. Dat wil nog niet zeggen dat het direct weer goed zal gaan, want de directie van de ascendant (hier niet afgebeeld) loopt over  de progressieve en radix-Saturnus in vernietiging in Kreeft. Dat is verreweg het zwakste punt in de horoscoop en dus mogen we nog niet zo  veel goeds verwachten.

lunaar-pvda

Het is interessant om in dat verband een blik te werpen op de lunaar van de partij, waaronder  de verkiezingen worden gehouden. Klik op de link hierboven om deze lunaar te kunnen bekijken. Mars, in eigen teken en op een hoek, springt direct in het oog op de descendant, ja er wordt een strijd uitgevochten. Heer 1, de PvdA zelf deze maand, staat, een stuk zwakker dan Mars, Heer 7 van tegenstanders, Venus verdwijnt  namelijk in het zesde huis,staat vernietigd en wordt beheerst door Mars, Heer 7. Het MC staat op de tweede Algol, Praesepe, en de Zon heer 10, naast Heer 1 de belangrijkste huisheer, staat conjunct Poseidon (Neptunus) en  een uitermate  zwakke Mercurius in val en vernietiging. Een hele serie negatieve aanwijzingen, het enige wat  enigszins kan compenseren is de ascendant met Jupiter op de beschermende Spica.

diederik-samson

Dat maakt natuurlijk nieuwsgierig naar de radix van de politiek leider van de socialisten, Diederik Samson. We zullen niet de hele radix duiden, maar snel de ontwikkelingen bekijken. In zijn radix neemt Saturnus in tripliciteit in het tiende huis van de loopbaan, een dominante positie in. Samson studeerde kernfysica (Saturnus gaat altijd naar de ultieme kern) en begon zijn loopbaan als milieu-activist bij Greenpeace (Saturnus is verbonden met de beperkingen die de bescherming van het milieu vraagt). Toen hij in 2011 politiek leider werd van de socialisten, begon net zijn Saturnusperiode, de firdar van zijn sterkste planeet.

samsonsolaar

In zijn solaar waaronder de verkiezingen worden gehouden, komt opvallend genoeg Praesepe terug op de ascendant, de “tweedeAlgol”, die in de verkiezingslunaar van de PvdA al opdook. Dat is niet zo fijn natuurlijk. Ook staan er drie planeten in het zeer zwakke twaalfde huis, waaronder de Zon solaarheer 1 (Samson, leiderschap) en Venus, radixheer 10 van de loopbaan. Er wordt via receptie en aspect, vooral met de sterke Mars /Solaarheer 10, wel enige uitweg geboden, maar sterk ziet het er niet uit. In zijn progressies (hier niet afgebeeld) , wisselen zowel de Zon van leiderschap als heer 10 van de loopbaan van teken. Stapt hij op, na een groot verlies in maart?

                                         diederik_samsom

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *