Afgelopen week werd in Engeland bekend dat de ooit zo populaire komiek, filantroop en “kindervriend” Jimmy Savile niet de enige is geweest die zich schuldig heeft gemaakt aan grootschalig seksueel misbruik van kinderen. Ook vele anderen uit de showbiz-wereld en uit de politiek deden hetzelfde, met de schokkende feiten die de afgelopen jaren naar buiten kwamen over Savile, is een beerput open gegaan. Helaas is er geen betrouwbare geboortetijd van de in 2011 overleden Savile bekend en de vraag is dan altijd wat te doen? De meeste correctiemethodes zijn zeer onbetrouwbaar, vooral als er zoals in dit geval, helemaal niets over een tijd bekend is. Men zegt wel dat je dan een “12-uurs- horoscoop” kunt maken, exacter geformuleerd een horoscoop van het tijdstip dat op de geboortedag de Zon op het MC komt. Daar zit wel iets in, maar beter is het de Zon op de ascendant “te zetten”, dat wil zeggen een daghoroscoop te maken. Daar zit ook weer onzekerheid in, want de astrologische dag loopt van zonsopgang tot zonsopgang en als je alleen maar een datum weet, kan het zo zijn dat iemand tussen middernacht en zonsopgang is geboren en dat moet je de daghoroscoop van de vorige dag hebben.

Maar in principe is het idee goed, je neemt in feite in plaats van de individuele radix een mundane horoscoop, die geldt voor iedereen die op die dag in die plaats werd geboren. Je hebt wel wat aan individuele scherpte ingeleverd  natuurlijk en de contouren zijn vager.Toch is het de moeite waard om het eens te proberen, in ieder geval zijn de standen op de sterren en de waardigheden van de planeten geldig (behalve die van de snelle Maan misschien). Dat levert de onderstaande horoscoop op, klik op de  onderstaande link om de Zon-op de Ascendant-horoscoop van Jimmy Savile te kunnen zien.

JIMMY SAVILE

Het lijkt een schot in de roos! Want wat direct in het oog springt, is die afschuwelijke Mars vlakbij de descendant. Dit is wat hij in de wereld zet en dat is niet veel soeps. Mars is Heer 1, Savile zelf, en is in vernietiging en retrograde. Een behoorlijk los geslagen stand, wat past bij zijn flamboyante imago, maar wat ook nogal grimmig wordt omdat Mars de algemene aanduider van seksuele drift is. Mars staat op de ster Menkar uit het Zeemonster, het beest dat symbool staat voor grove, ontembare begeertes. Volgens de mythologie is het Zeemonster op weg om de tere kwetsbare, aan een rots geketende prinses Andromeda, te verslinden! Mars richt zijn pijlen op Venus, hij staat immers in een Venus-teken en Venus staat ook weer in vernietiging in een Mars-teken. Hier hebben we dus het archetypische seksuele paar, innig verbonden maar in slechtst mogelijk conditie, wat wijst op extreme lust.Venus heer 7, Savile’s slachtoffers (vele, vele honderden), staat in het ellendige huis 12 van verborgenheid, wat ook heel toepasselijk is, zijn seksuele beerput ging pas na zijn dood open.

De grensoverschrijdende Jupiter is Heer 5 van seksualiteit en staat via antiscion of spiegelpunt (planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Kreeft – nul graden  Steenbok) in oppositie met, weer die Mars. Een antiscion wijst op iets indirects, ongewoons of verborgens, wat ook treffend is. Inderdaad nemen we de planeten ook als huisheren omdat dit als een echte horoscoop kan worden gezien, het is alleen een wat minder individuele horoscoop. De sterachtige factor Uranus staat op cusp 5 van seksualiteit, wat ook passend lijkt voor iemand die zich zelfs aan dode lichamen vergreep. De Maan staat in het Huis van de Leeuwenrug, dat onder meer verbonden wordt met sexualiteit, genot en entertainers. Zosma is de heersende ster van dat huis, en Zosma is een Saturnus-Venus-ster met als trefwoorden schaamteloosheid en immoreel gedrag.

De opvallende Saturnus-Mercurius conjunctie in het eerste huis valt op de ster Bungula uit de Centaur, met onder meer als trefwoord liefdadigheid. Maar het blijft een Centaur-ster, en de altijd minder prettige linkerpoot ervan. Als je bedenkt dat in dit half-paard/half-mens de instinctieve drijfkrachten al snel de overhand krijgen, is dat wel wat minder positief. De Centaur sterft door het Hydragif, symbool voor de begeertenatuur en dat is precies wat Savile overkwam. De sleutelzin voor de Centaur “Curiosity killed the cat”, word wel heel onheilspellend in dit geval.

Al met al lijkt deze daghoroscoop heel goed te werken. Maar wil dat dan zeggen dat alle mannen die op 31 oktober 1926 in Leeds geboren werden, nietsontziende, seksuele roofdieren en serieverkrachters zijn? Nee natuurlijk niet, want de daghoroscoop is geen individuele radix en er is nog iets als vrije ethische keuze. Een horoscoop, ook een individuele radix niet, verplicht niemand tot moorden, brandschatten en verkrachten. Het blijft een keuze van de ziel hoe het potentieel wordt uitgeleefd, op een nobele manier of gecorrumpeerd. Wat je wel kunt concluderen is dat Savile het potentieel van de daghoroscoop heel duidelijk heeft uitgeleefd, waarschijnlijk vanwege een sterke synastrie van zijn (onbekende) radix met deze daghoroscoop.

Een leuke oefening is om je eigen daghoroscoop te maken en te kijken wat die horoscoop over je zegt. Zelfs progressies en solaren, afgeleid van de Zon-op-Asc-horoscoop lijken redelijk te werken.

Ook is het geval-Savile de zoveelste waarschuwing om altijd argwanend en kritisch te blijven, achter zorgvuldig opgebouwde imago’s gaat vaker een schokkende beerput schuil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *