Afgelopen zaterdag begon op de BBC weer een nieuw seizoen van een van de langst lopende series: Doctor Who. Velen van ons zullen deze serie uit hun jeugd kennen, hij werd ook een tijdlang in Nederland uitgezonden. Doctor Who begon in november 1963, liep door tot 1989, en werd in maart 2005 weer op gestart. Ook deze tweede nieuwe serie is een groot succes, maar vooral in Engeland, in Nederland is “‘The Doctor”‘ niet weer op de buis gekomen.Voor degenen die het verhaal niet kennen: de serie draait om een raadselachtige figuur “Doctor Who”, die door tijd en ruimte kan reizen met de “Tardis” ,die er uit ziet als een oude, Britse blauwe politietelefooncel. De rode cel is bekend, maar de blauwe cel was bedoeld om de politie in geval van nood te kunnen bellen. Met de Tardis doorkruist Doctor Who het heelal om beschavingen en planeten van booswichten te redden.

TARDIS

Een serie die zo lang loopt en zo’n succesvolle doorstart maakt, moet wel een bijzondere horoscoop hebben. Je kunt je afvragen welke horoscoop je het beste kunt gebruiken, het tijdstip van de eerste uitzending of het begin van de opnames. Er zijn vaak, als je horoscopen van films of boeken wilt maken, verschillende mogelijkheden. Een heel goede mogelijkheid is altijd de lunatiehoroscoop, die vooraf gaat aan de verschijning of eerste uitzending, maar in het geval van Doctor Who was het tijdstip van de eerste uitzending te achterhalen. De plaats is London omdat de hele serie onmiskenbaar Brits is, al was het alleen maar vanwege de Tardis! Klik op de onderstaande link om de geboortehoroscoop van Doctor Who te kunnen zien.

DOCTOR WHO

Het eerste wat natuurlijk op valt is die Saturnus bovenop het MC in eigen teken Waterman! Een uitermate sterke stand, die de hele horoscoop domineert. Je kunt er altijd blind op varen dat een planeet op een hoek, en zeker een planeet op het MC, zich in een leven heel sterk zal manifesteren. Deze Saturnus moet natuurlijk The Doctor zijn, want om hem draait het allemaal. The Doctor is, en nu even gewoon meegaan in het verhaal, een zogenaamde “Time Lord”, een buitenaards wezen, dat een menselijke vorm aanneemt en door de tijd reist om het kwaad te bestrijden. Een schot midden in de roos! Saturnus is de Heer van de Tijd, het is een letterlijke vertaling uit de astrologie! Saturnus is ook Heer 9 van verre reizen en The Doctor is inderdaad een “alien”. Het hele idee van de vreemdeling, die van ver komt,  “buiten de groep staat”, maar toch een belangrijke rol speelt, past natuurlijk ook heel goed bij Saturnus. Als je nog mocht twijfelen, bekijk dan maar eens de onderstaande afbeelding, dit is de allereerste Doctor Who.

DOCTOR WHO

Een tweede punt dat opvalt is de Maan die vlakbij Saturnus in het tiende huis staat. Hoe dan ook, zal de Maan ook een belangrijke rol spelen. Doctor Who de vreemdeling en buitenstaander reist niet alleen, maar heeft altijd sidekicks-reisgenoten, die hem toegankelijker maken en zijn mysterieuze aard begrijpelijker maken. Deze aardse verbindende tegenpool is de Maan, die natuurlijk ook als astrologische energie de tegenhanger is van Saturnus. De een is rigide, ontoegankelijk, in zichzelf gekeerd en op afstand, de ander is vervloeiend, zacht, nabij en verbindend. Op een ander niveau laat de Maan als energie die grenzen oplost, zien dat het om reizen door de tijd gaat, de Maan lost de rigide grenzen van Saturnus/Tijd op. Heel toepasselijk staat de Maan dan ook op een ster uit de Steenbok Deneb Algedi, die al even treffend een Saturnus/Jupiter karakter heeft. Steenbok is de Geit-Vis, een beeld van verandering, de Geit transformeert in een Vis. Het aardse (Geit) verandert in iets hogers (Vis), hij doorbreekt een grens en gaat over naar een andere wereld. Steenbok is een verbinding tussen twee volledig tegengestelde delen.

Capricorn-goat-constellation-mythology

De Maan is ook de Tardis, die zo’n grote rol speelt, Kreeft heerst over cusp 2. Als je kijkt naar de middelen die iemand gebruikt om zich te handhaven in zijn strijd om het bestaan, gaat het altijd om het tweede huis. Op de cusp van het tweede huis, staat ook de zeer sterk expansieve Noordknoop, The Doctor kan met de Tardis overal heen.

Mercurius Heer 1, staat op de koninklijke Antares, het intensief rode Schorpioenshart, waarbij het draait om de strijd tegen machtige, brute tegenstanders, die gedood worden. De Venus-Mars- conjunctie op de descendant  laat zien dat het niet alleen om geweld en strijd gaat, het is ook nog leuk. De ster bij de descendant is Rasalhaque, het hoofd van de Slangendrager en dat wijst op een ander aspect van The Doctor. Eens in de zoveel tijd neemt hij een nieuwe menselijke vorm aan en natuurlijk is dat het vervellen wat de slang doet. Dit gebeurt op de descendant, dus in de verschijning naar buiten.The Doctor verandert van gedaante, maar blijft wel altijd dezelfde Time Lord. Het heeft ook het voordeel dat je regelmatig van acteur kunt wisselen, zonder dat het al te onwaarschijnlijk wordt.

PROGRESSIES NIEUWE DOCTOR

Zo’n eerste wisseling van acteur kwam er in 1966 en je kunt de overgang in de  progressies zien. De progressieve Maan gaat de Ram binnen, een nieuw begin en ook het Pars Fortunae is op weg naar een wisseling van teken. De solaar van dat jaar bevestigt de nieuwe start met een Nieuwe Maan.

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *