Vorige week was het een jaar geleden dat Emmanuel Macron op een overrompelende manier het Franse presidentschap veroverde met zijn gloednieuwe beweging ‘’En Marche”. Het past natuurlijk in het algemene beeld dat traditionele partijen het moeilijk hebben, maar het opvallende was dat Macron geen populist is, hij versloeg juist de extreem-rechtse Marine Le Pen. Een jaar geleden werd op deze blog het verlies van Le Pen al drie maanden voor de verkiezingen voorspeld, maar de radix van Macron werd toen niet uitgebreid bekeken. Na een jaar als president is het een goed tijdstip om dat eens te doen. Tot nu is het beeld van een jaar Macron wat neutraal, er zijn niet veel uitglijders, maar echte doorbraken toch ook niet, en zijn pogingen om verkalkte structuren open te breken, stuiten op steeds sterker verzet van de kant van de machtige vakbonden.

EMMANUEL MACRON

In zijn radix (klik op de link hierboven om de horoscoop van Macron te kunnen bekijken), is het streven van Macron om oude, sociale verhoudingen te doorbreken goed te zien. Op die vernieuwende impuls werd hij gekozen en dat heeft in de radix te maken met Heer 1 Saturnus en met een zijn sterkste planeten Jupiter. Saturnus staat retrograde maar precies op het randje van de Leeuw, als hij dus verder terug gaat, beweegt hij zijn vernietiging in. Dat wil deze Saturnus absoluut niet, hij wil vooruit – en marche!  –  een planeet aan de tekengrens heeft altijd een bepaalde, sterke extra lading. Datgene wat deze planeet symboliseert, heeft een sterke wil om iets te realiseren, het geeft extra motivatie.

Er is nog iets bijzonders aan deze Saturnus Heer 1, door de precessiebeweging van de vaste sterren, is de absolute koningsster Regulus, die “naar de troon leidt” inmiddels conjunct Saturnus gekomen. In de radix staat Regulus (nog) niet op Saturnus, maar op het moment dat Macron president werd wel! Dat zou wel heel passend zijn en je zou dit kunnen zien als een “precessie-transit”, al zal dit maar zelden voor komen, als het gebeurt zou het wel eens van groot belang kunnen zijn. Dat geldt alleen als een ster “appliceert” op een planeet of een hoek, een heel mooi ander voorbeeld is de radix van JK Rowling, die Harry Potter bedacht. Mercurius, de planeet van het schrijven en van de occulte wetenschappen, staat bij haar ijzersterk in de eerste graad van de Maagd conjunct de “transit-Regulus”!

Ook Jupiter, die veel kracht heeft in zijn verhoging, staat bij Macron aan de rand van het teken en als hij verder terug loopt, gaat hij naar zijn vernietiging. Dat is een hele diepe val, en dat wil Jupiter beslist niet laten gebeuren. Jupiter is de planeet van de politiek en dus is het motief heel sterk om een vernieuwende politiek te voeren, wat nog wordt versterkt door de verhoging, wat altijd een idealistische,  onwerkelijke bijsmaak geeft. De andere planeet met veel waardigheid is de Maan die ook in verhoging staat en Heer 7 van relaties is. Macron heeft, zoals bekend, een veel oudere vrouw, hoe zie je dat weerspiegeld in deze positie van de Maan?

Het verhaal van hun relatie is heel romantisch, zij was zijn docente en er was meteen een enorme klik. De sterke band ontwikkelde zich heel langzamerhand tot een echte liefdesrelatie, die heel stabiel lijkt te zijn. Het romantische past natuurlijk goed bij de verhoging van de Maan, de stabiliteit bij het feit dat Heer 7 in het vaste Aarde-teken Stier staat. Het is wat flauw om te zeggen maar de Maan is ook de algemene significator van de moeder en met zo’n leeftijdsverschil, is dat thema in het spel, al wil ik benadrukken dat dit op geen enkele manier bedoeld is om iets negatiefs over de relatie te zeggen. De man als de Zon zoekt altijd de vrouw in haar Maan-rol. Het is opvallend dat de Maan is oppositie staat met Uranus, de gecastreerde hemelgod, een symbool voor de beperking van oneindige mogelijkheden.

Uit het bloed van de gecastreerde Uranus, dat in zee valt wordt, Venus geboren, liefde kan alleen bloeien door een pijnlijk offer van de anderen, en dat lijkt bij Macron met zijn oudere vrouw (die de buitenwereld al snel als een pijnlijke beperking zal zien) bij uitstek het geval. De Maan staat ook in oppositie met twee planeetpunten dat van Jupiter (Ac + Jup – Pars Solis)  en dat van Saturnus (Asc + Sat – Pars Fortunae). De planeetpunten symboliseren de pure essentiële planeetenergie, Saturnus is hier oud en Jupiter overwinning, in zijn relatie overbrugt Macron het leeftijdsverschil. Een contact via conjunctie of oppositie met de planeetpunten geeft altijd een belangrijk speciaal thema aan dat zich  in het leven manifesteert.

Naast de essentieel sterke Maan en Jupiter, valt ook Heer 10 van de loopbaan op die sterk staat in een hoekhuis en de Zon in het ook sterke elfde huis. Niet slecht voor succes, al zul je altijd de  synastrie met de relevante mundane horoscopen (bv. die van Frankrijk)  ook moeten bekijken. Overigens werd Macron president in het laatste jaar van de firdar van de sterke Maan, maar zit hij nu in de fase van de veel minder sterke Saturnus. Dat klinkt een beetje als een harde confrontatie met de realiteit.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *