De Engelse premier Theresa May was een van de figuren die het afgelopen jaar het meeste in het nieuws was, vooral de laatste maanden, waarin de Brexitkoorts steeg tot ongekende hoogtes. De naam van May zal wel altijd verbonden blijven met de Brexit, hoe deze dan ook uiteindelijk vorm krijgt. Daar zit wel iets cynisch in, want oorspronkelijk was May daar zelf geen voorstander van en toch nam ze de taak op zich om het Verenigd Koninkrijk los te maken uit de EU. Het hele Brexit-proces is de absolute climax in haar politieke loopbaan, en dus moet er wel iets te zien zijn in haar horoscoop  dat wijst op betrokkenheid bij dit soort situaties. Helaas is er geen geboortetijd van May bekend en dus grijpen we net als vorige week bij Elon Musk terug op een Zon-op-het-MC horoscoop, een ZMC.

Nu moeten we ons realiseren dat in onze niet-astrologische kalender de dag begint om 00:00, volgens de kloktijd van de tijdzone om middernacht. Dat strookt niet met de astrologische opvatting van de dag, die astrologisch gezien namelijk begint met zonsopgang en dus op een tijd die varieert. Dat wil zeggen dat het mogelijk is dat de geboortedatum van iemand die bijvoorbeeld op 4 februari is geboren om 3 uur s‘ nachts, wordt geregistreerd op de kalenderdatum 4 februari. Maar astrologisch gezien is de dag dan nog niet begonnen, die begint als de Zon op gaat en loopt door tot hij de volgende keer op gaat. Dat betekent dat als je een Zon-op-de-Ascendant-horoscoop (ZAC) zou maken, je het risico loopt dat het geboortemoment niet onder die daghoroscoop (want dat is wat een ZAC!) valt. Bij een ZMC heb je dat risico niet, omdat je als het ware het hoogtepunt van de dag neemt. Je kunt het ook meer symbolisch zien als het punt waar je uit je oorsprong tevoorschijn komt, uit de oorsprong die lag op het moment van middernacht, met de Zon op het IC. Daarom geven we de voorkeur aan een ZMC boven een ZAC, als de geboortetijd onbekend is.

Het moet ook duidelijk zijn dat een ZMC een echte horoscoop is, een horoscoop voor de rol die mensen in het leven zullen spelen die op dezelde dag als Theresa May geboren zijn in Eastbourne. Dat maakt ook direct de beperkingen van de ZMC duidelijk, er zijn daar ongetwijfeld meer kinderen ter wereld gekomen  op 1 oktober 1956 , maar er is er maar een premier van Engeland geworden. Toch zou het heel leuk zijn of er zich in het leven van de mensen die op die dag geboren werden, niet ook soortgelijke ontwikkelingen als bij Theresa May  voordoen, niet op zo’n dramatische schaal natuurlijk, maar in essentie dezelfde.

In de de ZMC van May zijn er inderdaad een aantal zaken die direct in het oog springen, klik op de link hieronder om de ZMC-horoscoop te kunnen zien.

THERESA MAY

De Zon staat natuurlijk automatisch, door het gebruik van deze techniek op het MC, maar deze staat wel op de ster Vindemiatrix. Nu is Vindemiatrix de tovenaarsleerling, die krachten los maakt die vervolgens onbeheersbaar worden en een grote chaos veroorzaken. Hmm, niet slecht. Ook heeft de ster te maken met zelfoverschatting, waardoor je prematuur , voordat je de passende positie in neemt, handelt en daardoor je zelf vergalloppeert aan de situatie. Het is wel belangrijk om te beseffen dat sterren altijd verhalen en scenario’s beschrijven en dat dit dus niet allemaal zomaar de schuld van May persoonlijk is, ze komt gewoon door zo’n ster in dat verhaal terecht (dat dat door haar voorganger Cameron in gang was gezet).

Een andere zeer opvallende stand is de ascendant op Antares, de koninklijke ster die zo sterk verbonden is met het einde van cycli, van de vier Wachters is dit de ster van de herfst, van het afsterven. Antares is ook een zeer martiale ster, een zeer felle strijder. Dat lijkt allemaal wel heel goed te kloppen, een Brexit-premier die je op zijn minst toch wel strijdbaar kunt noemen. Maar omdat de echte test van zo’n horoscoop is of je er ook de ontwikkelingen in terug kunt zien, is het een goed idee om de progressies te bekijken, als je dit mag zien als een “echte” horoscoop, dan moeten de voorspellingstechnieken ook werken en weer worden we niet teleurgesteld!

MAY PROGRESSIES

Op dit moment beweegt de MC-Zon conjunctie over, je gelooft het niet, Antares , de ster van het einde van cycli! Dus de centrale mythe in haar ZMC bereikt nu zijn climax. Daar komt nog eens bij dat er zo’n vier maanden geleden een Nieuwe Maan is geweest, sterker kan Antares eigenlijk niet benadrukt worden. Als we de lunaar maken, waaronder de stemming wordt gehouden in het Lagerhuis over de door May onderhandelde Brexit-deal, dan zien we Algol op het MC staan, de ster van de onthoofding. Haar deal wordt waarschijnlijk niet aangenomen en de chaos die we dan mogen verwachten, zou wel goed beschreven worden door Algol.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *