Afgelopen week kwam er weer een nieuwe Star Wars-film uit, de zesde in de reeks, en dat was direct een groot spektakel. Het loopt als een trein, de sjeu is er nog zeker niet af. Het zijn overigens niet de films die het meeste geld in het laatje brengen, het is de merchandise die alle records breekt.

STAR WARS

Je kunt het zo gek niet bedenken, Star Wars sloffen, schoenen, ondergoed, dekbedden, ze gaan allemaal als warme broodjes over de toonbank zo vlak voor Kerst. Star Wars is bijna uitgegroeid tot een nationale mythologie in de VS en het is bekend dat de bedenker van Star Wars, George Lucas ook bewust mythologische motieven in het verhaal heeft verweven. De schepper van een zo’n enorm succes moet wel een bijzondere horoscoop hebben, klik op de link hieronder om de radix van Lucas te kunnen zien.

GEORGE LUCAS

Direct in het oog springt de Zon in het eerste huis, wat zoals Ptolemaeus al vermeldt, bijdraagt aan groot succes. Dat wordt nog eens versterkt doordat het andere Licht, de Maan, in het tiende huis staat, de twee belangrijkste hoekhuizen zijn dus bezet door de twee belangrijkste planeten. Helaas spreekt de moderne astrologie altijd over hoofdhuizen of cardinale huizen en niet over hoekhuizen, maar dat is onjuist. Cardinaal is een eigenschap van tekens en niet van huizen, het onderscheid tussen tekens en huizen moet altijd scherp gemaakt worden.

De twee Lichten lijken ook direct de naam te weerspiegelen van het zo succesvolle productie / animatie-bedrijf van Lucas: Industrial Light (Zon) en Magic (Maan). De krachtige Zon in het eerste huis staat ook nog eens op een zeer krachtige ster, de super-malefic Algol, die veel onheil kan aanrichten. Maar er is ook een andere kant van de Algol-medaille, het geeft een groot talent om dingen onweerstaanbaar aantrekkelijk te maken. Maak dus niet de fout in Algol alleen ellende te zien, de Demonenkop is daadwerkelijk een koninklijke ster, die veel succes kan schenken.

Deze Zon, een van de grote troeven van Lucas, maakt een nauw sextiel met Mars, die op de zeer krachtige Procyon staat, de hoofdster van de Kleine Hond. De mythe van de Kleine Hond heeft vaak “letterlijk” te maken met de handige jonge hond die de grote machten te slim af is. Dit is in de basis het verhaal van Star Wars, de jonge hond is de held Luke Skywalker. In het sextiel van de Zon op Algol en Mars op Procyon komt ook weer bijna letterlijk de naam Star Wars terug, Mars is de oorlog en de Zon is natuurlijk de ultieme ster.

De essentieel sterkste planeet in deze horoscoop, en dus het grote talent van Lucas, is Venus die in eigen teken Stier optimaal functioneert en veel moois en aantrekkelijks produceert. Strikt genomen, staat Venus wel in het zeer zwakke twaalfde huis, net buiten de gebruikelijke 5 graden orb van de ascendant. Maar het scheelt wel erg weinig en bovendien maakt Venus een zeer nauw vierkant op de krachtige Maan in het tiende huis, waardoor hij toch goed naar buiten kan. Het gevoel van Lucas voor wat het “‘volk” leuk vindt (de Maan is het volk) wordt direct gevoed door de esthetica van Venus. Deze Venus staat via spiegelpunt (spiegeling van de planeetposities in de as nul graden Kreeft / nul graden Steenbok) ook nog conjunct de expansieve Jupiter. Jupiter staat in deze nachthoroscoop redelijk sterk in tripliciteit (bijpassend element) en is Heer 8 van de waardering die je van anderen krijgt. Niet gek om daarmee conjunct te staan.

Op deze conjunctie valt ook nog het Arabische Punt van Roem, wat natuurlijk niet slecht is. Het Arabische Punt van de Maan, beter bekend als het Pars Fortunae (PF), staat in het tiende huis van beroep en positie. Het PF kan het beste geduid worden als het Punt van de Honger, het is zeker geen “Gelukspunt” zoals men wel zegt, omdat het niet gelukkig maakt. Het geeft juist een niet te stuiten honger aan, bij Lucas naar succes dus. Zoals altijd moet bij de duiding van succes ook de synastrie met de eclipshoroscoop direct voor de geboorte worden bekeken (berekend voor de geboorteplaats). En ja hoor de MC/IC-as van de eclipshoroscoop valt precies op zijn Algol-Zon, zijn grootste troef in de horoscoop

 

KERST

 

Pegasus Astrologisch Advies wenst U allen een zalig Kerstfeest!

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *