Het was afgelopen week 50 jaar geleden dat een van de meest beruchte moorden van de vorige eeuw werd gepleegd, die op Dr Martin Luther King. King is zo beroemd dat hij geen verdere introductie behoeft, met Nelson Mandela is hij een van de grote helden van onze tijd. Beiden streden voor de rechten van de zwarte bevolking, maar zo goed als het uiteindelijk met Mandela afliep, zo dramatisch was het einde van Dr King, zoals hij vaak werd genoemd.  Nu is de manier waarop iemand sterft in de horoscoop af te lezen aan de “anareta”, ofwel de dodende planeet en dat is een planeet die in het achtste huis staat. Is die er niet, dan kijk je naar de heerser van het achtste huis en de toestand en aard van de anareta laten zien hoe iemand sterft, hoe zwakker hij staat, hoe dramatischer het sterven zal zijn. Positief is het natuurlijk nooit, maar er zijn wel hele grote verschillen.

MLK 3

In de horoscoop van King (klik op de link hierboven om de radix te kunnen bekijken) is de dreiging van geweld duidelijk te zien. Saturnus is als planeet in het achtste huis anareta, en ziet er als malefic met nauwelijks waardigheid al niet zo heel prettig uit, hij staat ook nog eens op de boosaardige Aculeus, een nevel in de gifangel van de constellatie Schorpioen. De andere malefic, de vurige Mars staat in oppositie met Saturnus, heeft helemaal geen waardigheid en zal zich dus vrij snel van zijn slechte kanten laten zien.  Daar komt nog eens bij dat Mars op Ensis staat ook een nevel, op de zwaardschede van de Jager Orion, een van de trefwoorden van Ensis is een “gewelddadige dood”. Nu lees je dat wel eens vaker bij de sterren, maar in het plaatje wat nu is opgebouwd, de twee malefics in oppositie, een op de gifangel  van de Schorpioen en een op het zwaard van de Jager, is dat nogal verontrustend.

Nu is King om veel meer zo bekend dan de manier waarop zijn leven eindigde en dat is ook goed te zien in zijn radix. Het leiderschap was hem wel gegeven en de Zon van de koning staat vlakbij het MC, de geboortetijd wordt vermeld als precies 12:00 uur en dat roept overigens wel wat vragen op, al zou het natuurlijk zo kunnen zijn. De betrouwbaarheid  van de geboortegegevens wordt als hoog aangegeven, dus gaan we ondanks de wat vreemde tijd gewoon met deze radix verder. De Zon  van zijn leiderschap vlakbij het MC staat op Terebellum , een van de drie sterren die verbonden worden met een noodlottige bestemming! Ook op die zo belangrijke Zon staat het planeetpunt van Venus (Asc + Pars Solis – Pars Fortunae)  dat de pure energie van Venus symboliseert en dus brengt hij via zijn leiderschap de kracht van Venus heel sterk tot uiting. King was een meester in het verzoenen en verenigen van mensen. Een direct contact met een planeetpunt zoals hier, geeft altijd een heel speciale focus, de planeetpunten vertegenwoordigen de “oerenergie” achter de zeven planeten.

De vredesplaneet Venus zelf is Heer  1 (het meest uitgesproken King zelf) en staat ook sterk in het elfde huis in Vissen in verhoging , wat altijd iets onwerkelijks aan een planeet geeft. Dat zie je bij King terug als idealisme: “ I have a dream…” . Venus / Heer 1 staat op de ster Skat, een ster uit de constellatie Waterman, Skat is het been van Aquarius dat in de door hem uitgegoten stroom water steekt. Dat water is zoet water uit de kruik van Aquarius en zoet water is een symbool voor getemde begeertes en emoties die dus te controleren zijn.  Dát is het water dat Dr King uitstort en deze stroom komt uiteindelijk in de Mond van de Zuidelijke Vis terecht, een Vis is een symbool van geestelijke wedergeboorte. Over idealisme gesproken, Skat geeft precies aan waar King staat. Jupiter, de planeet van idealen, is in wederzijdse receptie met Venus, ze staan in elkaars tekens , en dat brengt nog meer bevlogenheid.

Zijn zo geroemde oratorische vermogens zijn ook duidelijk te zien in zijn horoscoop. Mercurius van het spreken staat zeer prominent in het tiende huis, in het vaste luchtteken Waterman. Vast wil zeggen lang kunnen volhouden, een luchtteken is niet gek voor communicatie en Mercurius beweegt zich zeer snel zonder op enige manier te worden geafflicteerd. King was ook dominee natuurlijk net als zijn vader en grootvader, Heer 4 van de familiewortel is de Maan in sterke receptie  via teken /verhoging met Jupiter, de planeet van de predikers. Jong geleerd, oud gedaan.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *