In Indonesië is de vulkaan Anak Krakatau uitgebarsten met een rampzalige tsunami als gevolg. Anak Krakatau betekent het “kind van Krakatau” en deze vulkaan verscheen dan ook in 1928 op de plaats waar ooit in 1883 vader Krakatau ontplofte, een van de grootste vulkaanuitbarstingen ooit. De Krakatau barstte niet alleen uit maar ontplofte echt, de hele berg stortte in zee en het vulkaaneiland verdween in de golven. Met het kind lijkt nu ongeveer hetzelfde te zijn gebeurd, van de berg is niet veel meer over, al was de uitbarsting niet zo enorm als die van de vader-vulkaan in 1883. Nu is het natuurlijk interessant en ook wellicht praktisch nuttig om te kijken of we met behulp van horoscopen iets van deze gebeurtenissen kunnen zien.

De eerste vraag die op komt, is welke horoscopen we zouden moeten gebruiken om dit te onderzoeken. Een mogelijkheid is natuurlijk om uit te gaan van de horoscoop van Indonesië, waar de ramp zich voltrok , maar dat land is groot en het zou handig zijn om wat specifieker te zijn. Nu is er een soort mundane horoscoop dat heel sterk lokaal is en dat is de ingress, de horoscoop van het precieze moment dat de Zon een teken binnen gaat. Meestal is dat de Zon die de Ram in gaat en met als plaats de hoofdstad van een land, kan deze Ram-ingress dienen als een jaarhoroscoop van het betreffende land. Natuurlijk wordt zo’n ingress een nationale jaarhoroscoop omdat deze voor de hoofdstad wordt berekend, maar je hoeft niet per se de hoofdstad te kiezen.

Een ingresshoroscoop wordt namelijk gemaakt op basis van een astrologische gebeurtenis, het binnengaan van een teken door de Zon, en is niet gebonden aan een gebeurtenis in de menselijke historie, zoals bijvoorbeeld het uitroepen van de onafhankelijkheid van een land. Alles wat de ingress toont, is wat er op de plaats waarvoor je berekent dat jaar, dat seizoen of die maand zal gebeuren. Dat wil dan ook zeggen dat we de gebeurtenissen rond de Krakatau met behulp van ingressen gevolgd en wellicht voorspeld kunnen worden. Als plaats om de ingressen te berekenen, nemen we daarom niet de hoofdstad van Indonesië maar de locatie van Krakatau zelf en dat levert voor de uitbarsting of beter de ontploffing van 1883 de volgende horoscoop op (klik op de link hieronder om deze te kunnen bekijken).

KRAKATAU 1883

Er is in deze horoscoop een stand die direct de aandacht trekt en dat is die van Jupiter, die vlakbij het IC staat. De hoekhuizen zijn de huizen van de sterkste manifestatie in de wereld en omdat de cuspen de lijnen van de hoogste energie zijn van een huis zijn, zijn posities vlakbij een hoek altijd van zeer groot belang. Dat is niet alleen zo in de mundane astrologie maar ook in de andere soorten horoscopen. Jupiter is  de planeet van de expansie en staat in vernietiging waardoor hij de slechtste kant van de expansie laat zien, een uitbarsting of een ontploffing, Jupiter staat ook in het luchtteken Tweelingen. Dat lijkt allemaal heel goed te kloppen, de positie bij het IC is toepasselijk, het IC heeft met de aarde en de grond te maken.

Heer 4 van de bodem is Mercurius die uitermate zwak staat in Vissen, in vernietiging en val en in sterke wederzijdse receptie met Jupiter! De uitermate zwakke grond, die heel toepasselijk in het Water-teken Vissen staat (het vulkaaneiland verdween in de golven), verbindt zich dus heel sterk met die heftig uitdijende Jupiter. Om het plaatje rond te maken, staat deze Heer 4/Mercurius ook nog eens conjunct de vurige Mars! Ook de vaste ster waar Mercurius op staat lijkt toepasselijk, het is Skat een ster uit de Waterman die te maken heeft met het uitgieten van het water, ook in 1883 was een tsunami het gevolg van de vulkaanuitbarsting. Het is belangrijk in het oog te houden dat de beslissende stand die vernietigde Jupiter op het IC is, zonder dat zou deze ingress niet opvallen.

KRAKATAU 2018

De Ramigress 2018 voor Krakatau heeft ook zo’n opvallende positie, Neptunus die er altijd op uit is het land te overstromen, staat op het IC! Via antiscion (positie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft-0 ° Steenbok) is deze Neptunus op het IC in oppositie met Mercurius, de planeet van de aardschokken, op het MC. Dit is weer zo’n sleutelstand op de hoeken die wat bijzonders aan duidt. Op het IC staat de ster Achernar ,en een van de betekenissen van Achernar is een vuur-regen die op het land neer stort, wat heel goed met vulkanen te maken kan hebben. Als je als lokaal astroloog de Krakatau in de gaten zou houden, zou deze ingress je wel erg ongerust moeten maken.

KRAKATAU DECEMBER

Om verder te timen, kun je de ingressen van de seizoenen bekijken, die van het binnengaan van de Zon in de cardinale tekens en dat levert voor de winter een horoscoop op met Mars in Vissen op het IC! Ook staat Jupiter Heer 1 en Heer 4 op Doodsster Antares, de koninklijke ster die een zeer sterke Mars-energie heeft. De conclusie lijkt dus gerechtvaardigd dat je met ingresshorscopen een gevaarlijke vulkaan heel goed kunt monitoren.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *