Het onwaarschijnlijke is vannacht toch gebeurd, de Amerikanen hebben Donald Trump tot nieuwe president gekozen.Tot vlak voor de verkiezingen had Clinton een duidelijke voorsprong in de peilingen, maar dat bleek weer eens niet al te veel te zeggen. Er moest een wonder gebeuren wilde Trump het presidentschap nog kunnen veroveren, meende men, maar dat wonder voltrok zich. Je vraagt je af wat dat voor een volk is, dat zo’ n man kan kiezen, het laat wel de meest weerzinwekkende kant van de VS zien. Een van de ergste dingen is wel het domweg negeren van alle feiten. Trump heeft zich het Witte Huis in gelogen, het meeste van wat hij beweerde, was niet waar. Nu is in de politiek de omgang met de waarheid zoals bekend een  zeer precaire zaak, bij Trump heeft het liegen verontrustende, pathologische vormen aangenomen.

trumpprogressies

Goed, de astrologie van het geheel. Zoals al eerder op deze blog werd besproken, zien de progressies van Trump er uitermate imposant uit. Klik op de link hierboven om de progressies te kunnen bekijken. De progressieve Ascendant (in feite een primaire directie omdat de ascendant geen secundaire beweging maakt) loopt over de koninklijke Spica, een ster die je op kan tillen naar een hele hoge positie. Deze ascendant beweegt ook over de progressieve Jupiter, de Grote Benefic die natuurlijk ook veel moois kan brengen. De progressieve Zon is het afgelopen jaar over Regulus gegaan, de machtigste en meest koninklijke van alle sterren, die “naar de troon”’ leidt. De Zon heeft net het teken Leeuw verlaten en dat is wat vreemd. Want dat verwacht je niet bij iemand die de belangrijkste koning van de wereld wordt.

Maar de eerste graad van de Maagd, is wel waar Regulus op het moment staat! Toen Trump werd geboren stond het Leeuwenhart nog in de laatste graad Leeuw, maar de grote koningsster is inmiddels door de precessie opgeschoven naar de Maagd. Dat laat ons iets belangrijks zien, in een horoscoop telt dus niet alleen de positie van een ster op het tijdstip van de geboorte, maar ook de door de precessie op geschoven positie. In feite hebben we dus een soort Regulus-zone in de horoscoop van Trump voor en na de tekengrens tussen Leeuw en Maagd. Dat wil zeggen dat de progressieve Zon nog steeds op Regulus staat, ondanks het feit dat de Zon de Leeuw net heeft verlaten. Al met al heel veel koninklijke kracht, maar zoals we al eerder schreven, natuurlijk is dat zo. Want dat heb je wel nodig als je presidentskandidaat wordt.

trumplunaarverkiezingen

De grote vraag is natuurlijk of dat allemaal ook voldoende is om echt president te worden. Om dat te kunnen bekijken, is het slim om de lunaar te duiden, die geldig is op de dag van de verkiezingen (klik op de link hierboven). Want je weet al dat Trump kandidaat is en als hij werkelijk president wordt, moet dat zichtbaar zijn in die lunaar. Of hij wordt het,of Clinton wordt het. Die lunaar is eerlijk gezegd een beetje tam. Op het MC staat de ster Castor, de stervende helft van de Tweelingen en dat lijkt er op te wijzen dat hij het niet zal worden en dat was ook de reden om Clinton de meeste kansen toe te dichten. Maar er is ook een conjunctie van de Maan, lunaarheer 10 van de loopbaan en Venus, lunaarheer 1, Trump zelf deze maand.

Dat gaat dus tegen de stervende Castor op het MC in, het is typisch dat je in de astrologie dit soort tegenstrijdige aanwijzingen krijgt, welke stand is nu het belangrijkste is dan de grote vraag. In een lunaar kun je echter de Maan als het ware stil zetten en dan kijken welke bewegingen de andere planeten maken, die bewegingen laten dan de ontwikkelingen zien. Dat kun je doen omdat je de vast staande Maanpositie uit de radix gebruikt om de lunaar te berekenen. Als je het zo bekijkt, zie je dat Venus/ Heer 1 en dus Trump naar Maan /  Heer 10 de baan toe beweegt (omdat  je de Maan dus stil zet) en dat hij dus de baan krijgt. Weer wat geleerd!

trump

Het is deze lunaar die uiteindelijk het verschil maakt. Al was het grote probleem bij deze verkiezingen dat er geen betrouwbare horoscoop van Clinton is en we dus geen lunaren konden vergelijken. De tijd die voor Clinton het meest aannemelijk wordt geacht, levert een lunaar met wat krachtiger standen op dan in die van Trump, maar die tijd klopt dan niet, want ze is het niet geworden. Natuurlijk is het  bij de astrologische analyse van een politiek duel heel fijn als je van beide strijdende partijen een betrouwbare horoscoop hebt, zodat je kunt vergelijken wie de meeste kracht heeft.

Overigens zie in de andere voorspellingstechnieken ook zeer positieve ontwikkelingen voor Trump. In de firdaria of levensfasen is net de Noordknoop-periode begonnen. De expansieve Noordknoop staat voor succes in de wereld en de Noodrknoop staat conjunct de Zon / Heer 1 van koningschap in de radix van Trump. In de profecties, is het een jaar van het elfde huis, een benefic-huis, dat de krachtige succes-ster Betelgeuze op de cusp heeft.

Helaas is het zo gelopen, maar het is niet anders. Een pathologische bruut, leugenaar en fantast zal zijn intrek in het Witte Huis nemen.  Als een volk de leider krijgt die het verdient, is het niet al te best gesteld met de Amerikanen.

make-america-great-again

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *