De laatste, vierde adventsweek is begonnen en het is nu bijna Kerstsmis. Astrologisch correspondeert Kerst met het Zonlicht dat op zijn zwakst is met de intrede van de Zon in de Steenbok, de winteringress. In onze tijd laten we daar het jaar beginnen, wat ook wel logisch is omdat het licht nu begint terug te komen. Steenbok is in zijn symboliek sterk verbonden met dood, duisternis en wedergeboorte, wat je terug ziet in het beeld van de Geit-Vis, de Geit is het aardse dat eindig is, de Vis staat voor het geestelijke waarin bij de dood het aardse transformeert, de Steenbok symboliseert die overgang.

Maansikkel

Bij deze  geboorte van het geestelijk licht uit de aardse dimensie, speelt de Maan-energie een hele grote rol de Maan is immers met zijn wisselende natuur het grote symbool voor het aardse leven. Alleen uit de totaal zuivere energie van de Maan kan het licht nu geboren worden. Dat zien we terug in de christelijke viering van Kerst, waarin natuurlijk Maria als de heilige Godsmoeder centraal staat. Vaak zie je Maria afgebeeld staande op de Maansikkel wat laat zien dat de hele dimensie van het aardse leven gesymboliseerd door de Maan  door haar wordt beheerst en gezuiverd. Dat is reden dat Christus – de Zon – uit haar geboren kan worden, volgens de traditie is ze geheel vrij van de smet van de zonde, van hechting aan het aardse. Ze beheerst de lunaire krachten compleet daarom staat ze op de Maansikkel.

Maretak

Deze symboliek van de Maan komt op een verrassende manier terug in de maretak waaruit traditioneel de Kerstkrans wordt gevlochten. De maretak is een hele bijzondere plant waarin de energie van de Maan op een hele sterke en zuivere manier door werkt. Als je de mooie witte bessen van de maretak wel eens hebt gezien zal dat duidelijk, dit zijn Maankrachten! Ook is in het blad van maretak de opsplitsing in twee helften wel heel erg nadrukkelijk te zien, en deze dualitteit is niets anders dan het aardse waarvan de Maan het grote symbool is.

In deze sterk lunaire aard zie je reden waarom met Kerst de maretak wordt gebruikt. Om het licht geboren te laten worden, heb je immers een zuivere Maankracht nodig zoals Maria in het Christendom. Die Maankracht kan al het aardse harmoniseren en dat is de vrede van de kerstnacht. Dit is ook wat “sympathie”’wordt genoemd in de medische astrologie, de zuivere energie van de Maan van de maretak kan alle ongebalanceerde Maankrachten harmoniseren. Daarom kan er ook onder de maretak zonder consequenties worden gekust, daar is de aardse energie van de Maan zuiver en geharmoniseerd en is al het kwade uitgebannen. 

PEGASUS ASTROLOGISCH ADVIES WENST U EEN ZALIG KERSTFEEST!!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Oscar, ook voor jou een zalige Kerste en een heel gelukkig en vooral gezond 2023. Ik hoop nog veel van jou te mogen lezen. Astrologie is zo boeiend en niet te stoppen. Het blijft me boeien.

    Lieve groeten
    Frere Hendrika (Rika)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *